(1) kommentti

Asuntosäätiö osti: Lähes 240 asunnolle uusi isäntä

Kirkkonummella vaihtuu vajaan 240 asunnon isäntä, kun espoolainen Asuntosäätiö osti asumisoikeusyhtiön Asokodit.

Yrityskaupalla Asuntosäätiöstä tulee Suomen suurin asumisoikeusasuntojen tarjoaja. Asuntosäätiöllä on ennestään noin 1 500 asumisoikeusasuntoa, nyt niiden määrä kymmenkertaistuu 15 000:een.

Yrityskaupan kohteena on Suomen Asumisoikeus Oy, jonka asunnot tunnetaan paremmin markkinointinimellä Asokodit. Tähän saakka yhtiön ovat omistaneet VVO ja Sato.

Kirkkonummella Asokotien asumisoikeusasuntoja on 238 kappaletta. Ne sijaitsevat eri puolilla kuntaa kuten Masalassa, Laajakalliossa ja Ragvalsissa. Vanhimmat taloyhtiöt ovat 1990-luvun alussa rakennettuja.

Yhtiön omistajavaihdos ei vaikuta asukkaiden asemaan, ja kaikki yhtiön tekemät sopimukset säilyvät entisellään.

Asuntosäätiö rakensi Tapiolan

Asuntosäätiö on tullut tunnetuksi muun muassa Espoon Tapiolan ja Kivenlahden kehittäjänä ja rakennuttajana. Asumisoikeusasuntojen lisäksi Asuntosäätiöllä on omistuksessaan noin 1 000 vuokra-asuntoa.

- Asuntosäätiö ryhtyy nyt kehittämään asumisoikeusasumista leveämmillä hartioilla tavoitteenaan tehdä siitä aidosti kolmas asumisen hallintamuoto vuokra- ja omistusasumisen lisäksi, Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen sanoo.

Asuntosäätiön ovat vuonna 1951 perustaneet Invalidiliitto ry, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry, Vuokralaiset ry ja Väestöliitto ry sekä jo lakkautettu Virkamiesliitto ry.

Asuntosäätiön ensimmäinen toimitusjohtaja oli Heikki von Herzen

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Ohhoh, toivottavasti nyt alkaa vanhoissa kohteissa vihdoin korjaustoimenpiteet. Asokodit ei saanut aikaiseksi korjata asuntoja, vaan pihtasivat remonttirahat asukkailta omaan "toimistoonsa". Osa asunnoista alkaa olla "purkukunnossa" ja alunperinkin huonosti rakennettuja. Entinen Asokotien asukas, tuleva Avainasuntojen asukas.
Juha Roinevirta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä