(9) kommenttia

Luomassa syttyy 112 kynttilää la-su -yönä – viimeinen juna pysähtyy

Ensi sunnuntain jälkeen Luomassa ei pysähdy mikään juna. Kuvassa Turun-juna, jotka eivät pääsääntöisesti pysähdy enää Kirkkonummella ensi viikosta lähtien.

Luoman Kyläyhdistys järjestää ”muistotilaisuuden” lopetettavan junaseisakkeen muistoksi. Viimeisille matkustajille ja junahenkilökunnalle on luvassa kukat.

Luoman ja Mankin seisakkeet lopetetaan sunnuntaista lähtien. Viimeinen paikallisjuna pysähtyy Luoman seisakkeella Helsingin suuntaan sunnuntaina klo 00.44. 

Kirkkonummelle menevä viimeinen juna pysähtyy Luoman seisakkeella sunnuntaiaamuna klo 5.34, jolloin eletään jo kesäaikaa.

Kyläyhdistys päivystää paikalla pitkälle yöhön, ja 112 vuotta toimineen Luoman seisakkeen muistolle sytytetään yhtä monta kynttilää.

Samalla paljastetaan muistolaatta seisakkeen kunniaksi ja suruliputetaan Luoman seisakkeen kyltti historiallisen Kuninkaantien varressa.

Tilaisuus alkaa lauantaina kello 21.00 ja jatkuu yöhön. Muistolaatta julkistetaan noin kello 0.45 sunnuntain puolella.

Luoman seisake perustettiin 30.11.1904 professori Ernst Ehrnroothin ja tilanomistaja Hannes Gestrinin aloitteesta ja heidän rahoittamanaan.

> HSL: Luoma ja Mankki kiinni – pieni takaportti jäi vielä (Viisykkönen 18.11.15)
> Luomassa tempaistiin seisakkeen puolesta (Viisykkönen 29.9.13)

> Seisake suljetaan Luomassa  pääseekö radan yli yhä oikaisemaan? (Viisykkönen 20.1.)

 


(9) kommenttia

Kommentit (9)

Sivut

Näse/Bobäckin käyttäjä. Taisi olla niin että Nokka suljettiin jolloin Bobäck siirrettiin. Bobäck ei ole koskaa lakkautettu ennen 27.3.2016!

Ja kyllä se niin taisi olla että heikkona hetkenä Bobäckin lakkauttaminen vaihdettiin rahoitutukseen Tolssan parantamiseen/rakentamiseen.
Junan käyttäjä
kypsä: 911 kulkee la 9-20 ja su 10-20.
ole hyvä
Aivan käsittämättöntä tämä nykypolvi kuten Kypsä. Selvitä pääsi palatessasi teatterista, jäätyäsi junasta Masalassa ja käveltyäsi vajaa kilometri sieltä kotiisi.
Tyrmistynyt
Onko tämä totta että nyt pääsen 07-19 välillä junan korvaavalla bussivuorolla kotiin? Teatteriin ei tarvitse siis illalla enää lähteä. Ja viikonloppuna on pysyttävä kotona, koska bussi vuoro ei kulje lainkaan. Itselläni ei ole autoa. Miten te muut järjestätte kulkemisen iltatöihin ? Pääseekö lifttaten kotiin?

Kotoa Helsingin rautatieasemalle matkaa 25 km, mutta asun liian maalla. Meidän maalaisten on parempi pysyä siis kotona.
kypsä
Laajakallion soturi: VR ei muutenkaan rakenna mitään asemia sillä se on Liikenne viraston tehtävä. Virasto omistaa Suomen junaradat ja asemat. Ja vastaa että ne on kunnossa. Ja HSL:n tehtävä järjestää joukkoliikenne Luomaan tai Mankkiin.
Ratavartija

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx