(11) kommenttia

Valtuustolta historiallinen päätös Kirkkonummen keskustan kehityksessä – asuntoja ja suurkoulu Vesitorninmäen ympärille

Havainnekuva näkymästä keskustasta vesitornille päin.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto hyväksyi viimeisessä kokouksessaan ennen kuntavaaleja pitkään valmistellun asemakaavan, joka toteutuessaan muuttaa keskustan yhden nurkan maisemaa oleellisesti.

Vesitorninmäen asemakaavaa on valmisteltu tällä erää viitisen vuotta, mutta vanhimmat valtuutetut muistelivat nähneensä ensimmäisiä luonnoksia Vesitorninmäen suunnittelusta jo 1980-luvulla.

Vesitorninmäen uudessa asemakaavassa on paikka keskustan uudelle suurkoululle, joka korvaa nykyisen Kirkkoharjun koulun.

Uuteen oppimiskeskukseen suunnitellaan myös päiväkoti. Keskukseen tulee yhteensä noin 1 200 lasta.

Vesitorninmäen alueelle tulee aikanaan arviolta 800-900 uutta asukasta.

Kaavoitus on tehty yhteistyössä Sato Oyj:n ja NCC Rakennus Oy:n kanssa ja aloitteesta.

Kirkkonummen kunta ja seurakuntayhtymä riitelivät pitkään tonttikaupoista kaava-alueella. Lopulta seurakunta myi viime vuonna omistamansa tontin kunnalle.

Uusi oppimiskeskus sijoittuu seurakuntayhtymän entiselle tontille.

Oppimiskeskusta suunnitellaan parhaillaan, ja kunta aikoo ryhtyä rakennustöihin mahdollisimman nopeasti.

Vesitorninmäen uudet asunnot rakentuvat arviolta runsaan 10 vuoden kuluessa.

> Tässä näkymä keskustan vesitornille – uusi kaava nähtäville (Viisykkönen 20.10.2015)
> Uusi alikulkutunneli keskustaan – suora yhteys uudelle suurkoululle (Viisykkönen 28.10.2016
> Kirkkonummi tinki vielä 0,5 miljoonaa euroa lisää rahaa Vesitorninmäen omistajilta (Viisykkönen 10.1.)
 


(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Miten on mahdollista, että tätä veidään väkisin eteen päin, vaikka asukkaat eikä päiväkotihenkilöstö sitä halua.? Haloo, tämän pitäisi olla demokratia!
poismuuttaja
Nyt nopeita ja järkeviä päätöksiä. Finnsbackan päiväkotitontti tyhjillään ja rakennusvalmiina. Elementtipäiväkoti sinne nopeasti. Puuelementtipäiväkodit rakennetaan kuvissa sisätiloissa. Yksi homeongelma vähemmän. Sitten asiallinen ja riittävän kokoinen koulu Jokirinteeseen. Keskusta-Alueen kouluolot korkea aika saada kuntoon.
Anonyymi
Kunnan strategiassa 2015-2017 on mm tavoitteena "Tarkoituksenmukaisesti sijoitetut palvelut vähentävät turhaa asiointiliikennettä ja minimoivat kunnan hiilijalanjälkeä". Nyt loppuvalla valtuustokaudella laajalla rintamalla valtuutetut ovat kannattaneet tiiviin keskustan rakentamista, missä palvelut ovat saatavilla helposti ja läheltä. Kaavoitus on yksi keskeinen työkalu kun tällaisia tavoitteita toteutetaan. Mitä käytännössä tehdään? Viedään palvelut (terveyskeskus ja päiväkoti) pois kävelyetäisyydeltä kunnan tiiviimmin asutusta asuinkeskittymästä niin, että autoliikenne väistämättä lisääntyy näihin palveluihin. Tehokasta maankäyttöä ei myöskään voi olla se, että päiväkotitontti pidetään joutomaana monta vuotta odotellessa, että joskus siihen voi rakentaa kerrostalo. Hieman väljempi koulu Jokirinteeseen antaisi mahdollisuus käyttää sitä myös muiden koulujen väistötiloina ja päiväkoti Finnsbackaan toteuttaisi hienolla tavalla strategian sinänsä järkeviä tavoitteita.
Anonyymi
Tiedotustilaisuus koulukompleksista 14.3 oli pelkkää silmänlumetta. Ilta oli täytetty kauniilla kuvilla ja sanoilla, mutta ilman mitään todellista tietoa. Edes neliömääriä eivät asianomaiset virkamiehet kertoneet.
Olen täysin samaa mieltä, että koulusta ja päiväkodista tulee aivan liian ahtaita! Miksi ihmeessä suunnitella ja rakentaa kalliisti tiloja, jotka eivät sitten tyydytä! Miksi tehdä ahdasta ja toimimatonta? Ja vielä kiireellä.
Kim Åström on täysin oikeassa myös rakentamisen haasteista. SR-mallilla rakentaminen vaatii rakennuttajalta todella paljon osaamista. Sitä ei ole tässä kunnassa liiemmin ilmennyt. Riskit toteutuksen irtaantumiseen suunnitellusta, kustannusten kohtuuttomasta noususta kasvavat liian suuriksi.
Nyt pitää katsoa kokonaisuutta järki kädessä: Jokirinteeseen kunnollinen koulu ja päiväkoti jonnekin muualle!
Veronmaksaja
KÅ oikeassa. Tiedotustilaisuus herätti kysymyksiä enemmän kuin vastasi. Miksi päiväkotia ei rakennettu keskustaan? Olisi jo valmis. Ja koululle olisi tilaa. Nyt homma ei tunnu olevan oikein kenenkään hanskassa. Neliöt eivät riitä. Suunnitelmat pyörivät korulauseiden ympärillä. Aikataulu epärealistinen. Lieneekö budjetointikaan kohdallaan? Keskusta-alueen perheet ja lapset ovat jo riittävän pitkään odottaneet.
Hikeentyneet

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx