(10) kommenttia

31.12. Ilotulitus: Taideteos, joka kuuluu radiosta – tässä esimakua!

Tämä ilotulitus ammuttiin musiikin tahtiin 25.1. Peuramaalla. Kimmo Halonen ja kumppanit olivat toteuttamassa ilotulitusta.

Kirkkonummen keskustan uudenvuoden aattotapahtumaa ja ilotulitusta on kehitelty entistä monipuolisemmaksi. Ilotulitus on tällä kertaa taidetta, lupaavat tapahtuman järjestäjät.

Kirkkonummen aattoillan ilotulituksesta on tullut massatapahtuma. Viime vuonna ilotulituksen näki tuhansia ihmisiä.

Tapahtumaa tänäkin vuonna järjestävä Kimmo Halonen kertoo, että ilotulitustiimi on muutaman vuoden harjoitellut toteutusta, mutta nyt on tulossa ideaa ja todellista taidetta.

Noin 10 minuutin ilotulitus aattoiltana on rakennettu vahvasti musiikkiin, joka tekee tulituksesta vasta kunnon elämyksen.

Jotta kaikki voisivat hyvin kuulla musiikin, tapahtumaa varten on varattu Lähiradion taajuus 90,3 Mhz.

Taajuudella ruvetaan soittamaan musiikkia 31.12. jo päivällä kello 12. Näin tapahtumaan tulevat ihmiset voivat hyvissä ajoin etsiä taajuuden.

Muutakin ohjelmaa luvassa

Uudenvuoden aaton tapahtuma järjestetään urheilupuiston parkkipaikalla, jonne tulee esiintymislava.

Paikan päällä on ohjelmaa kello 18 alkaen. Tapahtuman tukijat voivat samalla esitellä palvelujaan ja tuotteitaan. Taustalla on tällä hetkellä runsaat 20 sponsoria.

Tapahtuma maksaa Halosen mukaan noin 8 000 euroa. Kirkkonummen kunta on luvannut 1 500 euron avustuksen. Aiemmin avustusta ei ole saatu, koska ilotulituksen ohessa ei ole ollut varsinaista ohjelmaa. Nyt sitä on.

Halonen kertoo, että ilotulituksen tarkkaa ajankohtaa ei kerrota ennakkoon. Mutta hän lupaa, että se tapahtuu hyvissä ajoin ennen kello 20:ta.

Tarkka ajankohta jätetään Halosen mukaan ilmoittamatta, koska näin halutaan, että ihmiset tulevat ajoissa paikalle eikä tule ryntäystä.

Viime vuonna keskusta suorastaan ruuhkautui juuri ennen ilotulituksen alkamista.

- Liikenteessä oli lähellä piti –tilanteita. Nyt toivotaan, että samanlaista ryntäystä kuin aiemmin ei tulisi, Halonen sanoo.

Aaton tapahtumaa on järjestämässä viiden henkilön tiimi täysin talkoohengessä.

Itse ilotulitus tapahtuu Skystar-yrityksen lukuun. Yrityksellä on Tukesin eli alan viranomaisen lupa ilotulitteiden käsittelyyn ja ampumiseen.

> Aattoillan tapahtuma Facebookissa


(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Olihan mahtava ilotulitus.KIITOS kaikille jotka osallistuivat järjestelyihin,musiikkikin oli hyvä.Onneksi olimme parkkipaikalla,emmekä "märällä pellolla".
Vielä kerran KIITOS ja Hyvää UuttaVuotta 2015.
veepee
Tarja Kuusijärvi kirjoitti facebookissa, että tapahtuman kesto on tunti. Tässä lukee, että tulitus ennen klo 20.

Miten voimme tulla vieraiden kanssa, joista osa vauvoja osa vanhuksia, päivystämään märälle pellolle kahdeksi tunniksi.

Sama kun ei järjestäisi ollenkaan, kuin kiusata ihmisiä.
huh
Vähän tarkempi aikaikkunan ilotulitukselle olisi kyllä tervetullut, ihan siltä kannalta, että yleensä ehtii ulkoiluttaa paukkuja hysteerisesti pelkäävän koiran illalla ennen kuin pahin ryske alkaa. Kuuden-kahdenksan maissa on yleensä voinut vielä hyvin käyttää koiraa ulkona. Nytkö sitten pitää ottaa riski, että pauke alkaa juuri lenkin aikana, ja koira vauhkoontuu pelosta? Kiitos vain, kaikkien alueen koiranomistajien ja koirien puolesta.
Pettynyt
Ehdottomasti lapsien takia haluan tietää tarkemmin ajan jolloin ilotulitus on. Emme tulla sinne vauvan + vanhempien lasten kanssa odottelemaan. Klo. 18 on ollut erittäin hyvä aika ja varmasti juuri sen takia tapahtuma on saavuttanut mittavan suosion. Miksi tätä pitää muuttaa? Jää meiltä ja muutamalta ystäväperheeltä väliin, jos näin on. Emme ole uutena vuotena kiinnostuneita yritysesittelyistä eli tapahtuman tukijoitten esittelyistä emmekä jumppatuokiosta, vaan haluamme ihailla ilotulitusta ja mieluiten tietää kellon ajan milloin se on. Mikä pettymys jos saapuu paikalle liian myöhään tai ei vain pysty enää odottamaan.
Kellon aika esille!
Tarkka ohjelma-aikataulu on ehdottomasti julkaistava jotta jokainen voi itse valita mitä ja mihin aikaan menee katsomaan! Jos haluaa nähdä vain ilotulituksen on todella rasittavaa värjötellä ja odotella esimerkiksi pienten lasten kanssa!
Äiti
Pienen lapsen vanhempana niin ei ole mahdollisuutta olla järjettömiä aikoja odottamassa, joten jonkinlainen aikaikkuna olisi kyllä toivottavaa...


Sundsbergissä on sitten myös oma ilotulitus klo 20:00 (tai hivenen myöhemmin, kun aloituksessa ollut hienosäätämistä kahtena edellisenä vuonna)
http://www.sundsberg.net/tapahtumat.html?id=217
Jerri Kämpe-Hellenius
Tämä on tapahtuma johonka yhtenä osana kuuluu tulitus. Paikalla on tekemistä kaikille tarkoitus on ettei ihmisille tule kylmä.
Kimmo Halonen
Urheilupuiston parkkialue on tarkotus sulkea yleisölle. Alueelle pääsee vain jalkaisin. Tulemme julkaisemaan kartan alueesta paikallislehdessä. Alueelle tulee turvallisuutta valvomaan Securitas yhteistyössä VPK: den kanssa.
Kimmo Halonen
Kyllä olisi hyvää tietää tarkka aika ettei tarvi seistä turhaan kylmässä odottamassa.
Antero
Mihinkäs yleisö ohjataan katsomaan?
Kiinnostaa turvallisuus

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä