(22) kommenttia

Tässä olisi pitänyt olla koulu parin viikon päästä – uusi parakkikoulu viivästyy pitkälle syksyyn

Uusi parakkikoulu pystytetään Gesterbyn koulukeskuksen kentän laidalle väliaikaisille perustuksille.

Kirkkonummen Gesterbyn koulukeskuksen pihalle tilattu uusi väistötila Winellska skolanin ala-asteen käyttöön ei valmistu kuten oli lupailtu. Perustusten rakentaminen on viivästynyt.

Uuden parakkikoulun toivottiin olevan käyttökunnossa 15.8. mennessä, jolloin Kirkkonummella alkaa koulujen syyslukukausi.

Winellska skolanissa on kärsitty sisäilmaongelmista pitkään. Lopulta kunta taipui hankkimaan koulukeskuksen pihalle väistötilat, joihin on tarkoitus muuttaa ruotsinkielisen koulukeskuksen oppilaat B-rakennuksesta.

Parakit tilattiin jo viime keväänä, ja väistötilojen toimittaja lupasi toimittaa suoraan tehtaalta kaksiosaisen uuden koulun hyvissä ajoin kesän aikana. (Viisykkönen 31.3.)

Parakkikoulun perustusten teko on kuitenkin ollut kunnan teknisen toimen mukaan huomattavasti ennakoitua hankalampaa. Muun muassa maaperä on pehmeämpää kuin arveltiin.

Väistötilojen valmistumisen aikataulua ei osta tarkkaan sanoa, mutta joka tapauksessa on selvää, että lukukauden alkuun mennessä ne eivät valmistu.

Winellskan B-rakennus on todettu niin huonokuntoiseksi, että se todennäköisesti puretaan ja rakennetaan uudet tilalle.

Oppilaita aiotaan sijoittaa kahden viikon päästä aluksi koulun muihin tiloihin, mutta myös B-rakennuksen tiloja joudutaan käyttämään.

Koulukeskuksen pihalle pystytetään väistötilat, joihin mahtuu lähes 500 oppilasta.

Parakit on vuokrattu viideksi vuodeksi ja niiden vuokrakustannus on tuona aikana runsaat kolme miljoonaa euroa.  Päälle tulevat vielä perustamiskulut ja käyttökustannukset kuten lämmitys.

Väistötiloihin on varauduttu siirtämään myös oppilaita Gesterbyn suomenkieliseltä ala-asteelta, jota vaivaavat myös sisäilmaongelmat.

Purettavaksi esitetty Winellskan B-rakennus ja Gesterbyn koulu on aikanaan rankennettu samoilla piirustuksilla.

> Winellska skolanin infoa vanhemmille löytyy täältä

> Koululle purkutuomio sisäilmaongelmien takia – väistötilat 500:lle oppilaalle tuodaan pihalle ensi syksyksi (Viisykkönen 1.6.)
 


(22) kommenttia

Kommentit (22)

Sivut

Kunnan tiedotuspolitiikka on kylläkin epäloogista ja epätasapainoista tässä asiassa. Nyt on kunnan sivuilla yleismalkaisesti otsikoitu tiedote "Koulun alku Winellska skolanissa" jossa tilanteesta kerrotaan lyhyesti. Koulun kotisivuilla on lisää tietoja. Parakkeihin piti siirtyä myös kolme pahimmassa kunnossa olevien luokkahuoneiden oppilaat Gesterbyn koulusta. Silti Gesterbyn koulua ei mainita lainkaan tiedotteessa eikä Gesterbyn koulun kotisivuilla ole muutenkaan sisäilmasta mitään tietoa, vaikka Sisäilmaillassa kaksi kuukautta sitten kaikkia raportteja luvattiin julkaista koulun kotisivuille. Winellska taas julkaisee kaikkia (?) Winellskaa koskevia raportteja omille sivuilleen. Niinkö se menee, että kunta palvelee vain niitä jotka jaksavat pitää eniten ääntä huolistaan? Vai onko rakennusten kunnosta tiedottamisen vastuu todellakin rehtoreilla? Luulin, että rehtori vastaavaa pedagogisesta toiminnasta koulussa ja kunnan tekninen puoli siitä, että on olemassa terve ja turvallinen rakennus jossa opiskella. Joku kuitenkin on päättänyt, että vain Winellskan koulun alun järjestelyistä tiedotetaan, eikä lainkaan Gesterbyn koulusta.
Huolestunut vanhempi
Seuraava POMMI on kirjaston remontissa. Katsokaa ohikulkiessanne kirkonpuoleista seinää, -eristeet on jätetty kesälomakasi suojaamatta, vesisade kastelee eristeet silläaikaa kun rakennuttajan eli kunnan vastuuhenkilöt huilaavat.
Tekninen johto vaihdettava
Poliitikot tekevät kyllä päätökset koulujen rakentamisesta sekä aikatauluttamisesta ja budjetoinnista. Ja budjetoivat työntekijät esimerkiksi rakennusvalvonnan puolelle.
Anonyymi
Virkamiehet ovat tämän parakkisotkun takana, eivät poliitikot. Toivon, että virkamiehet kertovat julkisesti mikä on johtanut tähän epämiellyttävään tilanteeseen ja miten se ratkaistaan asianmukaisesti.
Anonyymi
Juuri niin. Jäähalleja ja ylisuuria palloiluhalleja kyllä rakennetaan omien äänestäjien takia mutta perusasioihin eivät rahat riitä. Päättäjissä paljon hämärää.
TR

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx