(0) kommenttia

Asiakkaan kanssa puhutaan videoyhteydellä – kotihoidossa kokeillaan ikäihmisten etähoitoa

Etähoidossa kotipalvelun asikkaaseen ollaan videoyhteydessä ennalta sovittuna aikana. (kuva: VideoVisit Oy)

Kirkkonummen kunta ottaa käyttöön ikäihmisten kotihoidossa uuden digitaalisen palvelun, jolla kotona asuvaan asiakkaaseen saadaan videoyhteys tietokoneen avulla.

Kunta hankkii kokeilumielessä 10 taulutietokonetta eli tablettia kotipalvelun asiakkaiden käyttöön. Toiminta alkaa ensi vuoden alusta.

Tabletissa on kaikki valmiina kuten mobiililaajakaista, ja sitä voi käyttää vain kotihoitopalvelun yhteydenpitoon.

Yhteys avautuu, kun hoitaja soittaa asiakkaan tablettiin. Asiakkaan tarvitsee vain mennä tietokoneen äärelle, ja näin keskustelu voi videoyhteydellä alkaa.

Palvelua tarjotaan periaatteessa kaikille kotihoidon piirissä oleville asiakkaille, mutta alkuvaiheessa lähdetään liikkeelle 10 laitteella. Kirkkonummen kunnan kotihoidon piirissä on runsaat 200 asiakasta.

Etäyhteys ei ole kenenkään asiakkaan kanssa ainut kontakti, eikä se korvaa kokonaan fyysisiä kotikäyntejä.

Etähoidon palvelulla autetaan asiakasta päivittäisissä arjen asioissa, kuten lääkkeiden ottamisessa, verensokerin mittauksessa ja jumppahetkissä.

Palvelu ei sovellu kaikille asiakkaille, kuten muistisairaudesta kärsiville.

Asiakkaan kanssa sovitaan aina ennakkoon yhteydenottoajat. Tämä on yksityisyydensuojankin kannalta välttämätöntä, koska videoyhteys avataan kotihoidon toimipisteessä.

Palvelu mahdollistaa myös sen, että asiakkaan omaisen tietokoneelle ladataan sovellus, ja hän voi olla samalla tavalla yhteydessä kotona asuvaan läheiseensä.

Kunta on tehnyt sopimuksen VideoVisit -nimisen yhtiön kanssa, joka on erikoistunut virtuaalisten hoitomuotojen kehittämiseen. Muun muassa Helsingin kaupunki käyttää palvelua.

Kirkkonummella 10 laitteen vuokra ja henkilökunnan käyttökoulutus maksavat neljänä seuraavan vuonna yhteensä noin 22 000 euroa.

Etäyhteys ei aiheuta kotihoidon asiakkaille ylimääräisiä kustannuksia.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx