(11) kommenttia

Alikulkutunnelin urakka venyi ja kustannukset karkasivat, mutta lopputulosta on kiitelty komeaksi

Alikulkutunnelin seinät on valaistu eri värein.

Kirkkonummen rautatieaseman alakulkutunnelin viivästynyt urakka on kuitattu ja loppulaskelmat tehty. Tunneli saatiin valaistuksineen valmiiksi joulun alla.

Tunnelisaneeraus tuli maksamaan noin 1,7 miljoonaa euroa. Suurin osa menee valtion piikkiin, koska tunneli palvelee huomattavlta osin rautatieliikennettä.

Valtion eli Väyläviraston osuus kustannuksista on noin 1,2 miljoonaa euroa ja kunnan noin 0,5.

Alun perin kustannusarvio oli noin 1,2 miljoonaa euroa, joten urakalle tuli lisähintaa 40 prosenttia matkan varrella.

Saneeraus piti olla valmis viime keväänä. Lisä- ja muutostöitä tuli kuitenkin huomattavasti.

Alikulkutunnelin rakenteet olivat ennakoitua heikommassa kunnossa.

Lisäksi havaittiin, että tunnelin mitat poikkeavat alkuperäisistä suunnitelmista, ja lisäksi pintaverhoilulevy vaihdettiin Corten teräksestä profiloituun alumiinilevyyn.

Urakka-aika piteni kunnan loppuraportin mukaan urakoitsijasta johtumattomista syistä noin seitsemän kuukautta. Urakoitsijana oli Destia Oy.

Lopputulosta on muun muassa somessa pidetty onnistuneena ja tunnelin värimaailmaan on valokuvattu paljon.   

> Uutta asematunnelissa: Kamerat valvovat 24/7, valomaailma voidaan valita neljästä eri vaihtoehdosta (Viisykkönen 20.12.)

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

On kyllä hienon näköinen tunneli. Täytyykin joskus käydä tuo tunneli katsomassa. Värimaailma näyttää kyllä upealta. https://www.loxus.com/fi/palvelut/loxus-rov--kalusto
Nimetön
Mitä tuolla värikkyydellä halutaan ilmentää?
Yleensä arkkitehdeillä on joku abstraktinen selitys luomukseensa ja samalla perusteluna rahan käyttöön (muiden rahojen). Saiskos sen tänne jutunjatkeeksi luettavaksi.
Onko kunnan virkamiehet ja muut päättäjät nähneet jotain lisä-arvoa tällä ennen näkemättömällä värityksellä, vai onko tämä seurausta epämääräisistä ja tarpeettomista ”opintomatkoista”. Vai onko valaistus pelkkä ”vahinko”.
Värisokealla kerrankin etua
Turha se on hissien remppaajia haukkua vaan niitä sotkijoita ja kuseskelijoita. Pitäisikö hisseissäkin olla kamerat.
Kuseskelijat vastuuseen
Miksi asemalla tai matkakeskuksessa kuten virallinen nimi on tuolle ei ole näkyvä WC ? Mihin mennä vessaan kun on hätä. Seisot kylmässä ja märässä odottamassa juna/bussi/taksi mutta WC ei ole.
klo 04,00
Väriä tuli, mutta lämmintä katutasossa olevaa odotustilaa ei tullut. Lisäksi seinälevyt kaventavat jyrkkää ja vaarallista portaikkoa entisestään. Onneksi on lämmin talvi, niin portaisiin ei ole tullut jääkerrosta, jolloin liikkuminen alikulussa olisi mahdotonta.
Mennään junalla
Älkää nyt ihan kaikesta valittako. Hieno tuo on, ihana värikäs piristys harmaaseen talveen, ja muutenkin. :)
Väriä ja valoa
Oikein ihastuttavan iloinen! Kiitos!
väriä elämään!
Tulee kyllä mieleen Punaistenlyhtyjen katu. Lopputulos on järkyttävää valisaastetra eikä mitään muuta. On vain ajan kysymys koska tuokin rikotaan ja sotketaan niinkuin kaikki muukin kirkkonummella. Hissit kin "remontoitiin" vaan eipä se näy yhtään missään. Ulkopuoli hisseistä on Ruosteinen koppi joka ei todellakaan mene yhteen tuon kaiken muun kanssa. Susäpuolet hisseistä on JÄRKYTTÄVIÄ!!!! Kun ne "remontoitiin" seinien pinnoilke jätettiin muovit jotka kakarat on sitten jo suurimmaksi osaksi repineet pois. Silti sitä muovia on siellä vieläkin tosi paljon jäljellä. Seinät on todella likaiset ja lattioiden sivu kuilut lilluu virtsasta. Haju hissien sisällä on pöyristyttävä!!! Kukaan EI KOSKAAN SIIVIOA noita hissejä! Kenelle kuuluu hissien ulkopintojen maalaus, viikottainen siivous ja kunnossapito??? Terveystarkastaja järkyttyi kun kuuli missä kunnossa hissien sisäpuolet on. Ja nyt hän tulee tähän asiaan pikaisesti puuttumaan.
Ei tarvita ylimääräisiä tauteja kylälle!
Värikäs vessa.
Anonyymi
Oh, hoh, 40% ylitys budjetista on aika paljon. Toivottavasti kestää.
Aika kallista
Näyttää Intialaisen metron sisäänkäynniltä !
oottextosisass

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä