(1) kommentti

Kirkkonummella on ollut tarjolla niukasti yritystontteja – tässä niitä nyt on ja kiinnostuskin on ollut hyvä

Kiilakalliossa odottaa 13 kovapohjaista yritystonttia rakentajia. Lemminkäinen louhi vuosia sitten alueen kalliot kivimurskeeksi.

Kirkkonummen kunnan uusin yritysalue on autio ja tyhjä, muttei näillä näkymin kauan. Suurin osa tonteista on vuokrattu tai varattu.

Kirkkonummen kunnalla on ollut pitkään hyvin vähän tarjota yrityksille tontteja. Tälläkin hetkellä kunnalla on vain 14 tonttia vapaana. Monissa Helsingin seudun kehyskunnissa tilanne on aivan toinen.

Kunnan uusin yritysalue Kiilakallio Jorvaksessa näyttäisi vetävän hyvin vuokralaisia.

− Erityisesti nyt keväällä on ollut kyselyjä useita. Tontteja on varattu alustavaa tonttisuunnittelua varten, kertoo vs. kunnangeodeetti Otso Kärkkäinen Kirkkonummen kunnasta.

Kiilakallion 13 tontista on vuokrattu tähän mennessä neljä. Kunnanhallitus hyväksyi viimeksi kaksi vuokrasopimusta helmikuussa. (Viisykkönen 23.2.)

Ensi maanantain kunnanhallituksessa on jälleen esillä uusi vuokrasopimus.

Pinnoitusmestarit Oy hakee perustettavan yhtiön lukuun Kiilakallion yritystonttia vuokrattavaksi.
 
Yhtiöllä on tavoitteena markkinoida ja rakentaa Kiilakallioon lämmintä toimitilaa, jota perustettava kiinteistöosakeyhtiö myy osakkeina tai vuokraa.

Yhtiö rakentaa hallitiloja yrityksille, ja on toteuttanut kohteita muun muassa Pirkkalaan ja Valkeakoskelle. Lisäksi rakenteilla on kohteet Keravalle ja Kangasalle.

Kunnanvaltuuston hyväksymän neliövuokran mukaan haettavan 3 500 neliön tontin vuosivuokra on 7 140 euroa. 
 
Kiilakalliossa on tällä hetkellä vapaana viisi tonttia. Lisäksi kunnalla on Veikkolassa ja Strömsbyssä yhteensä yhdeksän tonttia vapaana.

Kiilakallion oli aiemmin Lemminkäinen Oy:n omistuksessa. Yhtiö yritti pitkään saada yritystontteja myydyksi.

Lopulta Lemminkäinen teki vaihtokaupat Kirkkonummen kunnassa kanssa ja sai kerrostalotontteja Tolsasta. (Viisykkönen 27.11.2014)


(1) kommentti

Kommentit (1)

Kunta hankki useiden miljoonien arvoisella vaihtokaupalla Lemminkäiseltä Kiilakallion alueen, josta kukaan ei halunnut ostaa tontteja.

Nyt sitten muutamalla tuhannella euron vuosivuokralla niitä luovutetaan liikevaihdoltaan mitättömille yrityksille, jotka eivät työllistä juuri ketään, eivätkä maksa yritysveroja kunnalle, mutta voihan tällää kehuskellä.

Tutitkaapa vaikkapa Mäntsälän toimintaa, tekevät hienoa elinkeinopolitiikka meidän puuhastelun sijaan.

Laitahan Timo Haapaniemi, tulevan kunnanhallituksen puheenjohtajana tähän saamattomuuten vauhtia, niin kuin lupasit, toivon sitä.

Syväjärven sukeltaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx