(2) kommenttia

Kirkkoherra jää eläkkeelle – nyt mietitään valitaanko Kirkkonummelle seurakunnan uusi ”paimen” suoralla vaalilla vai neuvostossa

Rovasti Timo Posti tuli kirkkoherraksi Kirkkonummelle yli 17 vuotta sitten.

Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa on edessä uuden kirkkoherran valinta. Rovasti Timo Posti on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle.

Ennen uuden kirkkoherran valintaa voidaan nykyisen kirkkolain mukaan miettiä myös uuden viranhaltijan valintatapa.

Vaihtoehtoja on kaksi: Joko seurakuntalaisten annetaan äänestää mieleistään kirkkoherraa kuten ikiajat on tehty, tai vaali voidaan järjestää välillisenä eli luottamushenkilöiden seurakuntaneuvosto tekee valinnan.

Kiirettä Kirkkonummella ei ole, sillä Posti on ilmoittanut hyvissä ajoin aikeistaan. Hän jää eläkkeelle vasta ensi vuoden lopussa.

Itse asiassa Posti ei hoida kirkkoherran virkaa tälläkään hetkellä.

Kaksi seurakunnan pappia tekivät väliaikaisen virkavaihdon viime vuonna. Posti on virkavapaalla ja hoitaa kappalaisen tehtäviä.

Kappalainen Hannu Suni on Postin sijainen ja hoitaa puolestaan kirkkoherran virkaa. (Lue lisää: Viisykkönen 16.3.2016)

Uuden kirkkoherran valintatapa on tarkoitus ratkaista ensi kuussa tai paremminkin esitys siitä. Lopullisesti asiasta päättää tuomiokapituli.

Kirkkoherran valinta on ollut mahdollista välillisellä vaalilla vuodesta 2014 lähtien, ja se on yleistynyt.

− Taustalla on kirkkoherran työn muuttuminen koko lailla. Nykyisin viran hoitamisessa korostuvat johtamistaidot huomattavasti enemmän kuin ennen, toteaa johtava kappalainen Tuula Peura, joka on miettimässä työryhmän kanssa kirkkoherran valintatapaa Kirkkonummella.

Kun seurakuntaneuvosto tekee valinnan, tällöin pystytään Peuran mukaan arvioimaan ehdokkaita ja valintakriteerejä entistä paremmin ja laajemmin.

Ehdokkaita voidaan lähettää esimerkiksi valintatesteihin, joilla heidän kykyjään ja taitojaan johtaa seurakuntaa mitataan.

− Ei tässä kummassakaan vaalitavassa ole tarkoitus jättää seurakuntalaisia varjoon. Julkisia haastatteluja ja paneelikeskusteluja varmasti järjestetään joka tapauksessa, Peura toteaa. 
 

(2) kommenttia

Kommentit (2)

minäkään en ole yhtään kiinnostunut tuntuu kovin kaukaiselta seurakunnat ja muut kirkkoon liittyvät jutut eduskuntakin on tutumpi ei kait ole meille seurakuntalaisille tärkeitä vois lopettaa koko homman :) maksan kuitenkin kirkollisveroa
evlut maksaja
äänestysprosentti antaa oikean kuvan kukaan ei ole enää kiinnostunut voisi lopettaa koko touhun
nollatoleranssi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx