(2) kommenttia

Mitä jäi vuodesta 2014 mieleen?

Kun siirrytään uuteen vuoteen, on paikallaan itse kunkin miettiä mitä tuli tehtyä ja myös mitä jäi tekemättä kuluneena vuonna. Näistä ajatuksista syntyy tietysti yhtä monta koostetta kuin on miettijöitäkin, kaikki on hyvin subjektiivista.

Kirkkonummen tiimoilta pohdintaan hyvä apuväline on vaikkapa Viisykkösen uutiskooste 2014. Siinä ei ole pyrittykään valitsemaan ja listaamaan uutisia tärkeysjärjestykseen, vaan aiheita on sieltä täältä – toivottavasti mahdollisimman kattavasti mahdollisimman monilta elämänalueilta.

Kirkkonummen näkökulmasta voi kai sanoa, ettei mitään kovin järisyttävästi yli muun nousevaa tapahtumaa ole. Vuosi on mennyt aika tasaisesti.

Kirkkonummen kunnan toiminnassa 2014 oli säästöjen vuosi. Henkilökuntaa irtisanottiin 20 vuoden tauon jälkeen, ja lähes koko henkilöstö lomautettiin.

Mitään dramaattista kunnan toiminnassa ei säästöistä ole ainakaan yleiseen tietoon tullut. Kunnan talous on selvästi käännetty vakaammalle uralla, ja ehkä kahden kolmen vuoden päästä ollaan tilanteessa, jossa tuloja ja menoja on saman verran.

Oikeastaan suurin asia kuntalaisten kannalta Kirkkonummella ja muuallakin on ollut sote-ratkaisu, joka ei vielä näy kenellekään millään lailla.

Näillä näkymin kuitenkin vuonna 2017 Kirkkonummen kunnalla ei ole enää omaa sosiaali-ja terveystointa. Yli 600 kunnan työntekijää on jonkun muun tahon palveluksessa kuin Kirkkonummen kunnan.

Nähtäväksi jää kuinka paljon nykyisistä sote-asioista tehdään Kirkkonummen rajojen sisällä ja kuinka paljon jossain muualla esimerkiksi Espoossa.

Kirkkonummi on yrityselämän suhteen ollut hyvin onnellisessa asemassa. Suuria ”ruumiita” ei ole ollut eikä mittavia irtisanomisaaltojakaan, joita esimerkiksi Espoossa on ollut Nokian romahduksesta johtuen.

Myöskään kulttuurin ja urheilun saralla ei ole ollut suuria uutisia, mutta se ei merkitse sitä, etteikö paljon olisi tapahtunut. Tuhannet ihmiset yhdistyksissä ja yksikseen ovat puurtaneet kaikenlaisen harrastustoiminnan parissa – se on varmaa.

Että tämmöinen vuosi. Nostakaa ihmeessä esiin omia vuosimietteitä 2014 tämän pääkirjoituksen alapuolella olevassa kommenttiosiossa.

Hyvää ja onnellista Uutta Vuotta kaikille!

Kirkkonummella 31.12.2014

Paavo Rantalainen

> Klik! Mikä uutisvuosi 2014 - katso 51 valokuvaa ja lue 51 uutista!

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kirkkonummen Perussuomalaisten vuosiraportti 2014 on julkaistu kotisivuillamme. Se on luettavissa oheisen linkin takaa:

https://kirkkonummi.perussuomalaiset.fi/kannanotto/kirkkonummen-perussuomalaisten-vuosiraportti-2014/
Vesa-Pekka Sainio
Lomautukset ja irtisanomiset. Ja jatkoa on vuonna 2015, vaikka on sanottu, että ei ole vastaavaa. Kuinka se on ?? . jos ollaan ulkoistamassa ruokahuoltoa; eikö se tarkoita irtisanomisia ?
Voi,Voi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä