(1) kommentti

Adlercreutz pyrkii eduskuntaan RKP:n listalta

Anders Adlercreutz on ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu. Ensi keväänä hän pyrkii eduskuntaan RKP:n listalta.

Kirkkonummelta on nimitetty jo toinen eduskuntavaaliehdokas. Arkkitehti Anders Adlercreutz tavoittelee Arkadianmälle Ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan vaalipiirin listalta.

Adlercreutz on kirkkonummelainen yrittäjä ja arkkitehti. Hän on osakkaana arkkitehtitoimistossa.

Adlercreutz on näkyvästi mukana Kirkkonummen kunnallispolitiikassa. Hänet valittiin viime kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa valtuustoon 289 äänellä. Suuri äänimäärä toi paikan myös kunnanhallitukseen.

Adlercreutz kertoo haluavansa keskittyä kampanjassaan kahteen asiaan: Yrittäjien ja erityisesti pienyritysten toimintaedellytysten parantamiseen ja perus- ja korkeakoulutuksen kehittämiseen. 

- Puolet yksityissektorin työvoimasta Suomessa työskentelee alle 50 henkilön yrityksissä. Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä tapahtuukin tällä hetkellä se kasvu, joka on Suomen taloudelle välttämätöntä.

Pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa on Adlercreutzin mielestä tuettava järkevällä veropolitiikalla.

 - Tärkeää on myös varmistaa perheyrityksissä tällä hetkellä isossa mittakaavassa käynnissä olevat sukupolvenvaihdokset. Tämä edellyttää perintöverojärjestelmän uudistamista niin, etteivät sukupolvenvaihdokset uhkaa varsinaisen liiketoiminnan kehittämistä.

- Olemme saaneet Suomessa iloita loistavista Pisa-tutkimustulostuloksista. Lastemme ja nuortemme tiedollinen osaaminen on huippuluokkaa eurooppalaisella mittapuulla mitattuna. On aika kiinnittää huomio sosiaalisten taitojen kehittämiseen, Adlercreutz toteaa.

- On varmasti paikallaan todeta, että opetuksemme keskittyy suuressa määrin tiedon välittämiseen ja mitattavissa olevien asioiden oppimiseen. Meidän tulisikin nyt kiinnittää entistä enemmän huomiota lasten ja nuorten itsenäisen ajattelun tukemiseen, hyvän itsetunnon rakentamiseen ja annetun tiedon aktiiviseen kyseenalaistamisen.

- Suomi on maailman kymmenen parhaan joukossa kun tarkastellaan myönnettyjen patenttien määrää per asukas. Kun tuote pitäisi saada markkinoille, jäämme herkästi muiden eurooppalaisten maiden jalkoihin. Näkemykseni on, että ilman koulutusjärjestelmämme aktiivista uudistamista emme tule pärjäämään tulevaisuuden kilpailussa. 

- Olen kokenut työn kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa äärimmäisen kiinnostavana. On ollut antoisaa huomata, miten paljon kunnan asioihin on mahdollista vaikuttaa. Tiivis ajatustenvaihto kuntalaisten kanssa on ollut erityisen palkitsevaa. Olen myös nauttinut puoluerajat ylittävästä yhteistyöstä. Nyt haluan jatkaa tätä työtä eduskunnassa, Adlercreutz sanoo.

Kirkkonummelta pyrkii eduskuntaan myös vihreiden Emmi Wehka-aho.

Arkisto (11.6.) Vaalikampanjat alkavat – Wehka-aho ehdokkaaksi

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Hienoa - Anders eduskuntaan!
Tiina S

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä