(8) kommenttia

Kunta mietti 15 pakolaisen vastaanottoa vuoden – yhtenä iltana tuleekin 50

Maailman pakolaistilanne ja turvapaikanhakijoiden määrä on yllättänyt suomalaiset tänä kesänä ja nyt myös kirkkonummelaiset.

Keskiviikkona (12.8.) tuli ilmi, että Maahanmuuttovirasto on vuokrannut hätämajoitustiloja Evitskogista KN Keskuksesta, joka kansan suussa kulkee vielä entisellä nimellä Aktiivi-instituutti. (Lue Viisykkösen juttu)

Helsingin vastaanottokeskus on aivan täynnä, ja majoitustilojen tarve on huutava. Virasto on vuokrannut vanhan kurssikeskuksen kolmeksi kuukaudeksi.

Enintään tiloihin mahtuu 250 henkilöä. Hotellihuoneita keskuksessa on 150.

Kiinteistön omistaja on ennenkin ollut halukas vuokraamaan tilat vastaanottokeskukselle. Toisaalta Maahanmuuttovirasto on kiinnostunut paikasta, joten hyvinkin Kirkkonummelle syntyy enemmän tai vähemmän pysyvä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

Kirkkonummen kuntaa on informoitu asiasta viime maanantaina, ja ensimmäiset turvapaikanhakijat saattavat tulla Evitskogiin jo keskiviikkona. Toimintaan ei tarvitse tässä vaiheessa kunnan lupaa.

Kaikki on tapahtunut pikavauhtia, eikä mitään vastareaktiotakaan ole ehtinyt syntyä toisin kuin muutama vuosi sitten, kun vastaanottokeskusta viimeksi suunniteltiin.

Maahanmuuttoviraston kertoo, että pysyvämpää toimintaa harkitaan lähiaikoina myös Evitskogiin. Silloin kunnankin kanssa pitää neuvotella.

Jos turvapaikanhakijoita jää pidemmäksi aikaa, heille on järjestettävä kunnallisia palveluita kuten opetusta ja terveydenhuoltoa.

”Koomiseksi” tilanteen näin Kirkkonummen näkökulmasta tekee se, että paikallispoliitikot miettivät taannoin vuoden sitä, otetaanko Kirkkonummelle kiintiöpakolaisia.  Päätös oli: 15 pakolaista joka toinen vuosi.

Kysymys on siis ihmisistä, jotka ovat saaneet jo luvan jäädä Suomeen. 

Yhdellä linja-autolla tulee nyt kerralla Evitskogiin 50 turvapaikanhakijaa.

Maailman tuli luoksemme haluttiin sitä tai ei.

Kirkkonummella 12.8.2015

Paavo Rantalainen

paavo.rantalainen(at)viisykkonen.fi

> 51-Arkisto (5.8.) K-nummi vastaanotti 13 pakolaista - osa muutti jo pois

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Miten nopeasti nämä ulkolaiset saadaan työelämään ?

Jos virolaiset joutuvat lähtemään kotiin niin kuka tekee heidän työt ?
karuväljäpääs
No ei tuo liene suuri haitta, onhan kunnassa jo romaaneja, eestiläisiä, venäläisiä jne...ruotsalaisista puhumattakaan eli tervetuloa joukkoon tummaan:)
Stefan Gee
Pakolaiset ei olisi tarvinnut majoittaa Evitskogiin, sillä minä ja muut tuhannet jotka marssimme Helsingissä olisimme tietenkin majoittaneet nämä avuntarvitsijat. Samalla integroituminen Suomeen olisi tapahtunut luonnollisesti, kuten myös suomen kielen oppiminen. Mutta nyt kun osa on jo saapunut Evitskogiin, niin kylässähän asuu runsaasti Rkp:ta äänestäneitä, jotka suhtautuvat myötämielisesti pakolaisiin, joten nämä pakolaiset saavat varmasti asukkailta tarvittaessa autokyytiä asioimiseen. Näistä nuorista miehistä jotka saapuivat suomalaiset saavat työntekijöitä esim. vanhuksien hoitamiseen. Kuten meille on kerrottu Suomi tarvitsee lisää työntekijöitä, joten toivottakaamme ne tervetulleiksi !
Unela-Anelma
Onnittelut, Kirkkonummelle saapui monikulttuurisuutta. Nyt sitten vaan opettamaan suomea ja pakkoruotsia heille, että selviytyvät kaksikielisellä Kirkkonummella. Onneksi valtio maksaa kulut vai maksaako? Ihmettelen, että missä valtiolla on muka sellaista rahaa kunnille, jota me Suomen ja Kirkkonummenkin veronmaksajat emme maksa erilaisina veroina ja maksuina valtiolle.
Viljo "Ville" savolainen
Arvaappa haluttiinko pakolaiskeskus keskelle asuintaloja Kallioon ei mennyt adressit läpi. SINNE maalle ihanhyvä ei asukkaita työssäkäyviä ihan lähellä.
piipari
Ja taas jälleen väärä termi, kyse ei ole virallisista pakolaisista, vaan välimeren sosiaaliturvan perässä kulkevista nuorista miehistä lähinnä, jotka ovat lähteneet etsimään parempaa elämää, mutta ei se oikeuta turvapaikkaan sen enempää, jos itse lähtisin Amerikkaan etsimään leveämpää leipää.
Mää taas
Siis ei persujen kommentti voi olla ala-arvoisempi. Näillä ihmisillä on hätä. Ja pakolaisuus maailmanlaajuisesti on iso ongelma. Meidän kortemme kekoon ei ole edes promillen luokkaa
Inhimillinen
Perussuomalaisten tiedote 12.8.2015, julkaisuvapaa heti:

https://kirkkonummi.perussuomalaiset.fi/kannanotto/evitskogin-pakolaiskeskus/

Evitskogin pakolaiskeskus

Kirkkonummen kunnanhallitukselle tuotiin maanantaina 10.8.2015 muissa asioissa tiedoksi Maahanmuuttoviraston lausuntopyyntö Kirkkonummen kunnalta koskien noin 300 pakolaisen vastaanottamista Evitskogissa sijatsevaan KN Keskukseen.

Koska asia ei ollut päätöspykälä, eikä kunnanhallitukselle tuotu tietoon mitään tiedoksiantoon liittyviä talousvaikutuksia, kunnanhallitus asetti virkamiestyöryhmän selvittämään edellisiä kysymyksiä. Selvityksen on määrä valmistua kunnanhallitukselle 24.8. mennessä.

Tästä huolimatta kunnanhallituksen jäsenet saivat kunnanjohtaja Tarmo Aarniolta sähköposti-ilmoituksen keskiviikkona 12.8., jossa todettiin ensimmäisen maahanmuuttoviraston lähettämän bussikuljetuksen pakolaisia saapuvan hätämajoitukseen vielä saman päivän iltaan mennessä.

Lähiaikoina Evitskogiin on odotettavissa Maahanmuuttoviraston ja KN Keskuksen välisen vuokrasopimuksen perusteella jopa 150-250 pakolaista. Kirkkonummi on tänä vuonna vastaanottanut jo 15 kiintiöpakolaista, joiden ottamisesta valtuusto päätti viime vuonna.

Meidän Perussuomalaisten mielestä on hyvin outoa, että valtion viranomainen lähettää turvapaikanhakijoita kuntaa tai kuntalaisia lainkaan kuulematta tai asiasta etukäteen ilmoittamatta. Evitskogista ovat palvelut kaukana, viranomaiset mukaan lukien.

Miten kuntaamme tulevien turvapaikan hakijoiden hyvinvointi voidaan turvata tällaisella aikataulutuksella? Haluammeko me oikeasti kuntaamme pakolaiskeskuksen? Ja jos haluamme, niin millä kustannuksilla?

Me Perussuomalaiset edellytämme näin suuressa kaikkia kuntalaisia koskettavassa asiassa kunnallista päätöksentekoa, kuten tarkkaa taloudellista arviointia sekä sosiaali- ja terveyspoliittista selontekoa.

Pekka M. Sinisalo

Perussuomalaisten Kirkkonummen valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kirkkonummen kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja

Vesa-Pekka Sainio

Kirkkonummen Perussuomalaiset ry puheenjohtaja
allekirjoittaneet

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä