(3) kommenttia

Suorat bussilinjat jatkavat Kirkkonummelta Helsinkiin kuukausia – riippumatta alkaako metroliikenne vai ei

Matinkylässä on bussiterminaali ollut valmiina jo pitkään.

Bussiliikenne Etelä-Espoosta ja Kirkkonummelta Helsinkiin jatkuu entisellään ainakin vuodenvaihteeseen saakka, koska metronliikenteen aloituksesta ei ole vieläkään varmuutta.

HSL on sopinut bussiyhtiöiden kanssa liikenteen jatkamisesta tämän vuoden loppuun saakka.

Länsimetroa koeajetaan parhaillaan, mutta esiin on tullut koko ajan ongelmia, jotka estävät metron luovuttamisen liikennöitsijälle eli HKL:lle.

Aiemmin HSL on päättänyt, että Etelä-Espoon ja Kirkkonummen bussit jatkavat liikennöintiä Helsinkiin saakka jonkin aikaa vielä siinäkin vaiheessa, kun metroliikenne on saatu käyntiin.

Kun metroliikenne toimii HSL:n mielestä varmasti, alkaa bussien liityntäliikenne Matinkylään ja Tapioltaan metroasemille.

Kirkkonummen bussit käyvät kääntymässä Matinkylän liityntäterminaalissa, joka on ollut jo pitkään valmiina metroaseman päällä Ison Omenan kupeessa.

HSL on päättänyt, että liityntäliikennettä ei kannata harkitakaan aloittaa marras-joulukuussa, vaan aikaisintaan ensi vuoden alussa eli tarkkaan ottaen 2.1.

Bussiyhtiöiden kanssa on sovittu, että liikennemuutoksista kerrotaan kaksi kuukautta ennakkoon.

Länsimetron liikennöinnin aloittamista on siirretty useasti runsaan vuoden aikana.

> Kirkkonummelta körötellään bussilla Helsinkiin vielä ehkä ensi vuonnakin – metron aikataulu on taas levällään (Viisykkönen 5.9.)
 

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Tuo on hyvä uutinen kirkkonummelaisille. Sitten, kun länsimetro alkaa toimimaan, bussiliikenne romahtaa kirkkonummella. Arkisin ruuhka-aikaan puolen tunnin välein bussi Matinkylään, iltaisin ja viikonloppuisin kerran tunnissa. Fiksu alkaa jo nyt katselemaan autojen myynti-ilmoituksia.
joukkoliikenne ajetaan alas
Jotenkin tuntuu, ettei tuohon tulevaan metroon haluaisi ollenkaan matkustajaksi...mikäli tulee koskaan käyttöön?
Anonyymi
Ennenkuin Länsimetro toimii niin dieselautot kuten bussit ovat kieletty Suomessa. Joten parempi ostaa vaan sähköpolkupyörä.
Odotellaan odotellaan.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx