(0) kommenttia

10-vuotias Naisten Pankki rantautui ensimmäisen kerran Kirkkonummen torille –  apua maailman köyhimmille naisille

Naisten Pankki esitteli toimintaansa Kirkkonummen torilla.

Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely valotti sunnuntaina Kirkkonummen torilla todellista ruohonjuuritason kehitysyhteistyötä maailman köyhimpien ihmisten hyväksi.

Naisten Pankki on Suomessa vuonna 2007 perustettu hyväntekeväisyysorganisaatio, joka auttaa erityisesti kehitysmaiden naisia hankkimaan ammatteja, työtä ja perustamaan yrityksiä.

Kävele Naiselle Ammatti -tempaus järjestettiin nyt kahdeksannen kerran ympäri Suomea ja ensimmäisen kerran Kirkkonummella.

Naisten asemaan ja elinoloihin eri puolilla maailmaan tutustunut ministeri Elisabeth Rehn Kirkkonummelta avasi tapahtuman.

Rehn korosti sitä, että kehitysyhteistyöllä on merkitystä ja sillä saadaan todellista apua ja kehitystä aikaiseksi.

− Monesti kuulee, ettei köyhien maiden auttamisessa saada kuitenkaan mitään aikaan. Se ei pidä paikkaansa, tuloksia syntyy, se on nähtävissä monissa maissa, Rehn vakuutti.

Rehn korosti muun muassa sitä, että useissa maissa naisia on pystytty kannustamaan mukaan politiikkaan ja päätöksentekoon.

Esimerkiksi Ruandassa parlamentissa on naisenemmistö.

Naisten Pankki on tukenut tähän mennessä 14 maassa muun muassa naisten yrittäjyyttä säästö-ja lainaryhmillä, joilla naiset ovat saaneet omia yrityksiään käyntiin.

Perusajatuksena on se, että naisten työllistymisellä on merkittäviä vaikutuksia koko perheen hyvinvoinnille.

Ravitsemus- ja terveystilanne parantuu, lasten koulunkäynti lisääntyy ja asuinolot kohentuvat.

Naisten Pankki on kerännyt Suomesta varoja toimintaansa lähes 12 miljoonaa euroa. Pankki toimii yhteistyössä Kirkon ulkomaanavun kanssa.

Tänä vuonna Naisten Pankki tukee naisten yrittäjyyttä ja toimeentuloa kuudessa kehitysmaassa lähes 1,1 miljoonalla eurolla. Hankkeiden parissa on yli 16 400 ihmistä.

Naisten Pankkia voi tukea lahjoituksilla tai liittymällä pankin osakkaaksi.

Kirkkonummella toritapahtuman jälkeen osallistuvat lähtivät kiertämään kävelylenkin keskustassa.

Kävelytapahtumassa kannustettiin lahjoittamaan toimintaan 30 euroa, jolla kehitysmassa kokemusten mukaan saadaan yhdelle naiselle ammatti.

> Lue Naisten Pankista lisää
 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx