(1) kommentti

Aivan Kirkkonummen rajalle on suunnitteilla tornihotelli, jonne pääsee metrolla

Kivenlahti voi näyttää joskus ensi vuosikymmenellä tältä. (havainnekuva: Arkkitehtitoimisto HKP)

Espoon kaupunki suunnittelee hyvin voimakasta rakentamista Kivenlahteen metroaseman ympärille. Suunnitelmissa on tornitaloja.

Kivenlahteen on syntymässä metron myötä tiivis kaupunkiympäristö, jonne suunnitellaan uuden liikekeskuksen yhteyteen kolmea 13–22 kerroksista asuintornitaloa ja 22-kerroksista hotellia.

Pidemmällä tähtäimellä on suunnitelmissa jatkaa uudisrakentamista myös Länsiväylän pohjoispuolella.

Kivenlahden asukasluku kasvaa ennen pitkään arviolta 23 000:een. Työpaikkoja alueelle tullee noin 2 000. Nyt alueella on noin 8 500 asukasta.

Kivenlahden metroaseman ympäristöstä on valmistunut asemakaavaehdotus, jota kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee 14.11.

Kivenlahti on tulevan metrojatkeen pääteasema. Itse aseman rakennustyöt ovat alkaneet ja metrotunnelit on jo louhittu Kivenlahteen saakka.

Itse metrokortteliin ollaan kaavoittamassa uusia asuntoja 1 700 asukkaalle.

Koko Länsimetron arvioidaan valmistuvan 5-6 vuoden kuluessa.

Uudelta metroasemalta on matkaa Kirkkonummen rajalle runsas kilometri.

Espoon kaupunki arvioi saavansa Kivenlahden metrokeskuksen ympäristön maa-alueista maanmyynti- ja vuokratuloina sekä maankäyttösopimustuloina yhteensä noin 50–65 miljoonaa euroa.

Metroaseman läheisyyteen on suunniteltu liityntäpysäköintiä. Asemakaavan toteuttaminen edellyttää Kivenlahdentien siirtämistä Länsiväylän viereen.

Metron valmistuttua Kirkkonummen bussien on tarkoitus ajaa Kivenlahden metroaseman kautta päätepysäkilleen Espoonlahden tulevaan bussiterminaaliin.

> Länsimetron "päätepysäkin" rakentaa Skanska − Kirkkonummi ollut huolissaan Kivenlahden parkkipaikoista (Viisykkönen 27.06.)

(1) kommentti

Kommentit (1)

Monesti olen tuosta moottoritienliittymästä kääntynyt Kivenlahdentielle Kirkkonummelta tullessani ja siitä ajaessani olen pohtinut uuden metroaseman tiimoilta josko olisko mitenkään mahdollista saada moottoritien liittymästä omaa suoraa *turvallista* erkanemiskaistaa liityntäpysäköintihalliin? (Erkanemiskaista voisi Helsinkiin päinen menevän kiihdytyskaistan ali sulketaa maan alle parkkihalliin) Helpottaisi liityntäliikennenttä ja vähentäisi autoliikennettä Kivenlahdessa aamuisin.
Olisiko turvallisesti mahdollista moista erkanemiskaistaa rakentaa?

Jerri Kämpe-Hellenius

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä





Sulje ilmoitusx