(3) kommenttia

70-luvun urheilusankari innoitti nimen Veikkolan lähiliikuntapaikalle

Seppo Palkki palkittiin nimiehdotuksesta. Velmoa pitelemässä Katja Linnakylä ja Risto Rossi.

Veikkolan upouusi lähiliikuntapaikka on nyt virallisesti käytössä ja nimi annettu. Kirkkonummen järjestyksessä toinen lähiliikuntakeidas on nimeltään ”Velmo”.

Velmo vihittiin kirkkaassa syysauringossa keskiviikkoiltana. Nimestä oli Kirkkonummen liikuntatoimen järjestämä kilpailu, johon tuli todella paljon ehdotuksia, kaikkiaan vajaat 100.

Raati katsoi parhaaksi nimeksi Veikkolan lähiliikuntapaikalle Seppo Palkin ehdotuksen.

Nimi on jo ensikuulemalta tutunoloinen, taipuu suussa, viittaa Veikkolaan, on lyhyt ja helppo muistaa.

Palkki kertoo, että ideoinnissa hänellä oli vahvasti mielessä 1970-luvun urheilusankari Elmo.

Esikuva on 1977 tehty Yleisradion kuunnelma, jonka kirjoitti Juhani Peltonen. Elmosta tehtiin myöhemmin myös romaani ja tv-elokuva.

Elmo on parodinen urheilusankari, joka teki uskomattomia tekoja kisakentillä.

Veikkolan Velmo on ollut jonkin aikaa käytössä. Vuorenmäen koulun ja urheilukentän väliin on rakennettu kaunis ja monipuolinen areena kaikkien vapaasti urheilla ja liikkua.

Ensimmäinen lähiliikuntapaikka avattiin kolme vuotta sitten Masalassa nimellä Frami.

Kirkkonummen liikuntalautakunta puheenjohtaja Antti Lavanti lupasi Velmon avajaisissa, että kolmas lähiliikuntapaikka tulee Kirkkonummen keskustaan, mutta aikataulu on avoin.

Keskustan lähiliikuntapaikka tulee uuden Jokirinteen suurkoulun yhteyteen. Koulun suunnittelu on vielä alkutekijöissä.

> Vielä nimetön liikuntakeidas vihitään Veikkolassa – katso videolta ilmakuvat (Viisykkönen 12.9.)

 


(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Nythän minä vasta hokasin...Velmo sattaa olla ja onkin monellakin tavalla tutunomainen nimi muutenkin kuin pian vuoden täyttävän Veikkolan lähiliikuntapaikan nimen suhteen.

Kuten sanottua, Veikkolan Velmo-nimiehdotus tuli mieleeni siis Juhani Peltosen 1977-kirjoittaman kirjan fiktiivisestä urheilusankarista , Elmo, urheilija. Kirjan perusteella yle toteutti saman nimisen radiokuunnelman. https://www.youtube.com/watch?v=WB6fczJrHlE

Ja nyt kommenttini alkuu, "Nythän minä vasta hokasin"...pikkulapsen suussa Espoon Leppävaarassa sijaiseva Helsingin ravirata, Vermo, taipuu usein tutun oloisesti myös nimellä: Velmo!
Seppo Olavi Palkki, Masala
Kiitos.

Hetken sulateltuna asiaa ja nähtyäni paikan päällä Veikkolan lähiliikuntapaikalla ke. 21.9-16 klo. 18:00 paljastetun nimen -Velmo - olen tyytyväinen ja samaa mieltä nimestä, "ihan hyvä".

Jos ja kun osallistun johonkin nimi- tai vaikka Seiskan kulpakilpailuun (kaksi peräkkäisvoittoa alkuvuonna 2016), istun niin kauan tietokoneen äärellä ja laitan niin monta nimiehdotusta, että itsellenikin tulee sellainen ahaa-tunne -elämys, että "tuo se saattais olla!"

Seppo Palkki
Ihan hyvä nimi lähiliikuntapaikalle. On tosiaan tutun oloinen. Velmoon siis.
mies Veikkolasta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx