(0) kommenttia

Asuntojen vuokraus on kärsinyt koronasta – Kirkkonummen AirBnB-kohteiden hinta lähes 170 euroa/vrk

Kuvakaappaus AirBnB-sivustolta.

Koronaepidemia on vaikeuttanut monin paikoin yksityistä asuntojen vuokraamista. Kotimaan lomailupaikkakunnilla on kuitenkin koettu jopa kasvua.

Kirkkonummella yksityisiä AirBnB-asuntoja ja -huoneita on ollut tänä vuonna vuokralla noin 50. Viime vuonna kohteita oli noin 100

VertaaEnsin.fi -sivuston tekemän vertailun mukaan Kirkkonummen vuokrakohteiden tuotto on kuitenkin kasvanut ja on lähes koko maan kärkitasoa.

Keskimääräinen yöhinta on ollut 168 euroa. Kirkkonummella AirBnB-vuokraajat ovat tienanneet tänä vuonna keskimäärin noin 2 000 euroa kuukaudessa, vertailu kertoo.

Espoossa vuorokausihinta on ollut keskimäärin 89 euroa.

Kirkkonummen korkeaa vuorokausihintaa selittäneen se, että paikkakunnalla on enemmän kokonaisia taloja tai mökkejä vuokravälityksessä kuin kaupungeissa.

Vuokralle tarjottujen huoneiden ja asuntojen varausaste on ollut Kirkkonummella 63 prosenttia.

Airbnb vuokratulot ovat pääomatuloa, joka verotetaan pääomatuloveroprosentin mukaan, kuten minkä tahansa vuokra-asunnon tuottoja.

AirBnB on USA:ssa runsas 10 vuotta sitten perustettu yritys ja internetsivusto, jonka kautta voi ilmoittaa huoneiston tai vastaavan tilan vuokrattavaksi.

Asunnot ovat yksityisten ihmisten tai sijoittajien omistuksessa, ja AirBnB perii niiden välittämisestä 10–13 prosenttia vuokrasta.

> Yksityistä asuntoa vuokraamalla voi tienata – Kirkkonummen AirBnB-vuokraajien tulot 17 700 euroa/vuosi (Viisykkönen 18.11.2019)

 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx