(7) kommenttia

Kirkkonummi palkkaa ensi vuonna 40-50 työtöntä − järeämpiä keinoja pitkäaikaisen työttömyyden torjuntaan

Kirkkonummella otetaan käyttöön nykyistä tehokkaampia keinoja pitkäaikaistyöttömyyden torjunnassa. Viikonvaihteen budjettineuvotteluissa sovittiin 0,5 miljoonan euron lisämäärärahasta.

Kirkkonummella oli lokakuussa 681 työtöntä, joiden työttömyys oli jatkunut yli vuoden.

Kunnilla on velvoite työllistää pitkäaikaistyöttömiä. Jos velvoitetta ei noudateta, valtio sakottaa kuntaa siitä.

− Valtuustoryhmän neuvotteluissa sovittiin, että työllistämiseen paneudutaan toisissaan, jotta työttömyysjaksoja saadaan ainakin katkaistua, kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) toteaa.

Kunnianhimoisena tavoitteena on Haapaniemen mukaan se, että valtion sakkomaksuja saadaan pienennettyä 40 prosenttia, millä voidaan sitten rahoittaa kunnan omia työllisyystoimia.

Kunta aikoo palkata ensi vuonna 40-50 pitkäaikaistyöntä lisää jonkilnaisiksi jaksoiksi. Tälläkin hetkellä pitkäaikaistyöttömiä on kunnalla töissä.

Kunnan työllistämisrahoja nostettiin budjettineuvotteluissa 0,5 miljoonalla eurolla.

Sunnuntaina päättyneissä neuvotteluissa kunnan käyttömenoihin sovittiin ensi vuodeksi noin 2,5 miljoonan euron lisäykset verrattuna kunnanjohtajan budjettiesitykseen.

Lisämäärärahoja laitettiin terveydenhuoltoon ja erikoissairaanhoitoon 1,2 miljoonaa euroa.

Lastensuojelun määrärahoja kasvatettiin 120 000 eurolla. Tarkoitus on palkata lisävoimia lastensuojelutyöhön.

Lastensuojeluongelmat ja huostaanotot ovat kasvaneet tänä vuonna merkittävästi Kirkkonummella.

Lasten kotihoidontuki eli Kirkkonummi-lisä päätettiin neuvotteluissa pitää tämänvuotisella tasolla. Lue lisää: Viisykkönen 21.11.)

Koulujen oppimateriaalihankintoihin pistettiin ensi vuodeksi lisää rahaa 230 000 euroa.

Huomattava osa lisämäärärahasta menee Winellska skolanille, jonka kasvaneita vuokramenoja väistötiloista ei oltu budjettiesityksessä huomoitu tarpeeksi.

− Lisämenojen vastapainoksi nostettiin verotuloarviota. Viime kuukausien verokertymät ovat olleet Kirkkonummella selvästi kasvussa ja uskomme, että kasvu jatkuu ensi vuonna, Haapaniemi toteaa.

Kirkkonummen valtuustoryhmät sopivat muutoksista ensi vuoden budettiin sunnuntaina.

Sopimuksessa ovat mukana Haapaniemen mukaan kaikki valtuustoryhmät.
 

(7) kommenttia

Kommentit (7)

Sivut

Meidän kunnanjohtajan budjettiesitys ylitettiin 2,5 miljoonalla. Hyvä niin. Tähän saakka suurimman johtajan ainoat keinot kunnan johtamiseen ovat olleet budjettileikkaukset ja Lauri Tähkän konsertti. En käsitä miten se kasvattaa kunnan hyvinvointia ja tähtää tulevaisuuteen.
Kypsä
Mulla oli tuttu joka kunta otti töihin päiväkotiin ja oli puhe että sais työpaikka sitten työtututomis jakson jälken ...Ei hän mitään työtä sanut. En usko näihin silmälume juttuihin enää..
Proff
Toki voisi parantaa yrittäjien mahdollisuuksia menestyä, niin saisi oikeasti palkattua ihmisiä. Vaan kun ei ole omat rahat, niin sen voi hoitaa näinkin.
Kyllästynyt
Kunta aikoo palkata ensi vuonna 40-50 pitkäaikaistyöntä lisää jonkilnaisiksi jaksoiksi.

Ja MITÄHÄN TYÖTÄ nuo työttömät laitetaan tekemään? Ja katsotaanko siinä työttömien koulutus ja työkokemus?

Kunta sitten muistaa eittei ala ala-arvioimaan ihmisten koulutusta ja työkokemusta/historiaa. Ettei kuvittele että saa alennusmyynnillä siivottua hieman tilastojaan.

Nekin rahat mitkä ovat menneet jerikonmäen portaiden kaiteeseen, valotolppiin jotka valaisevat pusikossa kallioita, Lauri Tähkän konserttiin + ilotulitus... Niillä rahoilla olisi jo joku jo saatu palkattua tekemään edes jotain työtä osa aikaisesti!!
Kunta siivoaa :D
Mites kokouspalkkioiden tuplaantuminen, verotuloistako nekin maksetaan.
Hävytöntä

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx