(4) kommenttia

Siuntion kuntavaaleista tuli homekouluvaali: Ainut kyläkoulu lopetetaan – satoja oppilaita kaikista kouluista parakkeihin

Päivärinteen koulu on tyhjillään ja oppilaat evakossa kunnan keskustaajamassa.

Jokaisen Siuntion koulun sisäilmaongelmat ovat langenneet kuntavaalien alla  karulla tavalla päättäjien eteen. Aihe on väkisin vaalien pääteema.

Siuntiossa on tyhjillään jo noin 140 oppilaan Päivärinnan koulu, ja oppilaat ovat väistötiloissa kunnan keskustaajamassa.

Myös kunnan suurimman opinajon Aleksis Kiven koulun sisäilmaongelmat ovat talven mittaan paljastuneet luultua suuremmiksi.

Kunta selvittää parhaillaan joko kiinteistön korjaamista tai jopa purkamista ja uuden rakentamista.

Joka tapauksessa väistötiloja tarvitaan ja ne pyritään samaan pystyyn koulun ja rautatieaseman väliselle vanhalle pellolle.

Päivärinteen koulun oppilaat ovat evakossa Svenska skolanin tiloissa, joissa niissäkin on havaittu sisäilmaongelmia ja remontti on edessä.

Osa Svenska skolanin oppilasta joutuu siirtymään jossain vaiheessa väistötiloihin.

Siuntion sivistyslautakunta päätti keskiviikkoiltana yksimielisesti, ettei Päivärinnan koulua ryhdytä korjaamaan eikä väistötiloja eli parakkeja ryhdytä pystyttämään koulun pihalle.

Päivärinnan koulun väistötilat aiotaan sijoittaa Aleksis Kiven koulun parakkien yhteyteen kunnan keskustaajamaan.

Päivärinnan koulun oppilaat olivat keskiviikkona koululakossa ja viettivät vanhempiensa kanssa päivää suljetun koulun pihalla.

Vaatimuksena oli väistötilojen saaminen oman koulun yhteyteen ja Päivärinteen koulun säilyttäminen.

Väistötilat maksavat Siuntiolle 3-4 miljoonaa euroa. Jos keskustaan joudutaan tekemään kokonaan uusi koulu, sen kustannukset voivat olla 15 miljoonan euron luokkaa.

Ensi syksyksi kiirehdittäviin väistötiloihin saatetaan joutua sijoittamaan useita satoja lapsia.

Aleksis Kiven koulussa ja Päivärinteen koulussa on yhteensä pitkälti yli 500 oppilasta.

Lisäksi myös ruotsinkielisiä lapsia joutunee muuttamaan väistötiloihin koulun korjaustöiden ajaksi. Svenska skolanin oppilasmäärä on noin 170.

Kaikkien koulujen tilaratkaisut jäävät lopullisesti päätettäviksi kuntavaalien jälkeen.

> Vanhemmat kuuntelivat mietteliäinä Siuntiossa: Yli 400 oppilaan koululle etsitään parakkitiloja – sama projekti myös Kirkkonummella (Viisykkönen 15.2.)
 


(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Ei aivan mennyt nappiin Siuntiossakaan tuo parakkikoulun asia.
Oppilaat käyvät koulua Alekisis Kiven koulun tiloissa.
Toivotaan , että ainakin ennen Joulua pääsevät puhtaisiin opiskelutiloihin opiskelemaan tarvittavien opiskeluvälineiden kera.
Ei mennyt ihan hyvin
Siuntion kaikki koulut on laitettava lopetuslistalle.
AleksisKiven koulun toiminta tulee muuttumaan väistötiloihin... luultavasti ensi Elokuusta lähtien. Toivonmukaan tilat saadaan tehtyä ja sellaisena, että ovat mahdollisia käyttää. Turvallinen opiskeluympäristö oppilaille ja henkilökunnalle sopiva ympäristö olla töissä.
Kiire tulee .. mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta
Koulutilanteen päivitys
On murheellista että kaikkialla painitaan näiden samojen ongelmien kanssa jossa lasten oppiminen ja lasten+henkilökunnan terveys vaarantuu, joskus pysyvästikin. Ongelmien juurisyiden analysointi on jäänyt valitettavan vähälle. Ottamalla paremmin opiksi voisimme ehkäistä uusia homevaurioita. Kouluissa avainasemassa on suuri henkilötiheys ja sen tuottama kosteuskuorma, 5-10 litraa vettä ilmaan täyttä luokkahuonetta kohti. Jos verrattain pienikin osuus tästä päätyy rakenteisiin, mikrobit pääsevät valloilleen. Ilmastoinnin säädöt (painetasot) ovatkin melko yleisesti pielessä.
Pilaantuneiden rakennusten korjaaminen ei kannata. Nyt on rakennettava uutta ja kiinnitettävä erityistä huomiota ratkaisujen robustiuteen. Hyvien ratkaisujen osalta pyörää ei tarvitsisi keksiä joka kunnassa uudelleen.
Kim Åström
Kuinkas kunnan muut tilat ja palvelut? Löytyykö toimittajilta tietoa niistä, vai onko edes kysytty?

Hammashoitola on ilmeisesti kaikista rakennuksista huonokuntoisin ja purkuvalmis. Onko ok, että palvelut haetaan kunnan ulkopuolelta, vai siirretäänkö nekin parakkeihin?
Missä lasten hampaat hoidetaan?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä