(39) kommenttia

Kirkkonummen keskustassa jäivät kadut ja jalkakäytävät hoitamatta − kunta pyytää anteeksi ja kertoo miksi näin tapahtui

Tiistain lumipyry näytti tulleen Kirkkonummen keskustan alueella yllätyksenä. Lumimyräkän jäljiltä kunnan hoidossa olevat väylät olivat jääneet hoitamatta.

Moni liikkuja huomasi tilanteen karuuden keskiviikkona. Yöllä lumi-ja räntäsateen jäljiltä kadut ja jalkakäytävät olivat liukkaat ja hoitamatta.

Kirkkonummen kuntatekniikka myöntää, että näin pääsi käymään ja selittää tilannetta tiedotteessaan.

Kunta sysää syyn tapahtuneesta urakoitsijalle, joka oli ottanut keskusta-alueen talvihoitourakan vastaan joulukuun alussa.

Kunnan mukaan tiistain lumipyry ja seuraavan yön pakkanen olisi aiheuttanut välittömiä toimenpiteitä turvallisen liikkumisen varmistamiseksi.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Sopimusvelvoitteistaan huolimatta urakoitsija ei ollut varautunut kunnossapitotehtävien hoitoon, ja työt ovat jääneet tekemättä.

Kunta kilpailutti keskusta-alueen kunnossapidon talvihoitourakan syksyn aikana.

Urakkakilpailun voitti RTA-Yhtiöt Oy ja sopimuskausi alkoi 1.12.2017. Sopimuskausi on 1 + 1 vuotta, josta jälkimmäinen on optiona.

Kunta on reklamoinut yritystä laiminlyönnistä ja käyttää sopimuksen mukaiset urakoitsijaan kohdistettavat sanktiot.

Kirkkonummen kuntatekniikka pahoittelee kuntalaisille aiheutunutta haittaa ja on ryhtynyt kaikkiin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi.

Muualla kuin keskustassa tiistain lumipyryn jälkihoidossa selvittiin Kirkkonummen kuntatekniikan mielestä kohtuullisesti.

(39) kommenttia

Kommentit (39)

Sivut

Yksityistäminsn ja kilpailuttamisen aiheuttama epäkohta. Kunnalla ei ole riittävää kalustoa tekemään perustehtävää ja yksityiselle ei ole samaa motivaatiota kuin kunnan omalla porukalla
Tero
Toivoa sopii että kaikki autonsa hajottaneet saavat korvauksen ilman mitään jossittelua ja kertelyä ja kaartelua
Pohjat pasana
Monena talvena potkukelkka on ollut paras menopeli, kun hiekoittaminen on lähes täysin laiminlyöty, mutta tällä muhkuraisella perunapellolla et pääse edes sillä eteenpäin!

Halvin tarjous tarkoittaa aina myös sitä, että osa auraus- ja hiekoitustöistä ulkoistetaan omakotitaloasukkaiden maksettavaksi ja tehtäväksi. Normitalvena joudun levittämään tonttiani rajoittavalle katuosuudelle hiekkaa yli kymmenen ämpärillistä ja multaa menee keväällä yhtä paljon, kun lumenauraaja siirtää lähes joka talvi osan nurmikostani 50 metrin päähän, vaikka on varoituskepit pystyssä.

Toisinaan olen joutunut luomaan lunta katuosuudelta 150 m x 3 m, kun on ollut pakko lähteä autolla liikkeelle ja kannettavaa on ollut yli 20 kg. Lumilapioita on mennyt säpäleiksi jo useamman kappaletta katualuetta raivatessani. Jos laskisin kaikki työtunnit ja tarvikkeiden hinnat yhteen, olisin oikeutettu kiinteistöveron palautukseen jokaikinen vuosi.

Pyyhkeitä myös niille uusavuttomille omakotiasukkaille, jotka eivät poikkeusoloissa viitsi luoda lunta pois siltä omalle tontille rajoittuvalta katuosuudelta, joka omalla alueellani on noin 10 m x 3 m! Tiistai-iltana minulla oli tärkeä meno, mutta jouduin perumaan sen, koska en jaksanut luoda tuota 150 m x 3 m aluetta vapaaksi lumesta.

Tunnelihanketta Helsingistä Tallinnaan on nopeutettava, jos kerran suomalaisvoimin ei saada teitä pidettyä ajokunnossa! Aurauskaluston siirtäminen tunnelia pitkin Tallinnasta Helsinkiin ja sieltä Kirkkonummelle ei tule olemaan mikään ongelma, sillä virolaiset ovat tottuneet organisoimaan paljon vaativampiakin töitä!
Lunes
Nimimerkilliie Pyhä Sylvi
Olet ilmeisesti hyväkuntoinen , ilman mitään rajoitteita , kun kykenet väheksymään muiden ihmisten tarpeita!
Otapa siitä ilo irti ja odota tulevaa!
Elämä muuttuu hetkessä
Nimim. Pyhä Sylvi ei taida pahemmin ulkosalla liikuskella?
Tai ainakaan viime päivien aikana?

Vinkki: hyvä valinta pysyä sisällä, nyt nimittäin on OIKEASTI liukasta jolloin suojeluspyhimyksille on käyttöä!

Mutta näin se vaan on: kun kunnan nimi on Kirkkonummi niin ilmeisesti uskon voima on riittävä lumiaura ja varmin terveysvakuutus näillä ennätyskaruilla kaljamilla (eräänlaista kunnossapidon ulkoistusta siis).
Pyhien puoleen kääntyen

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx