(5) kommenttia

90-luvun laman muistomerkki puretaan viimein

Kantvikin talonrauniot ovat olleet viime vuosina hyviä graffitiseiniä. Purkutyöt alkoivat perjantaina.

Kaksi vuosikymmentä edellisestä suuresta lamasta muistuttaneet talonrauniot saadaan viimeinkin pois silmistä Kantvikissa. Paikalle tulee uusia vuokra-asuntoja.

Kantvikissa on yhdellä näkyvimmistä paikoista ollut vuodesta 1993 keskenjääneen talon elementtiseinät pystyssä. Näky on ollut koko Suomenkin oloissa varsin harvinainen, sillä konkurssinkin tehneen rakennusfirman talonrakennusprojektit ovat lähes poikkeuksetta saatu jollakin tavalla päätökseen.

Kantvikissa ollut rakennustyömaa jäi kesken vuonna 1993, jolloin Suomi oli ehkä historiansa syvimmässä lamassa.

Talonraunioiden purku alkoi perjantaina. Paikalle rakennetaan kunnan omistaman Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n uusia vuokra-asuntoja. Sekin on lähes historiallista. Viimeksi KVA rakensi uusia vuokra-asuntoja Kirkkonummelle kymmen vuotta sitten. Kantvikiin tulee 45 vuokra-asuntoa.

Kantvikin vuokratalokohde oli tarkoitus saada alkuun jo aikaisemmin, mutta hankkeessa on ollut mutkia matkassa. Talourakkaa puitiin kertaalleen markkinaoikeudessa.

Kirkkonummella on noin 1 600 vuokra-asuntoa. Niistä kunnan omistamalla vuokrataloyhtiöllä KVA:lla on reilu tuhat. Kunnan vuokra-asuntoihin on yleensä noin 400 asukkaan jono. Pula on erityisesti pienistä vuokra-asunnoista.

Arkisto (20.1.) Asuntotuotanto laahaa – vuokra-asuntoja nolla


(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Upinniementien itäpuolella Sepänkannas 2:sen kohdalla odottaa samanlainen betonirunko ilmeisesti konkurssin jäljiltä. Kestääköhän senkin kanssa 10 vuotta ennenkuin jotain tapahtuu...?
Simotapani
Kyllä kuulostaa hienolta. KVA:han osti tontin jo vuonna 2010, mutta ARA:sta ja järjettömästä julkisesta kilpailutuksesta johtuen hanke viivästyi, viivästyi ja viivästyi.

Hankkeessa mukana olleena
Viljo "Ville" Savolainen
Anonyymi
Muistutan kommentoijia siitä, että kunta ei näitäkään vuokra-asuntoja rakennuta vaan rakennuttajana toimii Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy (KVA) joka osti ko. tontin Kirkkonummen kunnalta.

KVA on Kirkkonummen kunnan omistama vuokratalo-osakeyhtiö, joka toimii itsenäisesti täysin irrallaan kunnan budjettitaloudesta. KVA ei saa toimintaansa euroakaan Kirkkonummen kunnalta.
KVA:n tulorahoitus koostuu vuokratuloista, joiden varassa toimintaa pyöritetään ja olemassa olevan kiinteistökannan kunnosta huolehditaan.

Vuokra-asuntojen vuosittaisia tuotantotavoitteita kunta ei KVA:lle ole asettanut luultavasti koskaan. Pääsyy liittynee siihen, että kunnassa on oltu haluttomia edistämään kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotantoa. Myöskään tontteja ei ole haluttu kunnallisten vuokra-asuntojen tuotantoon osoittaa. Valitettavasti.

Kaikki em. vain tarkennuksena sille, miksi KVA Oy ei ole yhteentoista vuoteen voinut uudisrakentamiseen ryhtyä. Toinen syy löytyy Aran suunnalta, joka hyväksyessään esim. Espooseen rakennettujen vuokra-asuntokohteiden rakennuskustannusten tason, on pitänyt Kirkkonummen puolella vastaavia kustannuksia liian korkeina! Toivottavasti ajattelutavan muutos Arassa on nyt pysyvää sorttia.

Niin tai näin, Kirkkonummella on nyt kuitenkin Kantvikin hankkeen alkamisen myötä syytä iloon ja riemuun!
Juha Blomfelt
Mutta jos ne vuokra-asuntojen rakentamisprosessit olikin laitettu siihen kunnan kuuluisaan viisivuotissuunnitlemaan. Niinhän se on ollut jo vuosia tapana tehdä. :)
Suunnitelmat
Loistavaa, että uusia vuokra-asuntoja rakennetaan Kirkkonummelle viimein, mutta edistys taitaa olla silti aikamoista taapertamista. Kuntahan on mukana sopimuksessa, jonka mukaan tänne olisi pitänyt rakentaa x määrä vuokra-asuntoja/vuosi vuodesta 2006 lähtien...
Sopimusrikkureitako?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx