(10) kommenttia

16-vuotias poika sai 5 vuotta vankeutta kahdesta tapon yrityksestä – myös isoveli tuomittiin vankilaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 16-vuotiaan kirkkonummelaisen pojan viideksi vuodeksi vankilaan kahdesta tapon yrityksestä ja yhdestä törkeästä ryöstöstä.

Rikokset tehtiin 26.9. ja 2.10. Kirkkonummen aseman lähellä ja Tolsassa.

Toisessa tuomiolla olleessa tapon yrityksessä oli uhrina tekijälle tuntematon mies, jota vankeustuomion saanut 16-vuotias puukotti.

Tapon yritykset tapahtuivat viikon sisällä. Ensimmäisen puukotuksen tapahtumat lähtivät liikkeelle Asematiellä lähellä rautatieasemaa aamuyöllä ennen kello 6:ta.

Puukotuksen uhri kertoi oikeuden pöytäkirjan mukaan, että häntä vastaan tuli henkilö, joka kysyi 'mitä tuijotat.

Mies ei muista mitä vastasi, varmaan että, "en mä mitään tuijota". Vastaantulija iski häntä yllättäen puukolla vatsaan.

Mies alkoi puolustaa itseään ja molemmat kaatuivat, siinä vaiheessa uhri oli puukottajan päällä, joka iski häntä useita kertoja puukolla selkään.

Mies sai soitettua veljelleen, joka soitti ambulanssin. Miehellä oli vielä ambulanssissa päässä tekijän lippalakki, jonka hän oli poiminut maasta.

Tekijää ei saatu kiinni rikospaikalta. Hänet tunnistettiin kuitenkin viereisen parkkitalon ja Ostarin pankkiautomaatin valvontakameroista, joissa myös voitiin havaita samanlainen lippalakki, joka uhrilla oli päässä ambulanssissa.

Lippalakista löytyi myös tekijän DNA:ta.

Toinen oikeudessa ollut tapaus liittyi pillerikauppaan, jota hierottiin metsässä 2.10. Tapaamisesta oli sovittu ennakkoon ja kaupanteossa oli mukana useampi henkilö.

Puukotuksen uhrilta oli ensin otettu muun muassa lompakko ja puhelin. Hän oli lähtenyt karkuun ja pääsi oman kertomansa mukaan juoksemaan noin 100 metriä, kunnes hänet otettiin kiinni.

Toisenkin kerran mies pääsi karkuun, mutta saatiin jälleen kiinni ja siinä vaiheessa hän sai useita puukoniskuja. Mies oli nauttinut päihteitä ja hän oli keskivahvasti päihtynyt.

Noin puolen yön aikaan lähellä Vanhaa Rantatietä tapahtuneessa tilanteessa oli mukana myös Asematien rikoksesta tuomitun pojan isoveli.

Isoveljen osalta tapon yritys .syyte hylättiin, ja tuomioksi luettiin törkeä ryöstö.

Tuomioksi määrättiin vankeutta 2 vuotta 10 kuukautta ja hänet määrättiin vangittavaksi.

Lieventävänä asiana otettiin huomioon, että hän oli myöhemmin yöllä pyytänyt isäänsä soittamaan tapahtumista hätäkeskukseen.

Sitä ennen satunnainen ohikulkija oli soittanut jo hätäkeskukseen. Soittaja oli tavannut puukotuksen uhrin, joka pystyi itse kävelemään.

Lisäksi oikeus tuomitsi 2.10. metsässä tapahtuneiden rikosten yhteydessä kaksi henkilöä 6 ja 9 kuukauden vankeusrangaistuksiin ryöstöstä. Yhden syytteessä olleen tytön syytteet hylättiin. 

Kahdesta tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä tuomittu 16-vuotias poika sai yhteisrangaistuksena vankeutta 5 vuotta. Hän on ollut vangittuna jo lokakuun alkupuolelta lähtien ja hänet passitetaan Vantaan vankilaan, jos tuomit saavat lainvoiman.

Tuomiot, jotka on annettu 30.12. eivät ole vielä lainvoimaisia.      

> 16-vuotiasta poikaa epäillään kahdesta tapon yrityksestä Kirkkonummella – poliisi ei muista vastaavaa (Viisykkönen 17.11.)

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Olisi pitänyt tuomiot olla kovempia.
Liian lepsua
Cittarin liukuportaiden ylätasanne on aina miehitetty valvonta ei varmaan kuulu kellekään kamala paikka
Anonyymi
Ongelman osa on siinä, että asemanseutu ja Sittari ovat niin lähekkäin ja Securitaksen valvonta on laiskaa. Läpikulku galleriakäytävässä vetää moponuoria, huumehörhöjä ja muuta asosiaalista joukkiota. Alko on radan toisella puolella ja Prisma on liian kaukana kun ei radan yli, eikä sen alta pääse kovin helposti toiselle puolelle. Aitakin, jukolauta, on vähän hankala muttei mikään este. Yli mennään niin että pikkuhame heilahtaa ja jos ei yli pääse, niin aita voidaan aina alittaa. En osaa sanoa, kenelle muille vastuu näistä pikku tuholaisista kuuluu kuin vanhemmille. Mutta kun vanhemmatkin ovat ehkä jotain seuraavista; asosiaalisia, väkivaltaisia tai eronneita. Miten tähän on tultu? En tiedä, mutta kokemuksesta tiedän, että lasten teko on niin helppoa ja mukavaa, että siitä ei saa kirjoittaa koska siitä ei puhuakaan saa. Ei muuten maahanmuutostakaan, mutta se onkin jo ihan toinen juttu josta Ruotsissa jo diskuteerataan.
Tämmöinen ABC, kissa kävelee, tikapuita pitkin taivaaseen.
Huumeiden vapauttaminen olisi kyllä näistä puukotuksista toisen ehkäissyt kokonaan. Jos huumeita saisi alkosta tai "sittarista" niin ei tarvitsisi sopia hämäriä kauppoja pusikkoon.

Luonnollosesti psykoosit (alkoholi ja amfetamiini) ovat lähes aina läsnä näissä teoissa, näillehän on tuttavalliset nimetkin meillä juoppohulluus ja pirivainot. Sellaiset rikokset tietenkin lisääntyvät kun aineiden käyttö kasvaa. Keittiöpsykologian alkeilla tuollainen "mitä tuijotat?" on juuri tätä osastoa.
Majuri vsop
Hörhöt pyörii kylällä poliisit ei voi mitään ne voivat pahoittaa mielensä ja isikin suuttuu poliisille
Päätä pitää silittää
lusii max 2 vuotta.onko suomi oikeusvaltio.konnilla parempi oikeustuva kuin uhreilla. tiedän on kokemusta.
Anonyymi
Älkää kuntaa syyttäkö,lain ja järjestyksen valvonta kuuluu poliisille.
tästäkin selvitään
Kirkkonummen nuoriso on sairas. Pahimmat ovat kaikki Citymarketilla ja sen ympäristössä. Mielenkiintoista tässä on se, että tasan MITÄÄN asialle ei ole tapahtunut vuosien aikana kun asiasta on puhuttu ja valitettu. Citymarketin kiinteistön omistajaa seurakunta. Kunnan nuorisotoimi tuntuu vitsiltä, joka kiertelee pakulla pari tuntia viikossa. Mitään oikeita toimenpiteitä Kirkkonummen mittavalle huumeongelmalle ei ole tehty.
Nämä tapahtumat ovat jäävuoren huippu. Fakta on se, että Citymarketilla ei voi käydä, koska nuorisoa- ja/tai narkkareita on kaikkialla. Tottakai mukana on vallan hyviä nuoria myös, mutta enemmistö ei ole.
Kunta - missä olet?
Luulisi tämän herätttelevän päättäjät eli Ei missään nimessä sallivampaa linjaa huumeita kohtaan!! Nämä tulevat lisääntymään samaan tahtiin kuin päihteiden käyttö kasvaa.. Sitä saa mitä tilaa!!
Ei päihteille!!!!
16-vuotias päätekijä tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen kahdesta nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä ja nuorena henkilönä tehdystä törkeästä ryöstöstä.

Toisesta tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä epäiltiin yhteensä viittä henkilöä, mutta vain 16-vuotias päätekijä sai tuomion tapon yrityksestä.

Vuonna -98 syntynyt mies, jolla on sama sukunimi kuin päätekijällä, sai 2 vuoden ja 10 kuukauden mittaisen vankeustuomion törkeästä ryöstöstä. Toinen täysi-ikäinen tuomittiin ryöstöstä 9 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja alaikäinen poika 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä.

Teoista oli epäiltynä myös alaikäinen tyttö, mutta kaikki hänen syytteensä hylättiin.

KYLLÄ ON HIENOA KUN NÄISTÄKIN OSA KULKEE KYLÄLLÄ VAPAANA. KUKA ON SEURAAVA UHRI?
Seuraavaa tekoa odotellen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx