(0) kommenttia

Att vara vi på fyra olika sätt

Mickan Högnabba, Mats Wikner, Melissa Reunanen och Niklas Forsman.

Åtta unga människor ställer sig på Bergåsas scen och tar publiken med på en njutbar resa genom parförhållandets labyrinter.

Att vara vi är inte så lätt men Järsö ungdomsförenings teatergrupp lyckades med konststycket att belysa parbildning både roligt och lättsamt.

Publiken får följa med fyra pars förhållande till varandra och till vardagen. Slutresultatet är som en påse Fazers blandade, det finns många otroligt goda karameller, vissa som är ganska goda och sedan de som inte riktigt smakar.

I början kändes sketcherna lite för korta, men samtidigt var det ett bra grepp att få paren presenterade. Jag är imponerad av manuset, det belyser parförhållandets utmaningar både roligt och fyndigt utan att falla tillbaka på stereotypier.

Speciellt bra tyckte jag om bastuscenerna, männen som sitter och smuttar på en sider och kvinnorna som tar whisky direkt från flaskan.

Badhandduksdansen hör till de absoluta höjdpunkterna. Koreografin är bra, ställvis proffsig.  Skådespelarna är unga och amatörer men pinsamt eller dåligt blir det aldrig.

Ljuset och ljudet fungerar utmärkt och stöder föreställningen. Att vara vi är en bra pjäs och föreställningen är utan vidare underhållande.  Musiken och sången ger pjäsen flyt och höjer den över mer traditionella amatörteaterpjäser. 

Anki Grönberg

Regi och manus: Christa Åberg

På scen: Ida Axelsson, Rasmus Kylander, Malin Stenman, Miikka Granö, Mickan Högnabba, Mats Wikner, Melissa Reunanen, Niklas Forsman

Musik: Ida Axelsson

Teknik: Philip Åberg, Oskar Nyberg, Patric Kylander

Seurantaloilla näytellään vielä

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx