(16) kommenttia

Ainutlaatuinen kampusalue ideana − saman katon alle kaksi lukiota ja lisäksi kaksi opistoa

Kunnalla olisi vajaan kahden vuoden kuluttua tyhjä tontti pääkirjaston vieressä, kun Finnsbackan päiväkoti muuttaa parakeista Jokirinteeseen.

Kirkkonummella kehitellään ajatusta jopa koko maassa ainutlaatuisesta opetuksen kampusalueesta pääkirjaston viereen.

Kunnan keskustan kaikki koulutilat ovat menossa uusiksi. Jokirinteeseen nousee uusi oppimiskeskus ja Gesterbyn koulukeskuksen kokonaan uudelleen rakentamista suunnitellaan.

Uusia koulutiloja hahmotellessa on syntynyt ajatus, että Porkkalan lukiolle ja Kyrsklätts gymnasiumille rakennettaisiin yhteinen kampus pääkirjaston pohjoispuolelle, jossa toimii parakeissa väliaikaisesti Finnsbackan päiväkoti.

Aikaisemmin oli ajatuksena, että Kirkkoharjun koulun tyhjilleen jääviin tiloihin sijoitettaisiin musiikkiopiston tilat ja myös Porkkalan lukio jäisi vanhaan kiinteistöön vielä vuosiksi.

Kirkkoharjun koulukeskuksen tilat ovat kuitenkin todettu niin huonokuntoisiksi, että niitä tuskin kannattaa korjata enää useiden vuosien käyttöä varten.

Toisaalta kunnalla on tavoitteena päästä melko pian suunnittelemaan Kirkkoharjun koulukeskuksen paikalle uusia asuntoja.

Lukioiden tilakysymys pitäisi ratkaista piakkoin. Ruotsinkielinen lukio toimii Gesterbyn koulukeskuksessa, jonka uudisrakennushanketta on suunniteltu jo melko pitkälle.

Gesterbyn koulukeskuksen eli GWG-kampukseksi nimetyn hankkeen jatkosuunnittelu odottaa nyt päätöstä siitä, jääkö ruotsinkielinen lukio jatkossakin koulukeskukseen vai rakennetaanko sille uudet tilat toisaalle.

Kirkkonummen musiikkiopisto tarvitsi kipeästi uusia tiloja. Opisto toimii vanhassa Villa Hagassa terveyskeskuksen vieressä.

Musiikkiopiston ja kansalaisopiston sekä ehkä myös kuvataidekoulun tilatarpeet ovat hyvin samantyyppisiä kuin lukioiden. Siksi yhteinen kampusalue voisi toimia tiloiltaan hyvin yhdessä.

Syksyn mittaan uuden kampusalueen suunnittelussa on tarkoitus ottaa ensiaskel eli tehdä tarveselvitys.

Jokirinteen uusi oppimiskeskus pitäisi olla valmis runsaan puolentoista vuoden kuluttua. Keskukseen muuttavat Kirkkoharjun koulu ja Finnsbackan päiväkoti.

Kunnan pitkäntähtäimen investointiohjelmassa on aikataulutettu GWG-kampus ja uusi lukio -ja opistokokonaisuus siten, että ne voisivat olla valmiit 4-5 vuoden kuluttua.

Hankkeet on tarkoitus rahoittaa leasing-rahoituksella.

> Lue lisää: Lukioille kampusalue kirjaston viereen, Helsingiltä ostetaan hoitolaitos − kunta hahmotteli, miten jätti-investoinneista selvitään (Viisykkönen 7.6.)  

(16) kommenttia

Kommentit (16)

Sivut

Erinomainen idea!!!
Lisää eloa keskustaan.
Josko rumilukset katoaisivat ja kuntalaiset voisivat alkaa nauttimaan hyvillä mielin kirkon, kirjaston ja torin seudusta.
Kannatan
Rakennusteknisesti ja huolellisella rakennustaidolla tuo tullee olemaan varmasti hyvä ja järkeenkäypä sijoitus....
Olli (rkm)
Voihan kaikesta rahan palamisesta ja tällä hetkellä huolestuttavalta vaikuttavasta rakentamistarpeesta huolimatta olla hienokin asia, että esim. 5-10 vuoden päästä Kirkkonummella rakennukset hohkavat uutuuttaan ja siten palvelut alkavat vetämään ihmisiä puoleensa, toimien ehkä merkittävänäkin kunnan pr-voimana?
VPS
Mummeli, lukiolaisetko pilaavat kirkon ympäristön? Kyllä siellä kuolleella torilla tällä hetkellä parveilevat narkkarit ovat sen jo tehneet. Myös lukiolaiset ansaitsevat terveelliset tilat ettei jo teininä tarvitse pendelöidä naapurikuntiin.
Iloinen veronmaksaja
Onhan tämä ihan huikee suunnitelma maalaiskuntaan:)
Uffe

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx