(11) kommenttia

51 on avattu liikenteelle − oli kokonaan poikki tunteja onnettomuuden takia

Kolarissa henkilöauto romuttui pahoin. Autossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita matkustajia. (kuva: Yrjö Tiitto)

Kantatie 51 on avattu jälleen liikenteelle Kirkkonummen ja Siuntion rajalla, jossa oli ennen puoltapäivää onnettomuus.

Liikenne ohjattiin kiertoteille, jotka nekin ruuhkautuivat pahasti. Onnettomuus sattui kello 11.45, ja liikennevirasto ilmoitti kello 15:n jälkeen, että tilanne on ohi.

Onnettomuudessa täysperävaunuyhdistelmä ja henkilöauto ajoivat nokkakolarin.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Tie oli erittäin liukas. Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuuden syynä oli liian suuri tilannenopeus.

 

 

 

 


(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Seisoin itsekin täysin ruuhkaantuneella kiertotiellä katsellen kauhuissani henkilöä, joka joutui irrottamaan peräkärryä autostaan, jotta pääsisi tekemään U-käännöksen pois seisovasta jonosta. Peruutin itsekin tapaamiseni ja ajoin takas kotiin. Tiedotus radiossa ei toiminut lainkaan, kuulin koko aikana yhden tiedotteen ja siinäkin liikenne ohjattiin jo täysin ruuhkautuneelle sivutielle. Yhtään poliisia en nähnyt ohjaavan sivutiellä liikennettä. Aika paha on päästä mihinkään, kun 51 tie on poikki.
Tiedotus surkeeta
Pakko tähän väliin heittää kommentti, että onko kukaan laittanut merkille, että kyseisellä tieosuudella ajetaan aikalailla yleisesti siten, että joku jääräpää vetää henkilöautolla koko letkaa 50 km/h, ja kun on vastaantulevaa liikennettä on aikalailla, niin tapahtuu hyvinkin täpäriä ohituksia. Yleisesti ottaen kysyn, että miksi ihmeessä sinne muun liikenteen sekaan pitää tunkea tientukoksi? Ostakaa ihmeessä vaikka HSL:n lippu ja siirtykää julkisen liikenteen käyttäjiksi, niin ette ole omalla toiminnallanne vaarantamassa ja hidastamassa muiden liikkumista. Mitäpäs se moottoritie auttaisi, jos ei edes nytkään uskalleta ajaa sitä 80 km/h, vaikka olisi kirkas auringonpaiste ja kuiva asfaltti? Kannattaisiko ensin tutustua niihin oman kulkuneuvon ominaisuuksiiin? Ei se henkilöauto mene rikki, jos ajetaan vaikka 80 km/h ja jopa 100 km/h. Muuta liikennevirtaa aiheettomasti hitaammin ajavat vaarantavat osaltaan liikennettä ja aiheuttavat vaaratilanteita..... "Kaaharit" on sitten toinen juttu, niitä ei tuolla tieosuudella näy.
Liikennekulttuurissa on parantamisen varaa.....
Älä nyt herra * Överbyntie on loistavassa kunnossa siinähän saa ajaa jopa 60km/h vaikka ei ole kävelytietä. Viimeksi vuosia sitten kun sattui onnettomuus 51 tiellä niin saatin asvalttia Överbyntielle ehkä nyt saadaan kuopat peitetty ainakin toivomme niin.
Asukas tien varrella.
Kun viisykkösellä sattuu onnettomuus joka vaatii liikenteen pysäyttämisen, todetaan käytännössä kunnan alueen pikkuteiden talvikunnossapidon riittämättömyys.
Näin kävi eilenkin kun 51 länteen suuntaava liikenne ohjattiin Isosuontien kautta Itäiselle kuninkaantielle jossa syntyi välitön liikennekaaos kun rekat juuttuivat mäkiin ja pian kapealla kylätiellä oli kilometrien autoletkat jumissa. Hyvin myöhäisessä vaiheessa alettiin opastamaan liikenne Lohjalle ja Evitskogiin. Kantatie 51 on osoittanut haavoittavuutensa ja se tulee saada nelikaistaiseksi nopeutetussa aikataulussa.
*
Tiet eivät koskaan aiheuta onnettomuuksia, eivät olosuhteetkaan.
Pitäisiköhän satsata rahaa ajo-apetukseen ja ajokorttivaatimuksiin.
Joutuuhan pois moottoriteltä kuitenkin jossain vaiheessa ja sattuu niitä onnettomuuksia moottoritielläkin.
Nyt on satsattu rahaa 51:n ja Siuntiontien risteykseen laittamalla risteykseen kamerat molempiin suuntiin. Ei muuten auta yhtään pääsyä ulos 51:lle, päinvastoin.
raha ei voita järkeä ja taitoa

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx