(0) kommenttia

Nyt voisi lunastaa imagolupauksia

Kirkkonummen kunnan tunnus Porkkalan majakka ei voisi juurikaan olla kauempana todellisuudesta. Totta on, että majakka on Kirkkonummella. Mutta miten se symboloi Kirkkonummea? Ehkä muutama prosentti kuntalaista on nähnyt sen livenä. Paikan päälle tai edes lähelle on liki mahdotonta päästä ellei omista venettä.

Moni - minä mukaan lukien - on pitkään ihmetellyt mikä Kirkkonummessa on merellistä. Tavallisen ihmisen on hyvin työlästä tavoittaa merenranta Kirkkonummella, jos sellaista ei vaikkapa pientä pätkää satu omistamaan.

Porkkalanniemen kärjestä merikylineen kaavailtiin aikanaan Kirkkonummen merellistä porttia. Vierasvenesatama ja muut suunnitelmat ovat jääneet aika vaisuiksi. Kohde on maitse aivan liian pitkän ja mutkaisen tien takana. Tulijaa tervehtii muuten lähellä päätepistettä kyltti ”Yleinen tie päättyy”.

Linlo on hieno paikka, mutta sekin on aika kaukana. Retkeilykohteena toki oikein hyvä.

Mutta jos Kirkkonummesta aiotaan oikeasti tehdä merellinen ihmisten mielissä, Kantvikissa on siihen mahdollisuuksia. Alkuun pääsee pienilläkin asioilla. Pidemmällä tähtäimellähän on muistettava, että Kantvikin venesataman läheisyyteen valmistuu uusi kaava ”Prikinranta”, joka puolestaan mahdollistaa erinäisiä mereen liittyvä hankkeita. Alueen suuri maanomistaja Helsingin kaupunki on kaavaillut jonkinlaista veneilykeskusta.

Mutta pienet askeleet edellä. Kantvikin Purjehtijoiden rantakahvilahanke jo ensi kesäksi on oiva asia.

Pursiseura olisi halukas hakemaan Kantvikiin ensimmäisiä kunnon purjehduskisoja ensi vuodeksi. Siinä saisi halvalla ja kerralla ison mielikuvakampanjan. Jos jossakin voi järjestää Pohjoismaiden mestaruuskilpailut purjehduksessa, täytyyhän siellähän olla aavaa vettäkin ja ihan kaikkien ulottuvilla.

Kirkkonummella 23.4.2014

Paavo Rantalainen

Pursiseura haluaisi järjestää PM-kisan Kirkkonummella  

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä