(3) kommenttia

Vanha pankkitalo väistyy uuden tieltä – Kirkkonummen torin varrelle kaavaillaan senioriasuntoja ja hoivapalveluita

Kirkonummen torimiljöö muuttuu näillä näkymin ensi vuosikymmenellä tuntuvasti, kertoo Säästöpankkitalon kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja Peter Mattson.

Kirkkonummen torin laidalla 50 vuotta seisoneen pankkitalon paikalle kaavaillaan uusia asuntoja ja kiinteistön alakertaan liiketiloja. Koko torialue on tarkoitus rakentaa uudelleen.

Helsingin Säästöpankin aikanaan rakennuttama kiinteistö on jo parhaat päivänsä nähnyt. Tällä hetkellä kiinteistön tilat ovat kuitenkin lähes kaikki vuokrattu.

Vanha pankkitalo on ollut vuodesta 1999 lähtien kolmen yksityishenkilön omistuksessa.

Säästöpankkitalon purkaminen ja uuden kiinteistön rakentaminen on osa laajempaa torialueen kehittämistä.

Kaavatyö on alkanut. Suunnittelualue käsittää vanhoja liike-ja toimistorakennuksia Varuboden-Oslan kiinteistöstä alas Kirkkotallintielle saakka.

Kiinteistöjä omistavat VBO:n lisäksi muun muassa Op-Pohjola ja Kirkkonummen kunta, joka on hankkinut kokonaan omistukseensa entisen Nordean talon.

Alueen suunnittelu alkoi arkkitehtikilpailulla, jonka tulokset julkistettiin viime vuonna. (Lue lisää: Viisykkönen 12.4.2016)

Tällä hetkellä Tallinmäen suunnittelualueella ei asu juuri ketään. Tavoitteena on tuoda uudisrakentamisella alueelle satoja uusia asukkaita.

Torin ympärille on hahmoteltu 4-5 -kerroksisia taloja, joiden alakerroksiin tulisi kivijalkamyymälöitä.

Säästöpankkitalon uudisrakennusta on suunniteltu kiinteistöyhtiön toimitusjohtajan Peter Mattsonin mukaan senioriasumiseen.

Kiinteistöön voisi tulla arviolta 40-50 asuntoa. Taloon on kaavailtu myös yksityisiä hoivapalveluita, jotka olisivat talon asukkaiden ja muidenkin käytössä.

Kiinteistöyhtiö on Mattsonin mukaan käynyt neuvotteluja kohteen toteutuksesta rakennusyhtiön kanssa.

Yhteistyökumppani on toteuttanut samanlaisia hankkeita aikaisemminkin.

Tallinmäen alueen suunnittelussa yksi iso haaste ovat pysäköintipaikat.

− Toivoisimme, että pysäköintinormeja helpotettaisiin tässä kohteessa. Oletettavaa on, että senioritalon asukkailla ei ole niin suurta tarvetta autopaikoille kuin normaalisti asuntokohteissa, Mattson toteaa.

Arkkitehtikilpailun voittajasuunnitelmassa on ehdotettu autopaikkoja torin alle kahteen kerrokseen.

Maanomistajat ovat Mattsonin mukaan vastustaneet ajatusta, koska autopaikalle tulisi hintaa jopa 80 000 euroa ja myös liikenteen ohjaaminen toriparkkiin olisi hankalaa.

Tallinmäen asemakaavan muutos valmistunee parin vuoden kuluessa. Rakennustöihin voitaisiin näillä näkymin päästä 3-4 vuoden kuluttua.

> VBO haluaisi eloa Kirkkonummen torin seudulle – ”Valmiutta olisi nopeastikin ryhtyä investoimaan” (Viisykkönen 22.8.)

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Järjen valo loistaa Kirkkonummella. Saatais nuo vanhat homemurjut pois tuosta keskustasta ja uutta ja ehompaa tilalle!
Tomppa
Kivijalkakauppojen haaste on kova vuokrataso. Liiketilat nähdään sijoittajan rahasampona. Ongelma vaan on että pikkupuoti ei pysty kovin helposti tekemään sellaista liikevaihtoa että vuokran jälkeen jäisi vielä yrittäjälle riittävästi tuloa että pystyisi itsensä elättämään, saati sitten että pystyisi palkkaamaan toisen työntekijän avuksi.
sdkfz
Tämä on hyvä uutinen, mikäli palveluntarjonta (myös muutakin kuin pankit ja baarit sekä kampaamot) lisääntyy ja monipuolistuu täyttämään kuntalaisten tarpteita, ettei aina tarvitsisi lähteä Espooseen.
Anonyymi

Kommentoi

(2) kommenttia

Kirkkonummen malminetsintälupa on erittäin harvinainen tapaus − Näin kaivosviranomainen perustelee päätöstä

(3) kommenttia

Yksityishenkilö sai luvan etsiä malmia Upinniemellä lähes 90 hehtaarin alueella − oikeuttaa jopa kairauksiin toisten mailla

(2) kommenttia

Kirkkonummi kysyi 11. kerran kuntalaisten mielipiteitä: Kommentteja kertyi yli 1.600 − yleisarvosana on jämähtänyt paikoilleen

(2) kommenttia

Työntekijä hioi sorvilla ruostetta pois ja loukkaantui vakavasti − johtaja sai ensin sakot, mutta hovioikeus oli toista mieltä

(4) kommenttia

Holtittomia huimapäitä liikenteessä, vaikka tiet liukkaita − poliisi hämmästelee joidenkin autoilijoiden nopeuksia 

(2) kommenttia

Kirkkonummen lastensuojelussa rikottu lakia jo vuosia − viranomaiset puuttuneet useasti, jopa henkilöstön työtiloista moitteita

(4) kommenttia

Kyläkoulun kohtalo on yleensä lopettaminen − Sjökulla on poikkeus: Koulusta rakennettiin oppimiskeskus, ja nyt se on valmis

(1) kommentti

Kirkkonummi iski silmänsä parin hehtaarin maakauppaan keskellä metsää ja aikoo käyttää etuosto-oikeutta − tästä on kysymys

(2) kommenttia

Kirkkonummella yritetään taas tehdä maailman suurin jääkaruselli ja riistää ennätys USA:sta − Katso miten karuselli pyöri vuosi sitten!

(3) kommenttia

Veikkaus Oy haluaa myydä ja muuttaa henkilökuntansa kesänviettopaikan merenrannalla 100-150 asukkaan lomakyläksi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx