(25) kommenttia

Asuintaloon muutama kymmenen metriä, haukkuvatko koirat liian lähellä? − kuusi uutta koirapuistoa, suunnitelmat valmistuvat

Uusia koirapuistoja on tulossa kuuteen kohteeseen eri puolille kuntaa.

Kirkkonummelle suunnitellut kuusi uutta aidattua koirapuistoa eivät miellytä kaikkia puiston naapureita. Ainakin Brossa asunto-osakeyhtiö vastustaa koirapuiston sijoitusta.

Kirkkonummen valtuustoryhmät päättivät viime vuoden lopulla budjettineuvotteluissa perustaa kuusi uutta kunnan ylläpitämää koirapuistoa. Nykyisin puistoja on neljä.

Kaksi puistoista tulee keskustaan ja muut koirapuistot Brohon, Veikkolaan, Kantvikiin ja Masalaan. (Suunnitelmat ja sijainnit, lue Viisykkönen 9.2.)

Kunta on esitellyt asukkaille suunnitelmia, viimeksi kunnantalolla tiistai-iltana.

Suunnittelupäällikkö Suvi Kylmänen kunnalta kertoo, että kysely puistosuunnitelmista on tullut aika paljon.

− Mutta voisi sanoa, että vain Brossa on selkeästi vastustettu puiston sijoituspaikkaa, Kylmänen toteaa.

Brossa paikallinen asunto-osakeyhtiö on lähestynyt kunnan viranhaltijoita ja vastustanut koirapuiston sijoittamista lähelle asutusta.

Brontien varrella oleva asunto-osakeyhtiö ihmettelee puiston rakentamista asutuksen välittömään läheisyyteen, kymmen tai muutaman kymmenen metrin päähän asuinrakennuksista.

Asukkaat pelkäävät, että koirapuisto laskee kiinteistön arvoa ja asumismukavuutta. (sijainti, katso kartta alla)

Asunto-osakeyhtiön mielestä Brosta löytyisi parempiakin paikkoja koirapuistolle, jota asukkaat eivät sinänsä vastusta.

Kunta on vastannut, että koirapuistoja on perustettu hyvin monenlaisiin paikkoihin ja muun muassa kaupunkien keskustoihin.

Brossa on puiston reunaan suunniteltu 20 metrin suojavyöhyke, jolle istutetaan havupuita.

Myös Finnsbackan, Veikkolan ja Kantvikin puistot tulisivat varsin lähelle asuinrakennuksia.

Kuuden uuden koirapuiston suunnitelmaluonnokset valmistuvat vielä tässä kuussa ja tulevat virallisesti nähtäville. Suunnitelmiin voi tehdä muistutuksia ennen kuin rakentamispäätöksiä tehdään.

Uudet koirapuistot maksavat yhteensä arviolta 300 000 - 400 000 euroa.

Veikkolassa on vielä asukastilaisuus koirapuistosta maanantaina 14.5. kello 18 Veikkolan koululla.

 


(25) kommenttia

Kommentit (25)

Sivut

Tavanomaista politiikkaa. Vaikka koirat eivät äänestä niin omistajat kylläkin. Koirapuiston kustannuksella palkattaisiin useita työttömiä töihin useammaksikin kuukaudeksi. Verorahojen haaskausta pienen ryhmän vuoksi. Kuuden koirapuiston hinta 400.000 euroa eli vajatta 70.000 euroa per puisto. Uskokoon ken tahtoo, pikemminkin 100.000 per puisto + vuosittaiset käyttökulut. Koiratko nuo kulut maksavat?
Ei minun verorahoillani
Pahempi melu lähtee lasten leikkipaikasta, kuin koirapuistosta. Molempien vieressä olen asunut, joten kokemusta on. :)
Kuntalainen
Finnsbackan koirapuistolle kaavailtu sijainti se vasta on kauhea. Paljon taloja ja pieni alue. Ei oikeaa autotietä tai parkkipaikkoja (olen kauhukseni huomannut, että ihmiset kuljettajat koirat AUTOILLA koirapuistoihin???!!!?) Ymmärrän, että koirapuistoja on olemassa, sillä kaikki koirat eivät pysy aisoissa vapaana. Tällöin voi sattua vaikka mitä onnettomuuksia. Koirapuiston paikka EI ole keskellä asutusta vaan vaihtelevassa maastossa vähän syrjässä, sillä sieltä usein kuuluu haukuntaa. Koirille olisi suotavaa, että siellä olisi puita ja maastossa korkeuseroja. Soukan koirapuisto on hyvä esimerkki toimivasta koirapuistosta.
EX-koiranomistaja
Finnsbackaan suunnitteilla koirapuisto lähelle asuntoja. Autolla koirapuistoon Kappalaisenpolku muutenkin huonossa kunnossa ?Ruuhkaa arkisin kun navetalla kansalaisopiston ym toimintaa.

Koiran omistaja
Tämä on tätä nykyaikaa, että piskeillekkin pitää saada omat leikkipuistot. Toisaalta voi hyvin nykyään näinollen ymmärtää ihmisiä jotka mieluummin hoitavat koiria kuin omia lapsia...
Hmm...

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx