(8) kommenttia

Kunta aikoo korjata vähän kiusallisen epäkohdan – lähes 200 työntekijää on saamassa lahjan pitkistä työvuosista

Kirkkonummen kunta yhtenäisti merkkipäiväkäytännöt eli miten työnantaja muistaa henkilöstöä esimerkiksi 50-vuotispäivänä. Päätökseen jäi vajaan neljän vuoden ”aukko”.

Asia nostetaan uudestaan esille ja valmisteluun. Kunnanhallitus päätti maanantai-iltana ottaa asian hoiteisiinsa palautteen siivittämänä.

Kirkkonummi kilpailutti merkkipäivälahjat viime kesänä ja valitsi lahjaehdotukset, jonka muistamiseen kohteeksi tullut kunnan työntekijä saa itse valita. (Viisykkönen 6.9.)

Lahjoja jaetaan 1.9. lukien 50- ja 60-vuotispäivänä sekä 20, 30 ja 40 vuoden palveluksesta Kirkkonummen kunnalla.

Kunnan henkilöstössä on monen mielestä väliinputoajien joukko, joka on pitkään ollut kunnan palveluksessa.

Nimittäin pitkistä palvelusvuosista jaettiin vuoteen 2013 saakka kunniamerkkejä, mutta säästösyistä käytäntö lopetettiin.

Syksyn mittaan heräsi kysymys, voidaanko nykykäytännön mukaisia lahjakortteja antaa taannehtivasti vajaan neljän vuoden ajalta.

Kunnan henkilöstöjaosto päätti, että ei. Määrärahaa tähän ei ole budjetoitu.

Kunnanhallitus päätti kuitenkin yksimielisesti Ari Harisen (sd.) ehdotuksesta, että asiantila pitää korjata.

Vuoden 2014 alusta lähtien runsaalle 160:lle työntekijälle on tullut tasavuodet täyteen kunnan palveluksessa.

Lahjakortteja varten – jos kaikki sen huolivat – tarvitaan rahaa noin 25 000 euroa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) lupaa, että muutenkin henkilöstön palkitsemista kehitetään.

− Kunnalla ja esimiehillä pitää olla enemmän tapoja palkita työntekijöitä hyvistä työsuorituksista. Tällä hetkellä ei osaavaa henkilökuntaa arvosteta läheskään niin kuin pitäisi.

Rahat tarkoitukseen pitää löytyä Haapaniemen mielestä vaikkapa sitten kunnanhallituksen omista määrärahoista.

− Tämä on kunnalle pieni raha, mutta kyse on isosta periaatteesta. 

Lisätty ja korjattu jälkikäteen: Otto-oikeuden käyttö päätettiin Ari Harisen ehdotuksesta. Vuoden 2014 jälkeen runsaat 160 työntekijää on ollut tasavuosia kunnan palveluksessa, ei yli 190.  
 

(8) kommenttia

Kommentit (8)

Sivut

Hyvä, jos edes jotain arvostusta kunnan työntekijät saisivat työnantajaltaan. Esimerkiksi yksityisellä puolella tuttavani sai 2viikon ylimääräisen palkallisen loman ja kuukauden lisäpalkan oltuaan uskollisesti 30vuotta samalla työnantajalla. Mitäs kirkkonummen kunta antaa.....
Eläkettä odotteleva
Hienoa,että kuntakuvaa kirkastetaan ja henkilöstön työhyvinvointiin panostetaan esim. uimahallilippujen muodossa.
Todella hieno ele Kunnanhallitukselta,joka on joutunut tekemään myös erittäin vaikeita päätöksiä viime vuosina.
Henkilöstön hyvinvointiin panostaminen tuo kunnalle säästöjä pitkässä juoksussa.Hyvinvoiva henkilöstö sairastaa vähemmän ja jaksaa hoitaa vaativan työnsä hyvin ja vastuullisesti.

Iloinen esimies
Joopa joo. Lomarahasta vietiin siivu ja kiky pidentää työaikaa. Tämä ei tietenkään riitä. Varhaiskasvatukseen on tullut ihanuus nimeltä PÄIKKY, joka on varsinainen kyyläys ja kuristus varhaiskasvatuksen henkilökunnalle. Kyseinen järjestelmä ei sovi alkuunkaan työpaikalle, jossa on pakko olla paikalla työaikana. Varhaiskasvatuksessa jos missä, tilanteet muuttuvat alinomaan eikä kukaan taatusti ole jatkuvasti päiväkodin kännykällä lätkimässä itseään sinne ja tänne. Lasten hoidon ja opetuksen lisäksi henkilökunnan pitäisi nyt huolehtia perheiden aikatauluista, vastata mitä ihmeellisimpiin tietoteknisiin kysymyksiin, korjata jos tämä hieno järjestelmä ei toimi jne. Ja tietenkään tähän ei olla saatu koulutusta. Johtajat ei hallitse päikkyä, kukaan ei sitä halua, se ei toimi. Miksi se on olemassa. Suurin palkinto olisi saada tehdä omaa työtään johon on saanut koulutuksen. Päikky pois olisi kuin vuoden palkka!
kettuuntunut
Niin, kyllä henkilökunta on kunnan voimavara. Ilman henkilökuntaa ei palveluja tuoteta. Laadukkaat palvelut tuottaan motivoituneen ja hyvin voivan henkilökunnan tekemänä.
Myös onnistunut esimiestyö... se vasta suuri asia on .
Hyvä hankilöstöpolitiikka ?
Meillä on upea, hyvin toimiva uimahalli. Ja kiitos hyvien vesijumppien. Kunnan henkilökunta voisi mielestäni saada uimahalliin ilmaiskäyntejä työkyvyn ja yleensä vireyden ylläpitämiseksi.

Kannatan muutenkin palkitsemisen muonipuolistamista ja palkittujen valokeilaan tuontia. Työn iloa :) ... ja kuntalaisille iloa tulla ammattinsa osaavien virkamiesten palvelemiksi.
-sari

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx