(4) kommenttia

Kirkkonummen musiikkielämän voimannäyte: Lähes 300 soittajaa ja laulajaa esiintyy – vastaavaa nähty 30 vuotta sitten

Sävelten Mosaiikki -tapahtumaa ovat järjestemässä momen muun ohella Marja Liisa Ortia (vas.), Pia Innala, Pekka Johnsson, Jan Lindgren, Per Olof Munck ja Maaret Eloranta.

Kirkkonummen laaja musiikin harrastajien ja ammattilaisten kirjo nousee yleisön eteen harvinaisessa kavalkadissa ensi elokuussa.

Kirkkonummelainen musiikkielämä kokoaa voimansa yli viikoksi, jonka aikana voi kuulla lähes 300:a paikallista musisoijaa viidessä eri konsertissa.

Sävelten Mosaiikki -tapahtuma on osa Suomen 100-vuotisjuhlintaa Kirkkonummella, ja konserttisarja huipentuu Kirkkonummi-päiviin.

Tapahtuman ideoija ja liikkeellepanija Per Olof Munck on ollut järjestämässä jotain vastaavaa 30 vuotta sitten, jolloin järjestettiin Kirkkonummi soi -viikko.

− Tarkoitus on ollut koota nimenomaan paikallisia musiikin harrastajia, puoliammattilaisia ja ammattilaisia yhteen, jotta he pääsevät esille. Tähtiä ei muualta ole pyydetty mukaan, Munck selvittää tapahtuman ideaa.

Ajatus tapahtumasta syntyi, kun Munck rupesi viime vuoden puolella pohtimaan, mitä musiikkia Kirkkonummen Suomi100-viettoon voisi tuoda.

Suomen historia on lyönyt leimansa kirkkonummelaiseen musiikkielämään poikkeuksellisella tavalla.

− Kun Neuvostoliiton Porkkalan vuokra-aika alkoi, monet kuorot ja orkesterit lopettivat toimintansa. Perinne katkesi, kunnes 50-luvun lopulla ryhdyttiin jälleen luomaan pohjaa entistä monipuolisemmalle musiikkielämälle, Munck toteaa.

Ennen viime sotia Kirkkonummella järjestettiin muun muassa isoja laulujuhlia.

Vanhaa peruakin löytyy vielä. Lappböle hornkapell on perustettu viime vuosisadan alussa ja toimii jälleen muutamien taukojen jälkeen ja orkesteri esiintyy elokuun konsertissa.

Sävelten Mosaiikki järjestetään 20.-27.8.

Tarjolla on kansanmusiikkia, vaski- ja viihdemusiikkia sekä klassista.

Mukana on kuoroja, orkestereita, yhtyeitä, yksittäisiä artisteja, tanssijoita, nuoria ja varttuuneempia musiikin harrastajia sekä ammattilaisia.

Viikon ohjelmaan voi tutustua tästä.

> Katso myös ohjelmatarjonnasta tehty video  

(4) kommenttia

Kommentit (4)

Valitettavasti ei aina saada kaikkien musiikkityylien edustajia mukaan tällaiseen vapaaehtoistyön satsaukseen. Mutta rytmimusiikin ystäville on tarjolla Rabarfest Veikkolassa 12.8.2017 huippu- ja bändiartisteineen.
Per Olof Munck
Missä rytmimusiikin edustajat? Ollaankohan täällä tietoisia keitä suomalaisia eturivin muusikoita täällä asuu? Ainakin jazz olisi hyvin edustettuna. Tietääkseni rapmusiikin edustajiakin täältä löytyy. Eri musiikkigenret erittäin huonosti edustettuina tässä tapahtumassa. Muuten aivan mielettömän upea juttu!
rockenrollandbluesandjazz
Hienoa, eli kannattaa väen olla kuulolla:)
Trixi
Aivan huippuhienoa,että Kirkkonummella tarjotaan näin upeita konsertteja.
Toivottavasti kirkkonummelaiset kulttuurinystävät osallistuvat ahkerasti tapahtumiin.
Kulttuurin Yst

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx