(25) kommenttia

Asuntojen rakentaminen alkaa Vesitorninmäellä – kahteen kerrostaloon 79 vuokra-asuntoa

Uudet talot nousevat urheilupuiston taakse Jokiniitylle.

Vesirtorninmäen alueella on aloitettu myös ensimmäisten asuntojen rakentaminen. Alueelle valmistuu pian uusi oppimiskeskus, jonka läheisyyteen nousee myös kerrostaloja.

Vuokra-asuntoja tuottava SATO rakennuttaa Vesitor­nin­mäelle 79 vuokra-asuntoa, jotka ovat erikokoisia asuntoja yksiöistä isompiin perhe­a­sun­toihin.

Rakentaminen on alkanut marraskuussa ja asunnot ovat muuttovalmiita keväällä 2022.

SATO allekirjoitti urakka­so­pi­muksen TNRak Oy:n kanssa.

Vesitorninmäelle valmistuu vuosien mittaan uusia asuntoja 800-900 asukkaalle.

Mäen alla on kunnallistekniikka valmis. Infran rakentaminen jatkuu myöhemmin ylempänä. Asuntoja rakennetaan myöhemmin mäen rinteeseen vesitornin ympärille.

> Video: Tällaiselta näyttää Kirkkonummen uusi keskusta-alue "helikopterikuvissa" − uusi suurkoulu, kerrostaloja, liikuntapaikkoja (Viisykkönen 29.9.2018)

(25) kommenttia
Kommentit (25)

Kommentit (25)

"Elinvoimainen keskusta"Koulukeskuksen alueelle tulossa tulevaisuudessa 10 kerrostaloa.Muuttuu keskusta uuteen uskoon ,olis vain tulijoita.
Kohti parempaa
Kirkonkylään pitää tiivistää rakentaminen esim kun koulut poistuvat, ei lähimetsiin, muuten kirkonkylä-keskusta jää edelleen aneemiseksi.
Elinvoimainen keskusta
"sdkfz" Tuoltapa tontteja katselemaan. Pöytäkirja 22.10.2020/Pykälä 108
Kohti parempaa
Hyvä kun tulee edes kerrostaloja niin kirkonkylä vähän edes kehittyy. Mutta nyt korona -etätyö on taas innostanut valkokaulusväen katsomaan kotia vähän väljemmiltä vesiltä ja kauempaa ytimestä.

Omakotitontteja ei vaan ole tarjolla kun vaikuttavat juuttuvan kaavoitusputkeen ja kaavoittamattomalle tontille tuskin saa poikkeuslupaa. Jos kunta sellaisen erehtyy myöntämään niin viimeistään ELY-keskus torppaa. En tosin itse suosittele muuttamaan kaava-alueen ulkopuolella koska kesämökit ovat erikseen. Mutta jos joskus tulis tarjolle kaavatontteja 2-3km säteellä kirkolta niin voisi alkaa omakotiprojekti kiinnostamaan.
sdkfz
Kirkkonummella kyllä osataan olla tyytymättömiä joka asiaan. Ulkoilumahdollisuuksiahan on vaikka kuinka paljon. On meri, järviä ja metsää vaikka kuinka paljon. Mitä yhden kerrostalon rakentaminen haittaa? Ja etätöitähän tässä kotoa käsin tehdään paljon yhä enenevissä määrin. Metsässä on mukava asustella.
Paikallinen
"nähty on" Erään eduskunnastakin tutun puolueen tasoisia heittoja,vailla minkäänlaista todenperäisyyyttä.Faktaa vaatii ennenkuin voi heitellä moisia kommenteja.
voi voi
Kyllä vuokra-asuntoja voidaan kuntaan rakentaa kunhan pidetään huolta että vuokralaiset ovat työssäkäyviä veroja maksavia kansalaisia.
EiSosiaalipummeille
Ylös vesitorninmäelle ei kannata mitään slummia rakentaa. Koulujen, päiväkotien ja asukkaiden lähi-virkistysalue tuhoutuu, liikenne hankaloituu jne. Vesitorniinkin saa laittaa huumevalot.
Anonyymi
Kyllä täällä politiikot pitää huolen että ei vaan kukaan pysty perustamaan työpaikkoja ne ajetaan naapurikuntiin
Nähty on
Tervemenoa kaikki valittajat vaan Espoon autuuteen.Omistusasuntoja on Masalan pellot kohta täynnä, lisää tulee Störvikin alueelle.Nyt jo keskustassa alennusmyynnissä omistusasuntoja,kun ei mene kaupaksi.Mitä nämä ihmiset valittavat,ottakaa asioista selvää ennenkuin huutelette perättömiä.
Kunta ei tee yhtään työpaikkaa,kyllä ne on firmojen vastuulla minne työpaikkansa perustavat.
Kunnan ainoat virkistyspaikat tuskin ovat vesitornin ympäristössä,katsetta kääntämällä, siihen sopivaa ja tarkoitettua alueita löytyy huomattavasti suurempia määriä(Jerikonmäki)
hyvä hanke
Hieno juttu, että Kirkkonummelle tulee lisää vuokra-asuntoja. Olemmehan olleet vuosia häpeäpilkku tuossa(kin) asiassa.
Tero Strand
Ei rakennusyhtiöt rakenna omistusasuntoja joita kaupitella syrjäisillä paikoilla kauan aikaa. Eikä ihmisillä ole niitä pitkiä työuria ja vakaata palkkakehitystä jolla lainat maksetaan. Myöskin asuntolainan korkovähennys on minimissä.
Virtanen
Ikävä lukea ja todeta kuinka vain tietynlaiset ihmiset kelpaisivat, otettaisiin vastaan Kirkkonummelle. Vuokralla-asuvakin maksaa veroja.
Veonen
Käsittämätöntä kuinka kuntaan haalitaan vaan lisää ja lisää ihmisiä asumaan vaikkei kunnalla ole yhtään mitään tarjottavaa asukkailleen. Edes perusasiat eivät ole kunnossa kunnassa! Vuokrataloja rakennetaan lisää ja asukkaat voi vaan jo etukäteen arvata. Luonto on kylästä pilattu 100% ja mitään paikkoja ei pidetä ehjinä , kunnossa ja puhtaana.
Tänään laitettiin talosta myyntiilmoitus.
Tämä kunta riitti meidän perheelle. Täällä ei ole meille mitään annettavaa.
2v Kirkkonummea riitti
Viitattu MAL sopimus on osapuolten tahdonilmaisu, ei juridinen sopimus.
Jorma
Tavallista keskiluokkaista duunaria näissäkin tulee asumaan.

Miksi Kirkkonummi ei voisi olla Helsingissä töissä käyvien nukkumalähiö?
Työmatka on omaa aikaa
Vuokra-asuntoja on jo liikaa, nyt omistus asuntoja lisää ja saadaan haluttuja veronmaksajia.
Tomppa
Huoltosuhdetta ajetaan kovaa kyytiä alaspäin. Onnea ajoissa lähteneille.
kirkkoslummi
Voidaankin sit muuttaa jonnekkin muualle kun ainoat ulkoilu/virkistysmetsät kaatuu. Käyttämätöntä peltoa ois vieressä vaikka kuinka.
JK
Hieno asuinpaikka, ja asunnoista mahtavat näkymät kylän maisemiin....:)
Staffan
Miksi noin rumia??
Pia
Valtion ja pääkaupunkiseudun välinen MAL sopimus velvoittaa Kirkkonummen kaavoittamaan keskimäärin 435 uutta asuntoa vuosittain.

Lisäksi MAL määrittelee että KUUMA-kunnissa valtion tukeman korkotukituotannon osuus on yhteensä 20 % asuntotuotannon kokonaistavoitteesta. Kunnat huolehtivat
tontinluovutuksessaan tai maankäyttösopimuksissaan siitä, että asuntotuotannosta 10 % on valtion tukemaa tavallista 40-vuotista korkotukivuokra-asuntotuotantoa ja erityisryhmien vuokra-asuntotuotantoa.

Joten Kirkkonummi on osaltaan luvannut tehdä näitäkin kaavoja. Pitäisi vaan saada lisää uutisia niistä vapaan rahankin asuntokohteista.
Jerri Kämpe-Hellenius
Näin se Kirkkonummi jatkaa. Työpaikat pois kunnasta ja vuokrataloja tilalle. Ennenvanhaan Masala ja Kantvik olisi alueita jossa oli työpaikkoja mutta nykyään missään ei ole enään.
Onko oikea suunta.
Enemmän kovan rahan asuntoja niin saadaan kunnan talous nopeammin tasapainoon.
Jorma
Huh onpas karun näköisiä havainnekuvassa. Kaunista ja kestävää kertakaikkiaan.
Kaunis jokiniitty

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx