(11) kommenttia

Koululle purkutuomio sisäilmaongelmien takia – väistötilat 500:lle oppilaalle tuodaan pihalle ensi syksyksi

Winellska skolanin B-rakennus on saamassa purkutuomion.

Kirkkonummen ruotsinkielisen koulukeskuksen vanhin rakennus on nyt katsottu purkukuntoiseksi. Winellska skolanin B-rakennukselle aiotaan hakea purkulupaa.

Winellska skolanin koulutiloissa on jo vuosia tutkittu rakenteita sisäilmaongelmien takia.

Pahimmat ongelmat on todettu vuonna 1968 valmistuneessa koulurakennuksessa.

Kirkkonummen kunnan rakennuttamispäällikkö Jarno Köykkä sanoo, että rakennuksen purkaminen on nyt kaikkein todennäköisin vaihtoehto.

− Korjaamisen kustannukset nousevat lähes uudisrakennuksen tasolle. Toisaalta vanhan korjaamiseen liittyy aina riskejä. Vanhoihin rakenteisiin voi jäädä ongelmia, Köykkä perustelee.

Winellskan koulun pihapiiriin on jo tilattu kaksi osainen parakkikoulu, joka pyritään saamaan pystyyn ensi lukukauden alkuun mennessä.

Väistötiloihin tulee tilaa enemmillään 500:lle oppilaalle.

Kaksiosainen koulurakennus tulee suoraan tehtaalta eli ne ovat aivan uusia. Köykän mukaan toinen osa kokonaisuudesta on jo valmis.

Väistötiloille on haettu rakennuslupa, jota Kirkkonummen rakennuslautakunta käsittelee ensi viikolla.

Väistötiloihin on varauduttu siirtämään myös oppilaita Gesterbyn suomenkieliseltä ala-asteelta, jota vaivaavat myös sisäilmaongelmat.

Purettavaksi esitetty Winellskan B-rakennus ja Gesterbyn koulu on aikanaan rankennettu samoilla piirustuksilla.

− Molemmissa rakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia, mutta Gesterbyn koulussa on tehty enemmän korjaustoimenpiteitä, Köykkä sanoo.

Molempien koulujen tilat otetaan Köykän mukaan samaan hankesuunnitelmaan, ja myös muiden koulukeskuksen alueen rakennusten kuntoa selvitetään edelleen.

Gesterbyn koulun koti-ja kouluyhdistys järjestää tänä iltana (1.6.) keskustelutilaisuuden sisäilmaongelmista koulun liikuntasalissa kello 18 alkaen.

Lue lisää:

> Gesterbyn koulukeskuksen pihalle tuodaan lähes oikean näköinen siirrettävä koulu väistötiloiksi (Viisykkönen 31.3.)
> Sisäilmaongelmat Gesterbyn kouluissa: On oppilaita jotka ovat vaihtaneet koulua – kahdella kotiopetusta (Viisykkönen 9.2.)


(11) kommenttia

Kommentit (11)

Sivut

Nissnikun koulussa on myös sisäilmaongelmia. Tutkimukset ovat käynnissä, mutta on jo selvää, että ainakin ilmanvaihto on täysin riittämätön oppilasmäärään nähden. Tästä aiheutuu monenlaisia fyysisiä oireita, väsymystä ja keskittymisvaikeuksia. Lahjakkaimmat ja sitkeimmät oppilaat pärjäävät sinnittelemällä, mutta entä "tavalliset" ja erityisoppilaat, joilla on opiskelussa muutenkin riittävästi haastetta? Saako koulu palkattua ja pidettyä pätevät ja motivoituneet opettajat ja muun henkilökunnan? Espoossa on tartuttu sisäilmaongelmiin laajasti - otetaan mallia Kirkkonummella! Lopuksi kiitos kaikille opettajille, kouluavustajille ja kuraattoreille arvokkaasta työstä lasten ja nuorten hyväksi! Arvostavatko kuntapäättäjät nuoria kuntalaisia ja heidän parissaan työskenteleviä ihmisiä?
Terveellinen työympäristö Nissnikuun!
Ja vastuuseen myös poliitikot, jotka ovat alimitoittaneet kiinteistöjen huolto ja korjausbudjetit vuosikymmeniä.
MK
Ensin pitää vaihtaa koko organisaatio joka näitä on "huoltanut ja Hoitanut"
ongelmien todellinen syy selville
Ja tässä yhteydessä olisi myös huomioitava, että ei rakenneta uusia homepommeja.
36 M € homepommi / toimimaton rakennus Jokirinteeseen EI ole ollenkaan tervetullut...
Kirkkoharjusta Jokirinteeseen
Entäpä Kirkkoharjun koulu. Paikallislehden mukaan sieltä raportoitu paljon ongelmista.
Ps

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx