(4) kommenttia

Kirkkonummi aikoo nostaa kesämökkien verotusta – kiinteistöverosta tulossa yksi Suomen kalleimmista

Kirkkonummen kunnan verot ovat pysymässä ensi vuonna ennallaan paitsi kesäasuntojen kiinteistövero, jota esitetään nostettavaksi.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti maanantai-iltana ehdottaa, että kesäasuntojen kiinteistövero nostetaan 1,40 prosenttiin. Viimeksi veroa nostettiin vuosi sitten.

Tällä hetkellä Kirkkonummi verottaa muita kuin asuinrakennuksia eli käytännössä pääasiassa kesäasuntoja 1,25 prosentin kiinteistöverolla.

Ehdotettu 1,40 prosenttia on Suomen korkeimpia. Tänä vuonna vain kymmenkunta kuntaa ja kaupunkia verottaa kesäasukkaitaan raskaammin.

Kesäasuntojen kiinteistöveron nostolla arvioidaan kilahtavan Kirkkonummen kassaan lisää rahaa noin 70 000 euroa.

Kirkkonummella on Tilastokeskuksen mukaan noin 2 500 kesäasuntoa.

Raaseporilla on Suomen korkein kiinteistövero kesäasunnoille, se on 1,80 prosenttia.

Siuntiossa vero on 1,20, Inkoossa 1,55 ja Espoossa 0,93 prosenttia.


 

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Siis kokoomuskin nostamassa veroja?
Hämmästynyt
Siuntioon sama juttu koska täällä on myöskin paljon kesäasujia jotka ovat läpi vuoden mökeillään. Monilla on omakotitalon kokoiset mökit ja tontit ovat reilun kokoisia joten ihan oikein Kirkkonummi toimii. Lisäksi teiden käyttö on perustunut eriarvoisuuteen joka nyt ehkä olisi aika muuttaa.
asiaa
Kerrankin asiaa koska monet kesämökkiläiset asuvat jo ympäri vuoden mökeissään kiitos vihdoin tasa-arvoisuus toteutuu. Asun alueella jossa kesämökkiläisiä on ja jokaisessa mökissä melkein on asukkaita jotka käyttävät samoja teitä kuin me muutkin asujat. Lisäksi monet mökit ovat jopa isompia kuin omakotitalot tai vähintäänkin samankokoisia ja tarpeet ovat ihan samat kuin muillakin.
synonyymi
Suomi 100v.Kiitos tästäkin,kyl me henki nousee kohisten Kirkkonummel.
Mökkiläinen vaan.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx