(35) kommenttia

Asukkaat nousivat vastustamaan kivenmurskausta − rekkarallia, melua ja pölyä pelätään

Alue, jolla kiven -ja betoninmurskaus tapahtuisi, on kartassa ympyröity.

Suunnitelmat aloittaa laaja kivenmurskaustoiminta Strömsbyn teollisuusalueella on nostattanut koviakin tunteita lähiseudun asukkaissa. Hanketta vastustetaan noin 400 nimen adressilla.

Gyprocin tehtaan naapuriin on kalliorakennukseen erikostunut yhtiö hakenut lupaa kivilouheen ja ylijäämäbetonin murskaukseen neljäksi vuodeksi.

Yhtiön on vuokrannut tontit toimintaa varten Helsingin kaupungilta ja Kirkkonummen kunnalta.

> Kivenmurskaukseen haetaan lupaa Strömsbyssä − louhetta ajettaisiin alueelle työmailta myös yöllä (Viisykkönen 3.1.)

Lupahakemusta vastustamaan on kerätty adressia, jossa on nyt noin 400 allekirjoitusta.

Adressissa kiinnitetään huomiota erityisesti pölyhaittoihin, lisääntyvään liikenteeseen Upinniementiellä ja meluun.

Kallio- ja betonilouheen murskaaminen aiheuttaa runsaasti kivipölyä, joka raskaampien jakeiden osalta laskeutuu nopeasti, mutta leviää myös kauemmaksi, adressissa todetaan.

Lisäksi hankkeen vastustajat muistuttavat, että kuljetukset Ojangontien varrella sijaitsevalle murskaamolle ja sieltä pois tapahtuvat Upinniementietä pitkin, joka kulkee Bron, Kolsarin, Kantvikin sekä Sepänkannaksen asuinalueiden välittömässä läheisyydessä.

Jo nyt Upinniemen tie on runsaasti kuormitettu koko matkaltaan. Upinniementien vaikutusalueella asuu lähes 5 000 kirkkonummelaista, adressissa todetaan.

Myös meluhaittoihin kiinnitetään huomiota. Melua syntyisi myös yöaikaan, koska luvanhakija haluaisi, että kuljetuksia voisi tehdä tarvittaessa ympäri vuorokauden.

Adressin allekirjoittajat vaativat, että haettua ympäristölupaa murskaamotoiminnalle ei myönnetä, ja jos lupa myönnetään, siihen kirjataan riittävän tiukat ehdot, joita myös valvotaan kunnolla.

Lupa-asia tulee Kirkkonummen rakennus-ja ympäristölautakunnan ratkaistavaksi.

 

(35) kommenttia
Kommentit (35)

Kommentit (35)

Sivut

Kovin nuo Sepänkankaan asukkaat ovat valittamaan, ensiksi asuntola ja nyt tämä. Seuraavaksi Upinniemen pauke?
Joppe joutomies
Jos alueella asuu 5000 ihmistä ja 400 laittaa nimen paperille josta puolet ovat lapsia niin kyllä lupa annetaan ja toivonkin että yrittäjä saa pienteollisuustontilla tehdä työnsä rauhassa.
Onnea yrittäjille.
Olisiko epäsoveliasta saada ;murskaamoluvan" päättäjien nimet ja kuvat Lehteenne ?
Wanted
Tosin alueen väki ei taida päättää näistä asioista vaan kunnalliset poliitikot, jotka väki on demokraattisesti valinnut hoitamaan juurikin näitä asioita eli pulinat pois::D
Smör mamma sentään
anonym, men hur många läser svenska på denna sida? Kanske ändå bättre en dålig finska som svenska ?
Troligen förstår inte många denna text?
suomen kielen taito nolla..ihan hepreaa välillä nuo kirjoitukset lukekaa edes kirjoitusvirheet kun kerran suomeksi kirjoitatte
anonyymi
ja lopputulos....ei mitään merkitystä teit mitä vaan...näin se menee
anonyymi
vähemmään haittaa, pieni ongelma tuo Hirsalantien murskaamolla kun se alue on jo rakenettu täyteen pienteollisuutta. Ja toinen ongelma on se että miten saat tuon kivikasan siiretty Hirsalantielle ? Pakettiautollako? Kolmas ongelma on että miksi Hirsalanasukkaat hauisivat murskaamon kun ei kelpaa Kantviikkiin?
Voi taivas.
Miksei ko. toimintaa voi harjoittaa Hirsalantien varressa olevalla murskausalueella?
vähemmän haittaa
mjoo, miten me sitten jotka asumme Överbyn tien varella eikä ole edes kävelytie vaan koululaiset joutuvat kävelemään autotiellä jossa melkoinen rekkaralli koska silta rautatien yli kieltää rekkojen ajon. Me olemme hyväksyneet sen että jossakin ne rekat pitää ajaa muuten emme koskaan saadaan uutta koulukeskusta, terveyskeskusta, kirjastoa ja asemaparkki valmiiksi. Tämä rekkaralli Kanviikkiin kestää vain hetken joten turha sitä on nyt vastustaa.
Jossakin ne rekat pitää ajaa.
Kaikille kivimurskaamon vastustusta ihmetteleville: Tässä ei nyt ole tärkein asia se kivimurskaamo vaan se liikenne sinne. Jo entisestään ruuhkaisesta tie 51:n liittymästä kääntyy Upinnimenentielle yli 100 kivirekkaa vuorokaudessa. Ne ajavat Kolsarin ohi, jossa ei ole edes suojatietä bussipysäkille ja jatkavat matkaansa lapsivoittoisten asuinaluiden läpi murskaamolle. Käsi pystyyn, kuka haluaa asua tällaisen rekkarallin vaikutusalueella, kun ei ole sellaisella alunperin muuttanut?
mjoo
Hienoa nähdä, että asukkaat aktivoituvat heidän ympäristöään uhkaavan ongelman ympärillä näin. Tilanne on hyvin samanlainen kuin Pohjois-Kirkkonummen Ristinummentiellä, jossa nimenomaan maanjättöpaikan pöly ja melu olisivat heikentäneet asukkaiden elinympäristön arvoja merkittävästi. Rakennus- ja ympäristölautakunta tekee lopulta päätöksen lakiperustein, mutta kaivoksen aiheuttama kohtuuton haitta on yksi syy hylkäysperusteelle. Asukkaiden hyvinvoinnin pitää aina tulla ensin - oli tilanne, mikä tahansa.
Markus Myllyniemi (kunnanvaltuutettu)
Onkohan tönö rakennettu liian lähelle teolisuusaluetta kun moinen rutina,eiköhän toi teollisuusalue ole ollut ennen noita mökkejä.
Ihmettelijä
Kivimurske on erittäin tärkeä ainesosa rakennus-ynnämuuhun toimintaan ja tuo paikka kaikkinensa sopii tämän arvokkaan tuotteen jalostamiseen erinomaisesti....
kiinteistöesimies
ne ei ymmärrä ajaa omia etuja , keillä ei ole omaa maata ja asuntoja tällä alueella
valitettavasti

se on mukava huudella muualta

ei lupaa kiitos
Oikein hyvä, että tätä vastustetaan. Ei ole tuolle alueelle ihan järkevin ratkaisu
Tero St
Kaavan mukaan tontille ei ole mahdollista pystyttää
toimintaa ilman suojaavia rakennuksia

nyt tätä suunnitellaan kuin Talvivaaraa taivas alle !

- ei tiemelua kiitos
-ei riskiliikennettä lisää
-ei polyä ja kiviä kiitos

veronmaksajanin ja kunnan etu on että lupaa ei anneta
kaava ei sall tätä
Hakijayhtiö on kirjoilla Nurmijärvellä
verot menee sinne
Kirkkonummi saa hankkeesta pelkät haitat
ja asukkaat asuntojen arvon menetystä

Tieliikennemelu on paha asia

Herätkää jo kunnassa !
ei melua kiitos
Toivottavasti kunta huomioi haittojen/hyötyjen kannalta myös Strömsbyn/Kantvikin alueelle kaavoitusohjelmassa olevan uuden Prikinrannan asuinalueen rakentamisen ja viihtyvyyden päätöksenteossaan.
Eräs
Ei kait nyt väki ole tosissaan perustamassa vastarintaliikettä moisen asian takia, sillä tuosta työmaasta liikenteineen lienee yhtä paljon haittaa kuin kärpäsistä kesällä? Turha ja perusteeton vastustaminen tuntuu lähinnä naurettavalta....
Anonyymi
HUOM KAIKKI KIVIAINESTA TARVITSEVAT IHMISET!
Älkää tilaa sitä mistään vaikka olisikin tarvetta!
Siitä on näköjään pelkkää haittaa.
Råbacka
Jari Huttunen ja P Korolainen, pitäisikö meidän tehdä aloitus eduskuntaan että sekä Gyproc , Suomen sokeri , Betonitehdas , Mildola ja Mildolan vieressä oleva sepelimyyntipiste pitäisi lopettaa koska heillä on rekkaliikennettä ja pöly sekä hajuhaittoja? Niin ja satamassa on tuo hiilenkuljetus. Samalla voitaisi lumenkaatopaikka sulkea koska sinnekin ajaa satoja kuormaautoja viikossa. Lumen ajaminen on turha kun lumet sulaa kummiskin joka kevät.
Silloinhan Kantviikissä ei olisi enään pöly eikä liikkennehaittoja mutta ei myöskään työpaikkoja.
Samalla voitais ehdottaa että pienvenesatama lakkautaisiin koska joka kevät ja syksy siellä on iso nosturi joka nostaa / laskee veneet vesille / vedestä ja siitä tulee pakokaasuja sekä liikennehaittoja.
Torilla tavataan!
Parin työpaikan takia kymmeniä haittoja. En ihmettele yhtään, miksi jotkut ihmiset ovat valmiit uhraamaan vaikka koko maapallon yhden kvartaalin tuloksen vuoksi. Kuvottavaa ja lyhytnäköistä.

Seis tihulaisteollisuudelle asuinalueen kyljessä.
P. Korolainen
Murskaamo ei tuo juurikaan vuokra- tai verotuloja Kirkkonummelle, tuskin työpaikkojakaan.
Pientollisuusalueelle ei tarvitse antaa lupaa useita erilaisia haittoja aiheuttavalle toiminnalle. Tällaisia haittoja ovat mm. pölyhaitta, mistä ehkä vaara terveydelle isolla alueella, liikenneturvallisuuden lasku, ruuhkat, tien urautuminen, painuminen, meluhaitat, viihtyvyyden aleneminen, kiinteistöjen arvon lasku, asuinalueiden arvostuksen lasku ja ties mitä.
Nyt katsotaan mikä merkitys on järjenkäytöllä, lobbaamisella ja kuntalaisten mielipiteillä kunnan päätöksenteossa. Toivon parasta, ...
Jari Huttunen
Upinniementielle tulisi jo nykyisen liikenteen lisäksi 6 km matkalle noin 98 täysperävaunullista rekkaa ten molempiin suuntiin ,vuorokauden aikana ,sen kivimäärän tuomiseen ja pois rouhittuna vimiseen.Mihin väliin mahtuisi asukkaiden ja nyky tehtaiden tavarain kuljetuksen ,sekä varuskunnan autot ..
Eki.P.
Ojangon lähialueella ei liene vakituista asutusta, joten murskaamo ja liikenne tuskin on kenellekkään haitaksi eli poikkimielinen asian vastustaminen taitaa toivottavasti kuivua kokoon....
Stefan
Ei kai kunta voi kieltää teollisuusalueen työntekoa,jos kerran on perustanut teollisuusalueen sehän olis taas kun löis päätä seinään.
Jokin raja
Ongelma on alueen toimintamelu ja Upinniemientien tiemelua
asutuksulle tien vaikutusalueella Ojangontieltä Kantatielle asti.
Massiivinen toiminta ympärivuorokauden viikon jokaisena päivänä 24 h
läpiyön liikennettä ja toimintaa

On aika suojella Kirkkonummelaisia veronmaksajia
Miksi asua alueella jos ei saa asua enää rauhassa vaikka maksaa kunnan menot
tulo ja kiinteisöveroina.

Tämä yksi Nurmijärveläinen yritys meinaa tuhota alueen rauhan

Lupaa ei pidä myöntää
Äly hei ely ei
En ymmärrä mikä ongelma on teollisuusaluetta lisää tarvitaan jos ei kestä kannattaa muuttaa susirajan toiselle puolelle tämäkin tuo lisää muutamille työpaikkoja
Tarja
Tänne vaan olen asunut täällä Upinniemen tien varrella 40v tarvitaan lisää työpaikkoja
K.b

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx