(0) kommenttia

Kirkkonummi-päivien perusidea takaisin

Elokuun viimeisessä viikonvaihteessa pidettävät Kirkkonummi-päivät ovat todennäköisesti tienhaarassa. Tämä vuosi ratkaisee millaiseksi tapahtuma lähtee kehittymään.

Viime vuonnahan kunta veti määrärahansa pois tapahtumalta eikä perinteistä järjestötoria ollut torilla ja sen ympäristössä. Yhdistysten kavalkadi torilla ja erilaiset esiintymiset lavalla ovat olleet Kirkkonummi-päivien syvintä olemusta. Viime vuonna se puuttui.

Viime kerralla torilla pyöri paljon ihmisiä kyselemässä, missä oikein tapahtuma on. Tori oli lähinnä normaalia markkinahumua. Tosin kirjasto oli perinteisesti mukana, ja siellä oli paljon ihmisiä. Mutta muuten viime vuosi osoitti, että ihmisiä on aika vaikea saada jonnekin syrjemmälle poikkeamaan.

Sama ongelma oli Masalassa LähiTapiola Sport Centerin tapahtumassa, joka ideana on hyvä. Siellä oli aika vähän ihmisiä. Siitä huolimatta Masalassa aiotaan yrittää uudelleen. Ajankohtaa kannattaisi kuitenkin miettiä. Jos lauantaina pääpaino on keskustassa, Masalassa voisi tapahtuma olla sunnuntaina.

Vielä torista ja keskustasta. Kunta tarjoaa vuokralle kahdeksaa eri aluetta keskustassa Kirkkonummi-päivien aikana. Esimerkiksi torin seudulla on neljä aluetta: ylä-ja alatori sekä kaksi parkkipaikkaa. Kunta ei vuokraa niitä palasina, vaan kokonaisina. Hinta on varsin edullinen.

Nyt pitäisi löytyä äkkiä toimijoita, jotka ottaisivat hoitaakseen vuokrauksen ja ”toripaikkojan” edelleen välittämisen eteenpäin. Tästä on hyvä esimerkki Hyvän mielen joulumarkkinat, joka on käytännössä yhden henkilön organisoima.

Jos torin seudulla ei löydy yksittäistä vuokraajaa Kirkkonummen vapaaehtoiskentästä, kunta vuokraa toria normaalisti kauppiaille eli tori on valitettavasti aika pitkälle rihkamakauppiaiden myyntipaikka Kirkkonummi-päivien aikaan.

Sellainenkin toiminta on ihan kannatettavaa, muttei välttämättä kunnan paraatipaikalla Kirkkonummi-päivillä.

Kirkkonummella 12.3.2014

Paavo Rantalainen

(11.3.) Kirkkonummi-päivät: Alueet nyt vuokrattavissa   

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx