(11) kommenttia

Baarit, pubit ja yökerhot ehdotetaan suljettaviksi pk-seudulla – kysymys herää, tuoko se lisää asiakkaita kehyskuntiin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitää välttämättömänä, että Uudellamaalla otetaan käyttöön väliaikaisia uusia toimia koronaepidemian kiihtymisen estämiseksi.

Toimilla estetään THL:n mukaan myös virusmuunnoksen laajaa leviämistä muualle maahan.  

THL suosittelee, että baarit, pubit ja yökerhot suljetaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa kokonaan mahdollisimman nopeasti ja pidetään kiinni 14. maaliskuuta asti. Ehdotus ei koske ruokaravintoloita.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle kuten Kirkkonummelle THL esittää kokoontumisrajoituksen laskemista 10:stä 6:een. Myöskään yksityistilaisuuksiin ei tulisi kokoontua yli kuutta ihmistä.

Nykyiset ravintolarajoitukset ovat voimassa tämän kuun loppuun saakka. Niistä voi tehdä päätöksiä eduskunta säätämällä lakeja..

Lisäksi THL suosittelee, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin asukkaat välttävät lomamatkustamista oman alueen ulkopuolelle 14. maaliskuuta asti.

Ravintolarajoituksiin ei siis ehdoteta Helsingin seudun kehyskuntiin muutoksia tämänhetkisiin.

Pääkaupunkiseudulta ovat varsinkin junayhteydet hyvät kehyskuntiin kuten Kirkkonummelle. Tämä voi lisätä kehyskuntien ravintoloissa naapurikaupungeista tulevia asiakkaita.

Viime viikkojen aikana HUS:n ja muun maan epidemiakehitys on eriytynyt. HUS:n alueella ilmaantuvuus on neljässä viikossa lähes kaksinkertaistunut 108,9 tapauksesta 100 000:ta ihmistä kohden 185,9 tapaukseen.

Samaan aikaan ilmaantuvuus lähes kaikissa muissa sairaanhoitopiireissä on pääasiassa laskenut.

− Koko Suomessa epidemian kiihtymisen riski on kasvanut muita virustyyppejä nopeammin leviävän brittivariantin takia. Sitä on löytynyt Uudeltamaalta eneneviä määriä, sanoo THL:n johtaja Mika Salminen.

THL pitää erityisen tärkeänä toimia, joilla voidaan vähentää tartuntariskiä aikuisten keskuudessa. Eniten tartunnat ovat Suomessa kasvaneet 19–34-vuotiailla.

Useiden laajojen tartuntaketjujen alkuperä on ollut yksityistilaisuuksissa sekä baareissa ja vastaavissa, THL huomauttaa.

> HUS: Rajoituksia jopa tiukennettava – Myös Kirkkonummella tartuntaluku nousee kohti viime vuoden huippua

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Ravintolat tulee sallia pidettävän auki. Ei ole kysymys niin vaarallisesta ja tarttuvasta taudista, että tärkeiden paikkojen sulkemisiin tulisi mennä.
Jos tauti on levtäkseen, leviää se muutenkin.
Jo alunperin ajateltiinkin taudin leviävän kaikkiin.
nim. kyllä me kestämme
Kaikki vaan luukulle ja kansa nurin noh jos tätä menoa jatkuu ei ole asiakkaita kun kaikki on koronassa nimenomaan jos saadaan pysäytettyä koronan leviäminen sitä nopeammin paluu arkeen on mahdollista työpaikat säilyvät jne. Eli kyllä sen ymmärtää kun miettii tarpeeksi kyllä valtio tukee kokoajan näitä yrityksiä tiedän jo nyt yrityksiä jotka tukea saavat eikä heistä kukaan ole luukulla tai heidän työntekijöistään myöskään
Fakta
Ja Alkko kiini!
Juoppo
Kyllä nytt olisi syytä sulkea kaikki
Alkon myymälät, jos baarit ja muut
anneskelupaikat suljetaan niin
Akkon tulee suurryntäys,ja uusi
Koroonapesä! Toivottavasti
kansa kestää olla ilman alkkoholia
kunnes tautitilanne rauhoittuu !
Kärsymyksen aika?"raitistunut"
Komppaan nimimerkkiä SLF. On niin helppoa vaatia kaikkea mahdollista suljettavaksi jos itse hengailee vaikkapa toimeentulotuella tai eläkkeellä. Ravintola-ala työllistää Suomessa noin 80 000 ihmistä, jos näistä 10 000 menettää työnsä, se on suuri inhimillinen hätä esim asuntovelallisille perheille. Ja kun kuitenkin huudatte, että vaihtaisivat alaa, niin olkaa hyvä ja osoittakaa näille työttömille sitten ne uudet työpaikat! Työttömyys on rajussa kasvusssa juuri elinkeinoelämän rajoittamisen vuoksi, nyt on huonoin hetki lähteä etsimään uutta työtä. Huomaa ettei tämän sivuston lukijoilla ole oikein käsitystä talouselämän lainalaisuuksista. Ja luultavasti tämäkin viesti jää sensuuriin, koska koronakritiikkiä ei tämä media taida suvaita.
Kaikki vaan nurin ja kansa luukulle
Ihmisten päihdeongelmia tukeva toiminta saakin mennä konkurssiin!!!
Bye bye kapakat
Juurikin vihdoin on odotettukin jos hitto soikoon ei tämmösessä tilanteessa kestä niin on kyllä heikko tähän maailmaan kitistään ja maristaan ja tehdään kaikkea koronan varjolla jopa osoitetaan mieltä sellaisista rajoituksista jotka ovat kaikkien parhaaksi
Aivot narikassa
Nyt ei ole kysymyksessä se, että voiko joku olla ryyppäämättä vai ei vaan kysymys on siitä, että jos ravintolat menee kiinni, joko kaatuu yritys tai myös menee työpaikka. Tietysti jo kommentojilla on rahaa säkkikaupalla joten mitäs siinä, kotona on kiva olla.
SLF
Juu, kyllä tekisi ihmisille olla ilman viinaa edes kolme viikkoa, ei ole ongelma, eihän suurin osa edes käy kapakoissa kaljoilla eikä istumassa iltaa, ja voihan sitä kaveria kotonakin tavata ja ostaa sen viinipullon tai muuta juomista ja jutella niitä näitä tai pelata jotakin...
vaanari
Tekisi monelle ihan hyvää olla 3 viikkoa ryyppäämättä. Jos ei siihen pysty, ei muuta kuin vieroitukseen.
juoppo suomi
olen samaa mieltä anniskelu ravintolat kiini ja yö kerhot kiini joksikin aikaa ehdottomasti. niitä täällä kirkkonummella riittää. voimia kaikille kotona oleville.
Pelokas

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä