(7) kommenttia

Kirkkonummen hyvinvointikeskusta varten perustetaan yhtiö – rakennuksen suunnittelu viimeinkin käyntiin

Valtuusto teki uudesta hyvinvointikeskuksesta päätöksiä, joita kuvattiin hankkeen lähtölaukaukseksi. Valtuuston kokousta seurasi muun muassa perusturvajohtaja Liisa Ståhle.

Vuosien kiistelyjen jälkeen Kirkkonummen valtuusto onnistui tekemään uudesta terveyskeskuksesta täysin yksimielisen päätöksen. Yksityiskohtia jää vielä päätettäväksi ennen valtuustokauden loppua.

Terveys- eli hyvinvointikeskus on kuuma aihe varsikin näin lähellä kuntavaaleja. Maanantai-illan kokouksessa keskustelu meinasi ryöpsähtää ohi ja yli käsiteltävänä olevan pykälän melkein väkisin.

Hyvinvointikeskuksen nimeäkin kummasteltiin ja kysyttiin miksi se ei voi olla terveyskeskus.

Valtuuston puheenjohtajan tuuraajana toiminut varapuheenjohtaja Veikko Vanhamäki (kok.) muistutti moneen otteeseen mistä valtuuston on päättämässä. Hän luki myös ääneen kunnanhallituksen päätösehdotuksen.

Keskustelussa nousi esiin jopa vuodeosastoasia, josta valtuusto päätti jo toissa vuonna. Vuodeosastoa ei uuteen hyvinvointikeskukseen tule.

Valtuusto päätti yksimielisesti käynnistää hyvinvointikeskuksen kiinteistön suunnittelunprosessin. Kilpailutuksella haetaan hankkeelle pääsuunnittelija.

Toinen osa hyvinvointikeskuksen päätöstä oli yhtiön perustaminen kiinteistön rakentamista varten. Valtuusto antoi yksimielisesti virkamiehille valtuudet valmistella yhtiön perustamista.

Yhtiön perustaminen yksityiskohtineen tulee valtuuston päätettäväksi huhtikuussa.

Yhtiön perustamisella Kirkkonummi haluaa valmistautua sote-uudistukseen.

Yhtiömuotoinen hyvinvointikeskuskiinteistö uskotaan olevan helpompi vuokrata uudelle maakuntahallinnolle tai muille uusille sote-toimijoille.

Anders Adlercreutz (r.) esitti toivomusponnen, jolla toivottiin, että kiinteistön suunnittelussa otettaisiin huomioon tilojen mahdollisimman suuri muunneltavuus. Ponsi hyväksyttiin yksimielisesti.

> Kirkkonummen valtuustoa kävi evästämässä Keskustan entinen puoluesihteeri – ”Tämän tärkeämpää asiaa ei teille tule”  

KORJATTU jälkikäteen: Adlercreutzin ponsi hyväksyttiin toisin kuin aiemmin jutussa kerrottiin.

(7) kommenttia

Kommentit (7)

Sivut

Samaa mieltä kuin "Vaihtoon vaihtoon". Lisäisin vielä, että ministeriöstä saatu lupa rakentaa koski avopalveluita, se ei sisältänyt sairaalaa.

Nimestä: sosiaali- ja terveyskeskus olisi kyllä parempi nimi. kaikki ymmärtäisivtä, mikä paikka se on.
Kohta on onneksi vaalit
Oisko nuo nykyiset päätöksentekijät jo liian väsyneitä, vanhoja tai muutoin kykenemättömiä tehtäviinsä...no onhan hekin toki vain ihmisiä.
Anonyymi
" Keskustelussa nousi esiin jopa vuodeosastoasia, josta valtuusto päätti jo toissa vuonna. Vuodeosastoa ei uuteen hyvinvointikeskukseen tule."---
Hei , hyvää päivää. Eikö valtuutetut ole lukeneet esityslistaa ja materiaalia kykseiseen kokoukseen ???? Eikö valtuutetut muista, mitä on jo aiemmin kyseisen asian tiimoilta päätetty??
Vuodeosaston suhteen JUNA meni jo.
On todellakin aika VAIHTAA päättäjiä. Sellaisia, joilla muisti pelaa ja joilla on lukutaito
Vaihtoon, Vaihtoon
Se ei voi olla hyvinvointikeskus. Se on pahoinvointikeskus, sinne mennään silloin kun ollaan pahoinvointisia.
Tittelintuure
Anders Adlercreutzin ponsi meni yksimielisesti läpi. Mannisen ponsi sen sijaan ei.
Tarmo

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx