(16) kommenttia

Ainutlaatuinen kampusalue ideana − saman katon alle kaksi lukiota ja lisäksi kaksi opistoa

Kunnalla olisi vajaan kahden vuoden kuluttua tyhjä tontti pääkirjaston vieressä, kun Finnsbackan päiväkoti muuttaa parakeista Jokirinteeseen.

Kirkkonummella kehitellään ajatusta jopa koko maassa ainutlaatuisesta opetuksen kampusalueesta pääkirjaston viereen.

Kunnan keskustan kaikki koulutilat ovat menossa uusiksi. Jokirinteeseen nousee uusi oppimiskeskus ja Gesterbyn koulukeskuksen kokonaan uudelleen rakentamista suunnitellaan.

Uusia koulutiloja hahmotellessa on syntynyt ajatus, että Porkkalan lukiolle ja Kyrsklätts gymnasiumille rakennettaisiin yhteinen kampus pääkirjaston pohjoispuolelle, jossa toimii parakeissa väliaikaisesti Finnsbackan päiväkoti.

Aikaisemmin oli ajatuksena, että Kirkkoharjun koulun tyhjilleen jääviin tiloihin sijoitettaisiin musiikkiopiston tilat ja myös Porkkalan lukio jäisi vanhaan kiinteistöön vielä vuosiksi.

Kirkkoharjun koulukeskuksen tilat ovat kuitenkin todettu niin huonokuntoisiksi, että niitä tuskin kannattaa korjata enää useiden vuosien käyttöä varten.

Toisaalta kunnalla on tavoitteena päästä melko pian suunnittelemaan Kirkkoharjun koulukeskuksen paikalle uusia asuntoja.

Lukioiden tilakysymys pitäisi ratkaista piakkoin. Ruotsinkielinen lukio toimii Gesterbyn koulukeskuksessa, jonka uudisrakennushanketta on suunniteltu jo melko pitkälle.

Gesterbyn koulukeskuksen eli GWG-kampukseksi nimetyn hankkeen jatkosuunnittelu odottaa nyt päätöstä siitä, jääkö ruotsinkielinen lukio jatkossakin koulukeskukseen vai rakennetaanko sille uudet tilat toisaalle.

Kirkkonummen musiikkiopisto tarvitsi kipeästi uusia tiloja. Opisto toimii vanhassa Villa Hagassa terveyskeskuksen vieressä.

Musiikkiopiston ja kansalaisopiston sekä ehkä myös kuvataidekoulun tilatarpeet ovat hyvin samantyyppisiä kuin lukioiden. Siksi yhteinen kampusalue voisi toimia tiloiltaan hyvin yhdessä.

Syksyn mittaan uuden kampusalueen suunnittelussa on tarkoitus ottaa ensiaskel eli tehdä tarveselvitys.

Jokirinteen uusi oppimiskeskus pitäisi olla valmis runsaan puolentoista vuoden kuluttua. Keskukseen muuttavat Kirkkoharjun koulu ja Finnsbackan päiväkoti.

Kunnan pitkäntähtäimen investointiohjelmassa on aikataulutettu GWG-kampus ja uusi lukio -ja opistokokonaisuus siten, että ne voisivat olla valmiit 4-5 vuoden kuluttua.

Hankkeet on tarkoitus rahoittaa leasing-rahoituksella.

> Lue lisää: Lukioille kampusalue kirjaston viereen, Helsingiltä ostetaan hoitolaitos − kunta hahmotteli, miten jätti-investoinneista selvitään (Viisykkönen 7.6.)  

(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

Erinomainen idea!!!
Lisää eloa keskustaan.
Josko rumilukset katoaisivat ja kuntalaiset voisivat alkaa nauttimaan hyvillä mielin kirkon, kirjaston ja torin seudusta.
Kannatan
Rakennusteknisesti ja huolellisella rakennustaidolla tuo tullee olemaan varmasti hyvä ja järkeenkäypä sijoitus....
Olli (rkm)
Voihan kaikesta rahan palamisesta ja tällä hetkellä huolestuttavalta vaikuttavasta rakentamistarpeesta huolimatta olla hienokin asia, että esim. 5-10 vuoden päästä Kirkkonummella rakennukset hohkavat uutuuttaan ja siten palvelut alkavat vetämään ihmisiä puoleensa, toimien ehkä merkittävänäkin kunnan pr-voimana?
VPS
Mummeli, lukiolaisetko pilaavat kirkon ympäristön? Kyllä siellä kuolleella torilla tällä hetkellä parveilevat narkkarit ovat sen jo tehneet. Myös lukiolaiset ansaitsevat terveelliset tilat ettei jo teininä tarvitse pendelöidä naapurikuntiin.
Iloinen veronmaksaja
Onhan tämä ihan huikee suunnitelma maalaiskuntaan:)
Uffe
Wikipedian mukaan.
"Kampus eli korkeakoulualue tarkoittaa yliopiston tai muun korkeakoulun aluetta ja sen rakennuksia."
KUT
Synergiaa ja säästöjä? Kannatan! Elävöittäisi keskustaa.
hyvä idea
En tiennytkään että Kirkkonummelle tulee yliopisto tai korkeakoulu. Vai mitä täällä tarkoitetaan kampuksella?
Kampus?
Juu, näinhän se on pilataan kirkon ympäristö kokonaan tai pilallahan se on jo tuon älyttömän kirjaston ansiosta. Tilaa kyllä olisi ollut muuallekkin rakentaa, mut kokkarit+ruotsalaiset eivät siitä välitä eiväthän he asu keskustassa vaan jossain merenranta huviloissa......
mummeli
Loistava, pitkän tähtäimen, ajatus! Näin torialueeseen saadaan elämää ja kirkko on edelleen paraatipaikallaan, korkeana ja uljaana maamerkkinä. Kunnassa on jo palkittuja opettajia ja nyt kun vielä rakenntaan laadukkaat ja modernit opetustilat niin varmasti lisää kunnan vetovoimaisuutta. Rakentamatta jättäminen vaan autioittaa keskustaa entiseltään, minkä jälkeen kitisijät pääsevät taas valittamaan, että ei ihme, kun tänne ei kukaan halua muuttaa. Nyt on aika tehdä pysyviä päätöksiä!
Koululaisten äiti
@kaikiille ei... Mihin itse laittaisit lukiot? Molemmat ovat nykyhetkellä purkukunossa ja pitää uusia. Sanoisin että tämä on hyvä ehdotus.
Anonyymi
Ja näin se uusi idea on taas syntynyt jonkun todella viisaan virkamiehen päässä :D Suuruudenhullujako kirkkonummen päättäjät on vai onko heiltä lääkkeet jääneet ottamatta? Kenen he kuvittelevat tulevan noihin kouluihin? Poismuutto kunnasta on jo nyt niin suurta että tuolla tavalla kunnan keskustan tuhoaminen tekee muutosta entistä suurempaa. Eikö se jo nyt riitä kun on koko kunta on sieltä sun täältä todella pahasti rapistunut ja sen päälle on vielä monta keskeneräistä rakennus projektia menossa. Mikä ihme siinä nyt oikein on kun ei osata tehdä yhtä paikkaa ensin valmiiksi ennenkuin aletaan tekemään uutta??? Kuvitravamoaa toimintaa ei ole missään muualla koko Suomessa.
Kaikille ei todellakaan järkeä ole suotu!
Hyvä ajatus, lukio toisi liiketoimintaa torin ympärille ja kaupoillekin asiakkaita. nyt kaikki lopettaa keskustasta, enää baarit jäljellä. Paikka on kävelymatkan päässä junalta, joten hyvät yhteydet julkisilla!
Eloa keskustaan
Kuulostaa ainakin ihan mielenkiintoiselta idealta. Ei ole mitään järkeä rakentaa kahta uuttaa lukiota keskustaan. Hyvin sopisivat yhteen.
Ei kukaan
Niin mietin vaan että onko ihan pakko rakentaa Kirkkonummen kirkon edessä? Meillä on kaunis kirkko mutta kohta sitä ei näe enään. Ensin rakenetaan iso kirjasto eteen ja sitten vielä iso koulu. Onko ihan pakko rakentaa niin tiivisti torille vaikka kukaan ei sitä käytä?
Eikö olisi viisampi rakentaa tuo kampus sinne Kyrkvallan pellolle missä on uusi koulu tulossa. Silloin koko toriparkki voisi unohtaa ja rahaa sekä tori säästyisi.
Taas rahantuhlausta.
Kyllä tulee rauhaton alue ja lähialueen asukkaat kärsivät. Ei riitä mistään parkkipaikkoja moiselle ihmismäärälle, Toriparkkin saa unohtaa. Mistä rahat moiseen.. Ai niin kunnan kirstu on pohjaton!!
Järki käteen...

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx