(17) kommenttia

Noin 1,5 kilometriä uutta pyörätietä saadaan Kirkkonummelle − useita hankkeita olisi toivelistalla odottamassa

Pyörätietä rakennetaan Evitskogintien ja Oitbackan paloaseman väliselle osuudelle.

Kirkkonummelle saadaan kesän mittaan pieni pätkä uutta kevyen liikenteen väylää. Lapinkylässä aloitetaan vuosia suunnitellun pyörätieosuuden rakentaminen.

Edellisestä hankkeesta Kirkkonummella on jo pari vuotta, kun Veikkolaan Lapinkyläntielle rakennettiin kävely-ja pyörätietä noin 2,6 kilometrin matkalle.

Suunnitelmia ja toiveita uusista kevyen liikenteen väylistä olisi Kirkkonummellakin lukuisia kuten Volsintiellä, Porkkalanniementiellä ja Upinniementiellä, mutta valtiolta ei heru rahaa hankkeisiin.

Lapinkylässä ryhdytään lähipäivinä rakentamaan pyörätietä Evitskogintien risteyksestä Espoon suuntaan runsaat 1,5 kilometriä. Osuus on mutkainen ja erittäin kapea.

Kävely -ja pyörätie tulee tien reunaan eteläpuolelle. Samalla korjataan ja päällystetään nykyistä maantietä sekä oikaistaan vähän pahimpia mutkia. Osuudelle tulee myös uusi valaistus.

Tietyöt jatkuvat koko kesän, ja valmista pitäisi olla syksyyn mennessä.

Kreate Oy:n toteuttama urakka maksaa vajaat 2,5 miljoonaa euroa. Hankkeen kustannukset pistetään valtion ja Kirkkonummen kunnan kanssa puoliksi.

Lapinkyläntie on osa pääkaupunkiseudun pyöräilytieverkostoa ja polkupyöräilijöiden erittäin ahkerassa käytössä.

Kunnilla olisi pitkät toivelistat uusista kevyen liikenteen väylistä valtion ylläpitämien teiden varsille.

Uudenmaan ja Hämeen Ely-keskuksen alueella oli kaksi vuotta sitten yli 500 kevyenliikenteen hanketta, joita oli esitetty rakennettaviksi. Vuosittain hankkeita toteutetaan muutama.

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Vieraita aina huvittaa: asun 3 kilometrin päässä kunnan keskustasta ja kirkosta. Kunta ei ole rakentanut tänne kunnallistekniikkaa. Kevyen liikenteen välistä puhumattakaan.
Eikka
Miksiköhän kevyen liikenteen väyliä on runsaasti ja pitkiäkin matkoja ns sisäsuomessa?
Onkohan siellä erilaiset päättäjät, kansanedustajat jne
esim Pieksämäki
Voisitte oppia lukemaan "...Kirkkonummellakin lukuisia kuten Volsintiellä, Porkkalanniementiellä ja Upinniementiellä, mutta valtiolta ei heru rahaa hankkeisiin..." ja "...Uudenmaan ja Hämeen Ely-keskuksen alueella oli kaksi vuotta sitten yli 500 kevyenliikenteen hanketta, joita oli esitetty rakennettaviksi. Vuosittain hankkeita toteutetaan muutama.." Elikkä nämä ei ole Kirkkonumessa päätettävissä olevat asiat.
Anonyymi
Pitää vaihtaa päättäjiä koska eivät suostu kuuntelemaan asukkaiden mielipiteitä eivätkä noudata osayleiskaavan mahdollisuuksia. Samaa koskee Sjökullan koulun rakentamista keskellä ei mitään.
Kunnan varojen tuhlausta
Samaa mieltä kuin "30v asuneena Volsista". Jo aikuisena teillä kävellessä pelottaa - saati sitten lapsena. Eikä nopeusrajoituksen lasku tunnu paljon kaasujalkaan vaikuttavan. Sama vauhti oli rajoitus sitten 80 tai 30. Tien varrella asuu paljon lapsiperheita joiden pienten koululaisten koulumatka on erittäin vaarallinen. Järjestäisipä kunta edes koululaisille volsintiellä turvallisen taksikyydin yläaste ikäiseksi asti.
Äly hoi älä jätä - ja taas jätti

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx