(3) kommenttia

Länsimetroa odotellessa: Tältä reitti näyttää minuutissa Helsingistä Espooseen – Katso video!

Video: Päivi Tuovinen/Länsiväylä

Länsimetron liikenteen aloittaminen on vielä vaiheessa, mutta asemat ja itse rata ovat olleet valmiina jo pitkään. Testiajojakin on ajettu uudella linjalla jo reilusti yli vuoden.

Länsiväylän kuvaaja Päivi Tuovinen ajoi uuden linjan läpi metron ohjaamossa istuen ja kuvaten matkan Lauttasaaresta Matinkylään.

Video on nopeutettu noin minuutin pituiseksi. Todellisuudessa Lauttasaari Matinkylä -osuus kestää noin 15 minuuttia.

Metroliikenne Helsingistä Espooseen alkaa näillä näkymin marraskuussa. Tarkka päivämäärä ei ole tiedossa, koska HKL:n testiajot ovat vielä kesken.

HSL on päättänyt, että bussien liityntäliikenne metroasemille alkaa aikaisintaan ensi tammikuun alussa 2.1.

Silloin myös Kirkkonummen bussilinjat ajavat Matinkylän uuteen terminaaliin, jossa matkustajat vaihtavat metroon.

> Suorat bussilinjat jatkavat Kirkkonummelta Helsinkiin kuukausia – riippumatta alkaako metroliikenne vai ei (Viisykkönen 27.9.)

> Tältä näyttää Matinkylän uusi metroasema, katso video
 

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Viisykkönen on Kirkkonummen ja lähialueiden verkkolehti, kuten "Mikä on Viisykkönen"-osiossa kerrotaan. Näin on perusteltua uutisoida myös Espoon asioista, vaikka ne niin sapettavatkin meitä kirkkonummelaisia.

Kommentointia seuraavat yleensä myös paikalliset päättäjät ja vaikuttajat, joten on hyvä, että erityisesti epäkohdat voidaan tuoda ilmi. Eihän metrosta ole kirkkonummelaisille (Sarvvikia lukuun ottamatta) mitään hyötyä, bussillakaan ei pääse Kivenlahteen, sillä bussi ei pysähdy Kivenlahdessa laisinkaan. En itsekään aio vaihtaa autoa metroon, bussiin enkä junaan, sillä ne toimivat kuin junan vessatkin, ja vieläkin hitaammin ja auttavammin.
kirkkonummelainen ei voi saada kaikkea, tai edes puoliakaan
Mitä iloa ?? No tämä on se mitä tulet näkemään metrosta. Se ei valmistu koskaan kun on aina joku piuha kateessa!
Verorahat videofilmiin.
Ja mitähän iloa tästä videosta on Kirkkonummelaisille????

Kirkkonummelta matka Helsinkiin tulee kestämään entistä kauemmin!

Kirkkonummi on VAIN 32km Helsingistä ja jo nyt bussilla meneminen Helsinkiin kestää 1h 10min!! Bussi tekee ensin kirkkonummi kierroksen joka ikisessä notkossa ja sarelmassa ja vasta sitten se menee Helsinkiin. Ja jos menee Z bussilla pääsee nopeammin.

Porvoosta Helsinkiin meno kestää huomattavasti vähemmän bussilla ja sieltä on pidempi matka helsinkiin kuin Kirkkonummelta!

Junat kulkee Kirkkonummelta miten sattuu ja VR on vähentänyt huomattavan määrän junia pois, ja kunta sen kuin haalii lisää asukkaita kylälle vaikka julkisten avulla liikkuminen on yksi kävelevä ********!!

Kuka haluaa enään asua Kirkkonummella? Kylä on hyvää vauhtia muuttumassa slummiksi. Koko kesän on saanut katsella kuinka pamhimmat juopot ja aineiden käyttäjät viettävät aikaansa sotkemalla torin ympäristössä ja ilta auringon säteissä kirkon portailla.

Ei tähän kylään kukaan kohta enään halua jäädä.
Ei mukava paikka asua

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx