(7) kommenttia

Antti Herlinistä uusi Suitian kartanon omistaja

Suitian kartanolinna siirtyy uusille omistajille vajaalla 12 miljoonalla eurolla. Antti Herlin on yksi uusista omistajista.

Valtio myy Suitian kartanolinnan Siuntiossa naapuritilallisille ja Kone Oy:n suuromistajalle Antti Herlinille. Kauppahinta on vajaat 12 miljoonaa euroa.

Valtion kiinteistöyhtiö Senaatti-kiinteistöt on tänään allekirjoittanut kauppakirjan Siuntiossa sijaitsevan Suitian kartanolinnan ja siihen liittyvien maa- ja metsäalueiden myynnistä rakennuksineen.

Ostajina ovat Antti Herlin, Gustav Rehnberg ja Henrik Rehnberg sekä ostajien perustamat yhtiöt. Kauppahinta on 11,7 miljoonaa euroa. Kauppa vaatii toteutuakseen vielä eduskunnan hyväksynnän. 

Herlin kasvattaa Kirkkonummella Thorsvikin tilallaan karjaa, ja Rehnbergit ovat suurtilallisia Suitian naapurissa Gårdsgullan tilalla, jossa on myös lihakarjankasvatusta.

Kaiken kaikkiaan rakennuksia alueella on yli 60 ja maata noin 726 hehtaaria. Päärakennuksessa eli linnassa on 1 300 neliömetriä tilaa. Linna on hyvin säilynyt, ja se on peruskorjattu vuosina 1997−1999. (katso kartta alla) 

Ostajien tarkoituksena on jatkaa normaalia maa- ja metsätalouden harjoittamista ja huolehtia historiallisesta rakennuskannasta.

Ostajat haluavat rauhassa selvittää linnan käyttöä ja ovat avoimia myös mahdollisille yhteistyöehdotuksille. Linna soveltuu edelleen sekä asumiseen että erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

> 51-Arkisto (7.10.2014) Suitian linna nyt kaupan – katso hulppea myyntivideo

> Suitian linnassa kuvattiin yhtä komissario Palmu -elokuvaa

> (13.5.) Antti Herlin osti lisämaata Bondarbyssä

> Lue Senaatti-kiinteistöjen tiedote


(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Nyt linna on myynnissä. 5 miljoonaa on pyynti tuosta kivikasasta. Ilman kartanon maita kaupan mukana linna on mielestäni raakasti ylihintainen.
Bisnesmies
Kun lukee noita kartanoiden historiaa, niin havaitsee että näitä kartanonherroja historiassa tulee ja mennee. Tietenkin se on ensiarvoisen tärkeää että jokainen kartanonherra osaa hyödyntää näitä maita tuottavasti, omana aikakautenaan. Rakennuksilla ei nyt niin suurta painoarvoa ole, muuta kun että tällaisia rakennuksia ei Suomessa paljoa ole. Omaisuutensa sitominen kiinteään on varmaakin kautta historian ollut viisas teko. Ainakin nimi jää historian kirjoihin ikiajoiksi.
kuntalainen_
Tuossa kaupassa ei mene rahat ollenkaan hukkaan, sillä kulttuurihistoriallinen paikka saa uuden tulevaisuuden ja myöskin komean kartanoherran Siuntioon.
Gårdsgulla
Niin, kiitos rikkaat (rakkaat), että jäi suomalaisomistukseen! Kun tuli myyntiin, epäiltiin että vain venäläisillä varaa ja halua ostaa.
hyvä näin
Hienoa että rikkaat pitävät huolta historiasta meille kaikille :)
hatunnosto
On hienoa että Suitja jäi suomalaisomistukseen!
Kulttuurihistorian puolesta
Gårdskulla se on !
kari vierinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx