(6) kommenttia

AstraZeneca-rokotteet tulevat ja seuraavaa ryhmää aletaan rokottaa – Kirkkonummella rokotettu noin 1 100 henkilöä

Kirkkonummelle saadaan käyttöön tällä viikolla myös AstraZeneca-rokotteita, joilla ryhdytään rokottamaan 65-69 -vuotiaita riskiryhmään kuuluvia kuntalaisia.

Samalla jatketaan 80 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien henkilöiden koronarokotuksia jo aiemmin käytössä olleella Pfizerin rokotteella.

Tällä viikolla aloitetaan myös kotihoidon asiakkaiden rokotukset. Heidän ei tarvitse tehdä ajanvarausta eikä ilmoittautua rokotushalukkaaksi, vaan kotihoidosta otetaan yhteyttä heihin ja tiedotetaan rokotusajankohdasta.

Kun yli 80-vuotiaista valtaosa on saatu rokotettua, edetään 70 vuotta täyttäneisiin henkilöihin.

Ikäihmisten kanssa rokotukseen on mahdollista samalla kertaa tulla erillisellä ajanvarauksella samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja yli 65-vuotiaat henkilöt.

Rokotukseen on aina varattava aika. Varaus pyydetään esisijaisesti tekemään netin kautta osoitteessa www. koronarokotusaika.fi.

Aikoja avataan palveluun sitä mukaa kuin rokotteita on saatavissa. Jos rokotteita ei ole saatavissa, niin aikoja ei ole tarjolla. Tällöin ajanvarausta kannattaa yrittää seuraavana päivänä uudelleen.

Mikäli netissä ei ole tarjolla varattavia aikoja, niitä ei ole saatavissa myöskään puhelimitse terveyskeskuksesta.

Koronarokotuksiin kohdistuu runsaasti mielenkiintoa ja kysyntää, jonka vuoksi terveyspalvelujen puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet, samoin ikäihmisten neuvontanumerot.

Rokotteita saadaan kuntaan koko ajan lisää, ja jokainen rokotetta haluava saa sen varmasti ennen pitkää, kunta korostaa.

Kunta toivoo, että kuntalaiset välttäisivät kyselyjä omasta rokotusvuorostaan ja seuraisivat kunnan tiedotuskanavia.

Kirkkonummella on THL:n rokoterekisterin mukaan saanut ensimmäisen rokoteannoksen 1 095 henkilöä ja toisen annoksen 439.

Kunnan asukkaista on rokotettu vähintään yhdellä annoksella 2,7 prosenttia. Tilastoinnissa voi olla viivettä.

> Lisätietoa rokotuksista kunnan nettisivuilta

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Kaikkein tärkeintä on rokotuskattavuus jos se on esim 60% vaikka itse ei ole vielä saanut sitä niin luultavammin siinä on jo melkoisesti suojaa.....
vaanari
Andrean kanssa samaa mieltä. Jatkuvasti ihmislaumojen kanssa työtä tekevänä riskiryhmäläisenä olo on kauhea. Olen jopa harkinnut irtisanoutuvani ja jääväni työmarkkina tuelle kun en nää tilanteessa mitään järkeä.
Päiväkotilainen
Riskiryhmään kuuluva 44-vuotias kirkkonummelainen myös täällä pohdiskelee, että milloinkahan on oma vuoroni.
Lapset kysyvät joka päivä milloin pääsee taas kouluun ja talous on kovasti tiukilla, kun yrittäjänä ei pelkillä etätöillä perhettä elätä.
Hienoa, että kaikki halukkaat rokotetaan. Kaikki ovat tärkeitä, ilman muuta! Mutta rokotusjärjestystä on vaikea ymmärtää. Eläkeläisillä rokotteen saaminen tai viivästys ei vaikuta elinkeinoon eikä todennäköisesti ole myöskään alaikäisiä lapsia tilanteesta kärsimässä.
Tämän viestin kirjoitan siksi, sillä tältä kantilta ei tunnuta missään huomioitavan hätää. Ahdistus on suuri!
Andrea
Kirkkonummi on kolmanneksi viimeinen HUS alueella rokotus vauhdissa, kuinka ollakaan Kauniainen johtaa 5% kun meillä se on .2,8% ???????
mallu
Turku rokottaa kaikki ensimmäiseen ryhmään kuuluvat ikään katsomatta. Ei voi erotella iän mukaan,nuorellakin voi olla suurempi riski kuin esim. 2 tyypin diabetesta sairastavalla 65 vuotiaalla. Kirkkonummi on sentään hiukan pienempi asukasluvultaan.
Vihainen ja huolissaan
Varaus netin kautta, aivan hienoa. Kaikilla ikä ihmisillä on tietokone käytössään. Vai onko?
Puutarhuri naapurista

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä