(13) kommenttia

Voisiko tälle tehdä jotain? Kaksi taiteilijaa tarjoutuu maalaamaan katutaidetta ankeaan betonimuuriin

Kirkkonumen torin alalaidassa olisi tyhjää betonimuuria tehdä katutaidetta. Jäljistä päätellen joku on jo yrittänyt.

Kaksi kuvataitelijaa aikoo elävöittää Kirkkonummen torimiljöötä tekemällä ankeaan betonimuuriin seinämaalauksen. Kunnalta on saatu lupa ja rahoitusta etsitään.

Kirkkonummelainen nuori taiteilija Nina Kuukari halusi tuoda keskustaan katutaidetta ja iski silmänsä tyhjään betonista valettuun muurin Kirkkonummen torin laidassa.

Kuukari anoi kunnalta seinämaalaukselle luvan ja on saanut sen.

Lisäksi hanke on hyväksytty osaksi Suomi100-juhlavuoden tapahtumia Kirkkonummella. Maalaus on tarkoitus toteuttaa elokuussa.

Kumppanina seinämaalauksen toteutuksessa on Kuukarilla taiteilija Klaus Barck, ja aiheena on Kalevala.

Hanketta varten on avattu avustuskeräys joukkorahoituspalvelu Mesenaatissa.

Taitelijat laskevat, että seinämaalaus toteutuu, jos hankkeeseen saadaan vähintään 1 500 euroa. Se kattaisi osan materiaaleista.

Rahoitustavoite on kuitenkin korkeammalla. Kunnon pohja-ja spraymaalit, tarvikkeet sekä kampanjan kulut ja markkinointi tulisi katetuksi 3 000 eurolla.

Jos kokoon saataisiin 5 000 euroa, voisi värisävyjä ostaa lisää, taiteilijat saisivat palkkaakin ja muuriin tulisi silloin pronssinen laatta, jossa on tekijöiden ja lahjoittajien nimet.

> Muurinmaalaus-hanketta voi seurata Facebookissa


(13) kommenttia

Kommentit (13)

Sivut

Muurin voisi poistaa, tai peittää kasveilla, koska ihan sama millaista taidetta siihen maalataan, töhriät sotkee sen kuitenkin.
töhriminen ja ns graffitti ei ole taidetta
Voi tehdä.Nimittäin purkaa,koko helahoito pois.
Terminator
Mikä tuon Berliini-monumentin tarkoitus oikeastaan edes on?
turhake joutaa pois
tossahan toi lukee että kalevala-aihe
lastensadut
Tämä jälkisosialismin luomus - muurihirvitys - oli tarkoitus purkaa, avata avara näkymä torille, jolloin vanha kirkko tapuleineen ja kirjasto muodostaisivat jo kaukaa Ervastin tieltä katsottuna yhtenäisen torinäkymän. Pankin talon edustalle oli suunniteltu akvaariokahvilaa.... , minne ne hienot visiot, maisema-arkkitehtoniset suunnitelmat ovat kadonneet? Meitä kuntalaisia oli koululla kuuntelemassa sankoin joukoin torin elävöittämishankkeita mennä vuosikymmenenä. Kunnan arkkitehti esitteli niitä.
Taisi sika syödä eväät, kuten vanha kansa sanoi.

elp

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx