(15) kommenttia

Aseman alikulku-urakka seisoo, kun seinälevyjä odotellaan − tunneliin tulee paikkakunnan paras valvonta

Rautatieaseman alikulkutunneli remontaidaan täysin ja töiden arvioidaan valmistuvan kuukauden kuluttua.

Kirkkonummen rautatieaseman alikulkutunnelin valmistuminen viivästyy muutaman kuukauden alkuperäisestä aikataulusta.

Työmaalla on ollut viime aikoina hiljaista. Destian urakoiman hankkeen piti olla valmis toukokuussa.

Kuntatekniikkapäällikkö Eero Vartainen kertoo, että myöhästymiseen on lähinnä kaksi syytä.

Ensinnäkin vanhoissa rakenteissa tuli yllätyksiä vastaan, kun niitä purettiin.

Suurin viivästys on kuitenkin aiheutunut Vartiaisen mukaan siitä, että urakoitsija ei ole saanut alumiinisia seinäprofiileja ajoissa ja niitä joudutaan odottelemaan.

Seinälevyt on tilattu kotimaiselta toimijalta, joka puolestaan on tilannut profiilit ulkomailta ja toimitus on viivästynyt.

Hanke pitäisi olla näillä näkymin valmis syys-lokakuun vaiheessa.

Uudet hissit on kuitenkin saatu toimimaan ja siten liikkuminen alikulun kautta onnistuu normaalisti.

> Lue: Kirkkonummen sotkuisimman yleisen tilan remontti alkoi vihdoin − meluisaa purkutyötä tehdään välillä yöllä (Viisykkönen 3.7.2018)

Aseman alikulku on ollut erittäin siivottomassa kunnossa vuosia. Monille junamatkustajille sotkuinen miljöö on ensimmäinen näkymä Kirkkonummen keskustaajamaan.

Kokonaan remontoituun alikulkutunneliin ja asematasolle asennetaan nyt kameravalvonta, joka toivottavasti ehkäisee sotkemista ja ilkivaltaa.

Valvonta on parasta mitä Kirkkonummella teknisesti on tähän saakka toteutettu.

Kamerat on kytketty Väyläviraston valvomoon, jossa tarkkaillaan 24/7 kaikkia Suomen rautatieasemia, joilla on kameravalvonta. 

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Tämäkin pitkäkestoinen pintaremontti on kyllä pelkkää rahantuhlausta. Saadaan töhryisyys hetkeksi pois mutta toiminnallisuus sama vanha. Olisi pitänyt tehdä kunnon remppa, jossa pyörällä pääsisi ajamaan radan ali jalankulkijoista erotellulla kaistalla. Toki tämä olisi vaatinut aseman seudun muutakin urakointia mikä sekin oli kyllä menossa.
Jonne3
Ilmeisesti väki haluaisi myös yleisen WC:n alikulkutunnelin maisemiin, toivottavasti rakentajat ottavat tällaisen välttämättömän tarpeen myös huomioon....
Uffe
Niin, portaiden kohta josta paannejäätä tarvella tunki portaikkoon on korjattu epksimassalla mutta vain sisäpuolelta. Betoni on edelleen märkää ja osittain vesi tihkuu siitä kohdin. Veikkaan että ongelma voi uusiutua myöhemmin mikäli myös ulkopuolta ei tiivistetä patolevyllä ja salaojalla. Mitä tulee graffiteihin niin siinä ilisi nyt peittyvää muovipintaa jonne voisi pyytää kyseiset katutaiteiljat vapaasti maalaamaan. Sinne ne jäisi tulevien panelien alle ja tarve maalata sitten sitä uutta aluminiiseinää olisi tarpeeton.

Mitä hissiin tulee niin tosiaan tuohon korjattuunkin oli jo virtsattu. Jos siellä olisi valvontakamerat ja kosteusanturit saataisiin kuvista hyvää tilastoa sarjakuseskelijoiden sukupuolijakaumasta. Kokonaan se tuskin loppuisi.
Murphy
Älkää vaan mitään lämmintä tilaa tuonne toivoko, se toimii vain juoppomagneettina talvella. Jos joku lämmin koppi on, sen valtaa densot sekä vittua hokeva ja röökiä polttava nuoriso. Kättä ylös kuka teistä menee sanomaan ja häätämään pois ne, että pääsee lämpimään istumaan. Nyt asemalla ja sen läheisyydessä saa taapertaa jotakuinkin rauhassa kellonajasta riippumatta, mutta jos tuonne tulee tulikohta missä voi lämmitellä, niin ne Cittarin nistit ja muu K:nummen ryhtiseura on asemalla huutelemassa ja örveltämässä 24/7.
Tuo kommentti toimivasta yleisestä WC:tä asemalle sen sijaan on mainio ajatus. Ainakin jotain rotia vielä omaavat, hätää potevat ihmiset, saisivat paikan missä kusta luvan kanssa.
Junamies
Olisiko ratkaisu kusihommaan toimia vessa asemalle.
Puuttuva palvelu
Eikö kunta voisi vuokrata VR rakennuksesta nyt sen pienemmän puolen mikä on tyhjillään? Sen vuokra on ollut vain muutamia satoja euroja yrityksellä joka siinä aiemmin toimi. Tila on hyvin siisti ja lämmin. Sinne voisi laittaa penkit ja roskiksen ja tila saataisiin takaisin käyttöön ja kuntalaiset jotka matkustaa junalla saisivat lämpöisen odotustilaan taas itselleen. Paikalle voisi laittaa valvontakameran ja säännöllisesti käydä heittämässä ne aseman alueen sotkijat ja virtsaavat juopit ulos.
Helppo järjestää mutta onko kunnalla siihen halua
Ei tuota aseman seutua siistiksi saa niin kauan kun ihmiset sitä käyttävät. Nyt sentään yritetään edes saada valvontaa tunneliin. Hisseihn kusijat kusee niihin jatkossakin, niin Kirkkonummella kun muuallakin Suomessa. Ei sinne vartijaa voi laittaa seisomaan, vai voiko?
Urbaani elämä
Sitähän tämä nykypäivän rakentaminen on, suunnittelijat, jotka eivät tiedä mitä haluavat. Revisiokuvia voi tulla H kirjaimeen asti parissa kuukaudessakin.
Sähkömies
Vieläkään ei saada lämmintä ja viihtyisää odotustilaa.
Vanhasta on vaikea tehdä nykypäivään käyttökelpoista.
Junaliikenteeseen kyrsiintynyt
Komppaan Riittaa. Jouduin käyttämään hissiä tänään. Tuoksu on tyrmäävä.
Ihminen ei osaa
Tuleeko taas mittavirheellistä tavaraa niinkuin kirjastoon että saavat taas korjailla
Mittavirhe
Mikä on kotimaisuusaste seinäkevyjen kanssa jos profiilit tulee ulkomailta?
Ja hissutkö remontoitiin!? Miten!? Ne pidettiin 1kk suljettuna ja vaikeutettiin vammaisten ihmisten kulkemista junalla. Sen jälkeen hissit otettiin toimintaan ja niissä ei ollut mitään uutta. Muovit oli jätetty seinille joita ihmiset on sieltä repineet pois, ja hissin kulku on äärimmäisen hidas aseman puolella. Ovi lasit lian peitossa ja lattia lainehtii virtsasta.
Destian johtajat sanoivat että syy remontin seisomiseen on kunnan arkkitehti joka muuttaa mieltään koko ajan rakentamisen suhteen.

Tunbelua kunta pystyy pitämään siistinä remontista huolimatta mutta halua siihen ei ole koskaan löytynyt. Kesällä siellä tunnelissa lojui maassa kuolleita linnunraatoja viikkokausia. Virtsa on ollut viikkokausia hisseissä ja mitään siivoamista tunnelissa ei tapahdu. Eikä siellä ole roska astioita lähimaillakaan. Liuskat lastenvaunuja ja polkupyörä tulivat väliaikaisesti kiinnitettynä paikalle kun iste soitin asiasta Destialle ja käskin laittamaan ne paikoilleen.
Raikas ja puhdas Tervetuloa toivotus Kirkkonummelle
Voihan valvontaa olla mutta jos kukaan ei reagoi.. On yhtä tyhjän kanssa:(
Joopa joo
Tuleeko valvonta myös hisseihin, joita monet ovat pitäneet vessoina? Se haju on ajoittain ollut sietämätöntä.
Riitta Suihkonen
Kiitos Viisykköselle tästä tiedosta!
Teija

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx