(6) kommenttia

Pääkirjaston kustannusarvio paisui 50 prosenttia – laajennukseen ja remonttiin tarvittaisiin vajaat 5 miljoonaa euroa lisää

Pääkirjasto on suunniteltu laajenevaksi nykyisen rakennuksen taakse ja sivulle, josta aukeavat näkymät kirkollle. (havainnekuva: JKMM Arkkitehdit)

Kirkkonummen pääkirjaston laajennukselle ja remontille on saatu nyt viimeisin hintalappu. Budjetti on kasvanut puolella jo päätettyihin määrärahoihin verrattuna.

Kirjaston laajennuksen pohjatöitä ehdittiin tehdä jo viime talvena.

Töiden aloituksella oli kiire, koska valtiolta saatu noin 2 miljoonan euron avustus edellytti töiden aloittamista viime vuoden puolella.

Viime keväänä hankkeeseen tuli stoppi. Kunta sai vain yhden tarjouksen rakennusurakasta, ja se oli merkittävästi liian kallis.

Sen jälkeen urakkaa pilkottiin ja mietittiin mistä voisi säästää.

Tällöin päätettiin muun muassa, että kirjasto siirtyy kokonaan väistötiloihin rakennustöiden ajaksi.

Syksyn tullen on kunta saanut uudet tarjoukset urakoista, jotka ovat selvästi halvemmat kuin viime keväinen, mutta edelleen reilusti kalliimmat kuin mitä hankkeeseen on varattu rahaa.

Kirjastohankkeelle on varattu tähän mennessä noin 9,5 miljoonan euron määrärahat.

Hankkeeseen jo käytettyjen rahojen ja nyt saatujen urakkatarjousten yhteenlaskettu kustannusarvio on noin 14,4 miljoonaa euroa.

Pääkirjastolle olisi saatava siten lisää rahaa vajaat 5 miljoonaa euroa.

Summissa ei ole mukana vielä kirjaston kalustaminen, jonka on arvioitu maksavan vajaat miljoona euroa.

Kirkkonummen palvelutuotannon jaosto hyväksyi keskiviikkoiltana urakkatarjoukset, sillä ehdolla, että valtuusto myöntää hankkeelle lisämäärärahat.

Samalla jaosto edellytti, että kunnan tekninen toimi vielä etsii vaihtoehtoja, joilla hanke saataisiin toteutettua jo hyväksytyllä budjetilla.

Hankkeen karsinta on tässä vaiheessa vaikeaa, koska valtionapu on saatu nykyisillä tilaohjelmalla ja suunnitelmilla.

Lisäksi laajennuksen pohjatyöt ja perustuksia on jo valmiina.

Jos uuteen kirjastoon tulevia toimintoja ryhdytään karsimaan, pitäisi myös piirustuksia ja talon kokonaissuunnitelmia suunnitella uudestaan.
 

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Nyt nousuhdanteen aikana rakentaminen kallistuu, se on ns. fakta. Uusi kirjasto (laajennettu) tullaan kuitenkin tekemään. Lisäkustannus lankeaa, jos syyllisiä etsitään, hankintaorganisaatiolle joka on lautakunta ja virkamiehet ja varsinkin kunnanhallitus kaikki yhdessä. Suunniteltu kirjastohan ei palvele pelkkää lainaamista, vaan yleistä viihtyvyyttä, kokoontumistilojen tarjontaa ja arkkitehtien suunnittelemaa varsin kallista yhteisöllisyyttä. On hankalaa, että tarpeittemme kustannukset ylittävät asukkaidemme kantokyvyn. Nyt meillä on menossa liian monta ja liian suurta hanketta jotta voisimme pitää veroäyrin nykytasolla. Täytynee muuttaa Kauniaisiin jos huolivat.
Jukka Liimatainen
Tässä vaiheessa on syytä olla huolissaan myös nyt toimivan kirjaston ja KIRJOJEN oloista. Lastenosaston ilma on todella huono ja siellä on vaikea hengittää. Mitä kaikkea tiloihin pääsee ja mikä kaikki jää kirjojen pehmeisiin imeviin sivuihin kiinni? Pääseekö homeita? Jos pääsee, niin niitä kirjoja ei sitten voi uuteen kirjastoon siirtää.
äis
Niinpä kun aina aloitetaan KIIREESSÄ ja sit meneekin pekualo suuhun(Gesterbyn koulun parakkihärdelli)tai tulee joku muu ongelma...miten jos joskus tehdään oikeasti kunnon suunitelma A.sta Ö.hön ENNEN kun aloitellaan ;)
...
Kyl tulee kirjoille ihan hyvä hinta, tosin uuteen pytinkiin vissiin tulee myös jonkinmoinen buffet-ravintola A-oikeuksin jossa olisi mukava käväistä lukuhetkien lomassa....
Anonyymi
Tätämenoa nämä rakennushankkeet ja budjetit räjähtävät käsiin.Mistä rahat näihin kaikkiin esilläoleviin hankkeisiin?
Tainnu mopo karata handusta

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx