(7) kommenttia

BBC nosti Kirkkonummen kirjaston suunnittelijan kärkilistalle − kahdeksan kohdetta ympäri maailmaa

Amos Rex -taidemuseo avautuu Helsingin Lasipalatsin aukion alle ensi syksynä. Vanha torni jää pystyyn. (kuva: JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen pääkirjaston laajennuksen suunnitellut arkkitehtitoimisto on saanut brittien mediayhtiöltä mainetta ja näkyvyyttä.  BBC etsi innovatiivisia ja jännittäviä kohteita.

BCC on valinnut JKMM Arkkitehtien Helsingin ydinkeskustaan tänä vuonna valmistuvan Amos Rex -taidemuseon esimerkiksi korkeatasoisesta arkkitehtuurista.

Rakenteilla oleva Amos Anderssonin uusi taidemuseo valmistuu ensi syksynä Lasipalatsin taakse maan alle.

Ennen samalla paikalla oli Helsingin linja-autoasema.

JKMM Arkkitehdit valittiin pari vuotta sitten Kirkkonummen pääkirjaston laajennuksen ja peruskorjauksen suunnittelijaksi.

Toimistolla on kokemusta vastaavasta Turun ja Seinäjoen kaupunginkirjastojen suunnittelussa.

Kirkkonummen uusi moderni kirjasto ja sen arkkitehtuuri on herättänyt kovaa keskustelua siitä lähtien, kun ensimmäiset havainnekuvat julkaistiin. (Lue: Viisykkönen 16.6.2016)

Suunnittelussa on ollut tavoitteena, että Kirkkonummen uutta kirjastoa tultaisiin katsomaan kauempaakin.

Kirjastoa rakennetaan parhaillaan ja se on valmis vajaan kahden vuoden kuluttua.

Hanke on takkuillut erityisesti kustannusten takia. Rakennusbudjettia jouduttiin tänä vuonna korottamaan 50 prosentilla.

> The exciting and innovative buildings opening in 2018 (BBC)

> Kirkkonummen kirjastohanke JKMM:n sivuilla

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Eivät ole enää mitään vanhainkoteja, vaan palvelutaloja. Lisäksi toivon, että myös sinun lapsesi käyvät kirjastossa sivistämässä itseään. Jotenkin on surkeaa, että iloisesti menevät eri budjetit sekaisin tässä pienessä kunnassa.
missäkadonneet200lasta?
Nimimerkille ... : Lapsiperheiden ehdoilla? Nyt sellainen tietoisku, että lapsetkin ovat ihmisiä eivätkä yhtään sen vähempiarvoisia kuin aikuisetkaan. Kyllä siinä ihan lapsia homeisissa kouluissa pitämällä loukataan melkoisesti ihmisen oikeutta elää terveellisesti ja annetaan huonot eväät terveyden ylläpitämiseen, kun altistetaan sairauksille homeisissa päiväkodeissa ja kouluissa jo elämän alkutaipaleella.

Jos yhtään lohduttaa, niin nämä lapset ovat niitä tulevia veronmaksajia, joiden rahoilla rakennetaan tulevat kunnantalot ja kirjastot ja sinun vanhainkotisi.
Räpylä
Kuuluisa arkkitehti on piirtänyt kirkon viereen valaistun varastohallin, jossa yhdessä seinässä on lovi. Siis tosi vaativaa suunnittelua, onneksi voi "irroitella" toisten rahoilla! Nykyiset arkkitehdit todennäköisesti nauttivat muutakin kun perinteistä punaviiniä.....
A-A:n taidemuseon paikalla oli jutun mukaan ennen Helsingin linja-autoasema. Tämän tulevan varasto-hallin ja nykyisen kirjaston paikalla oli kukkakauppa ja Tuomikosken nakkikioski sekä Kirkkonummen "linja-autoasema".
milloinkahan valmistuu
Val. Kaikilla ei ole lapsia, että hyvä, että sentään kaikki asiat eivät mene lapsiperheiden ehdoilla.
...
Keisarin uudet vaatteet, paremmin et olisi tuota voinut ilmaista!! KIITOS!!

Mielenkiinnolla odotan kuinka paljon ongelmia uudenkirjaston rakentamisen jälkeen ko rakennuksessa löytyy ja on. Käy niinkuin kävi uuden kunnantalon :) :)
valoa säkillä sisään
Hyvä huomio nimimerkki Onko meillä varaa tähän ? Parakissa majailevien lisäksi on myös hienoa, että on uusi kirjasto (miksi uusi edes "tarvittiin"?), samalla kun osa lapsista on ihan niissä homeisissa kouluissakin, ei edes parakeissa.

Tämä on hullu kylä, BBC voisi tulla tekemään jutun tästä hölmölästä.
Keisarin uudet vaatteet
Mainetta ja kunnia ei auta jos Kirkkonummen kunnan rahat ja päättäväisyyskyky ei riitä. Onhan se hienoa että meille tulee uusi kallis kirjasto samalla kun lapset ovat parakeissa!
Onko meillä varaa tähän ?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä