(12) kommenttia

Kunta aikoo ostaa Siwan tontin Gesterbyssä − paikalle kaavaillaan korkeaa kerrostaloa

Gesterbyn Siwa sulki ovensa viime keväänä.

Kirkkonummen kunta on neuvotellut myymälätontin ostamisesta Gesterbyssä. Tontilla toimi viime kevääseen saakka Siwan lähimyymälä, jonka Kesko päätti lopettaa.

Kiinteistön omistaa helsinkiläinen osuuskauppa HOK-Elanto, jolle kiinteistö on jäänyt vanhoina peruina ennen kahden osuuskaupan yhdistymistä.

Kunta on alustavasti sopinut, että tyhjillään olevan liikekiinteistön kauppahinta on 220 000 euroa.

Myyjä eli HOK-Elanto vastaa rakennuksen purkamisesta ja siitä, että maaperä on tontilla puhdas.

Kirkkonummen kunta valmistelee parhaillaan Gesterbyhyn uutta asemakaava.

Luonnoksissa on kauppatontille kaavailtu 8-kerroksista asuintaloa.

Kaavassa uusi lähikaupan paikka on piirretty Gesterbyntien viereen, jolloin liikenne kaupalle saadaan huomattavasti sujuvammaksi kuin entisen myymälän aikana.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee tonttikauppaa maanantaina (6.11.)

Kesko päätti lopettaa Gesterbyn Siwan viime helmikuussa. (Viisykkönen 23.2.)

Lisätty (6.11. kello 19.20): ​Kunnanhallitus palautti asian uuteen valmisteluun.

(12) kommenttia

Kommentit (12)

Sivut

Muistan vielä, kun oli 'yläkiska ja alakiska' jedes, ja kaikenlaista palvelua, kodinkonehuoltoliikettä ja parturia.. tuli vaan mieleen, ja Elanto ;)
J
Kahden auton omistaja: sanoin käypään hintaan. Autohallipaikkaa ei saa nykyisin ostettua 10000 eurolla tai sitten on hinta ujutettu osittain asuntojen hintoihin. Hallipaikka on ainakin tuplasti tuon todellisella hinnalla ostettaessa.
Pärjääminen ilman autoa/yhdellä autolla on asenne kysymys, mihin tottuu sekin vaikuttaa. Asun kaukana keskustasta, lapsia on monta ja ilman autoa mennään. Onnistuu. Suunnittelua toki vaatii.
Jos tarvitaan vaikka putkimiestä, niin eiköhän tuolla ammattilaisella ole auto ammattivehkeitään varten? Se onkin ihan eri asia kuin yksityisauton pitäminen. Kukin taaplaa tyylillään.
Autoton
Hienoa että tämäkin alue on päätetty siivota. Kyllä niitä aineiden käyttäjiä ja juoppoja omn ihan tarpeeksi muuallakin.
palvelut on stadissa
Kyllä näyttää rumalta tuollainen 8-kerroksinen talo 70-luvun kulahtaneiden kerrostalojen keskellä, jotka ovat puolet matalempia.
Kauhistuttavaa
Autoton huom ! Oletko sinä valmis maksamaan putkimiehelle jos hän käyttää bussia eikä huoltoautoa? Montako kertaa putkimies tulee bussilla teille kun niitä työkaluja ja putkia tarvitsee mukaan ?
Kirkkonummella ei pärjää ilman autoa se on nähty paitsi jos asuu Gesterbyyssä ja käyt työssä Helsingin keskustassa. Jos asut viisi kilometriä keskustasta ja sinulla on kolmea lasta niin ilman kahta auto ei pärjää.
Ja mitä siihen kysymykseen tulee niin olen valmis maksamaan kahdesta autosta p-talosta koska auto seisoo katonalla ja paikalla on sähköpiste josta tulevaisuudessa saan ladattu sähköautoni.
Kun tuo uusi 8-kerroksinen talo on valmis niin kolmio maksaa siinä noin 350,000€. Siinä on 10,000€ autopaikasta pieni raha.
Kahden auton omistaja.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx