(0) kommenttia

Terveyskeskus kunnallisena pelikenttänä

Kirkkonummen uuden terveyskeskuksen historia olisi powerpoint-esityksenä uuvuttava, vaikka sen typistäisi muutamaan viime vuoteen. Tässä muutama huomio vain pikakelauksella.

Nythän päätettiin, että uuden terveyskeskuksen paikka on pellolla Jokiniityssä. Hanketta on odotettu pitkään, ja nyt siitä esitetään hyvin optimistisia aika-arvioita. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) sanoo Västra Nylandissa, että uusi terveyskeskus voisi olla valmis neljän vuoden kuluttua.

Päättäjät ottivat ison riskin vajaa vuosi sitten, kun pysäyttivät loppusuoralla olleen nykyisen terveyskeskuksen laajennushankkeen. Suurin riski lienee nyt, että uusien terveyskeskustilojen odottelu venyy. Lapiota ei ole pistetty vielä maahan.

Terveyskeskukseen tarvitaan tukku lisää päätöksiä, vaikka paikka olisikin ratkaistu. Hyvää ei lupaa, että päätökset on tehty tähän saakka tiukoissa äänestyksissä. Monille yllätyksenä oli, että sijoituspaikkapäätös ei mene enää valtuustoon, jossa Jokiniitty-vaihtoehtoa päätettiin kerran ryhtyä tutkimaan yhden äänen enemmistöllä.

Terveyskeskuspäätöksiä tulee vielä. Jokiniittyyn tarvitaan ensinnäkin asemakaavanmuutos. Se on valtuuston käsissä. Samalla pellolla vastustettiin aikanaan rajusti uutta koulua.

Nyt tulossa on terveyskeskus, jonka kokoa ei monikaan miellä. Se on ihan muuta kuin uimahalli. Terveyskeskus on suurempi kuin uusi kunnantalo.  Asukkaat eivät aina ota ilolla vastaan rakennussuunnitelmia tonteille, jotka ovat olleet tyhjillään vuosikymmeniä.

Rahasta terveyskeskushankkeessa on puhuttu yllättävän vähän. Kaikkien vaihtoehtojen hinta on ollut noin 30 miljoonaa euroa. Tosin Jokiniityn kohdalla hinta on hyvin alustava. Mutta rahastakin ehditään vielä taittaa peistä monet kerrat.

Veikkaisin, että uusi terveyskeskus ei ole valmis tällä vuosikymmenellä, sitä on jäljellä enää vajaat kuusi vuotta. Taitaa olla niinkin, että uuden terveyskeskuksen paikastakaan ei kaikkien mielestä ole sanottu viimeistä sanaa.

Kirkkonummella 25.2.2014

Paavo Rantalainen

(24.2.) Kunnanhallitus: Uusi Terveyskeskus Jokiniittyyn  

(26.8.2013) Terveyskeskukselle jo kolmas vaihtoehto

(27.5.2013) Terveyskeskushanke hetkeksi jäihin 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx