(3) kommenttia

Presidentti Mauno Koivistolla (1923-2017) oli virka-asunto ja Kultaranta, mutta Inkoossa hän todella viihtyi askareissaan

Kuvakaappaus Yle Areena

Perjantaina kuollut presidentti Mauno Koivisto oli tuttu näky vuosikymmenet Länsi-Uudellamaalla ja Inkoon Tähtelässä, jossa Koivistoilla on ollut vapaa-ajanasunto.

Vielä runsas kolme vuotta sitten Koivistot kertoivat Helsingin Sanomien haastattelussa viettävänsä paljon aikaa Tähtelässä.

Samaisessa jutussa kerrotaan, että kyseisestä ajankohdasta muutama vuosi taaksepäin Koivisto kävi omalla autolla ostoksilla, kunnes ajokortti otettiin pois.

Koivisto harrasti Tähtelässä kaikenlaisia puhdetöitä omassa verstaassaan ja hoiti tilan 10 hehtaarin metsää.

Vaikka tasavallan presidentillä on hieno kesäasunto Naantalissa, Koivistot olivat presidenttikaudella kuitenkin usein Inkoossa.

Kun Koivistosta tuli presidentti, Tähtelään ilmestyi siirrettävä parakki, jossa turvamiehet asuivat.

Presidentillä oli 12 vuoden ajan aina turvamiehet seurana myös Koivistojen omalla kesäasunnolla. 

Kohta 30 vuotta sitten tehdyssä Ylen henkilökuvassa on vierailtu Tähtelässä.

> Katso Ylen video tästä
 

(3) kommenttia
Kommentit (3)

Kommentit (3)

Säälittävää nostaa joku toinen puolue ja kielikysymys tämmöisessä asiassa esiin.
Hohhoijaa
Mauno var även en sannordist. Talade flytande svenska i nordiska sammanhang och stödde starkt efta (Som borde återuppstå). Lite annan man än t.ex. Sampo terho & co ( som inte ännu heller sett det stora sammanhanget i var lilla Finland ligger)
T
Tosi pöyristyttävää oli huomata tänään että Kirkkonummen Huolto ei noudattanut Sisäministeriön pyyntöä suruliputuksesta Presidentti Koiviston muistoksi. Sinne piti soittaa useampaan kertaan ja vasta myöhään iltapäivällä laittoivat lippuja.
Kyllä nyt luulisi olevan sen verran järkeä että olisivat hoitaneet asian jo heti aamu kahdeksasta. Kyllä kyseessä on kuitenkin Presidentti Koivisto!!
Hävetkää Kirkkonummen Huolto

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä