(10) kommenttia

Kirjastohankkeen kustannukset uhkaavat karata käsistä – rakennusfirmoilta vain yksi tarjous ja sekin aivan liian kallis

Pääkirjaston laajennus on ollut käynnissä ja pohjatöitä on tehty talven mittaan vanhan kirjaston ympärillä.

Kirkkonummen pääkirjaston korjaus-ja laajennushanke uhkaa maksaa huomattavasti suunniteltua enemmän. Helsingin seudun rakennusbuumi nostaa hintoja merkittävästi.

Kirjaston laajennuksen rakennustyöt aloitettiin jo viime vuoden puolella pohjatöillä. Työt oli pakko saada alkuun, jotta hankkeelle saadaan 2,6 miljoonan euron valtionavustus.

Jo talven mittaan on laskettu, että kustannukset nousevat selvästi vuosi sitten tehdyistä arvioista.

Suurin yllätys tapahtui, kun hankkeen kokonaisurakka kilpailutettiin viime kuussa.

Tarjouksia tuli vain yksi YIT Rakennus Oy:ltä. Tarjoushinta ei ole julkinen, mutta kunnan rakennuttamispäällikkö Jarno Köykkä sanoo, että hinta ylittää merkittävästi sen, mitä kirjastohankkeelle on varattu rahaa.

Vajaa vuosi sitten valtuusto hyväksyi uuden kirjaston korjaus-ja rakennuskustannuksiksi noin 9.5 miljoonaa euroa. (Lue: Viisykkönen 20.6.2016)

Viime helmikuussa konsultti laski, että nykysuunnitelmilla kirjasto maksaa 11,7 miljoonaa euroa.

Hanke on Köykän mukaan erittäin vaativa ja suunnittelun yhteydessä on tullut eteen uusia asioita, jotka nostavat hintaa.

Vielä vuosi sitten otaksuttiin, että kirjasto voidaan rakentaa matalasuhdanteen aikana. Nyt on käynyt toisin.

− Helsingin seudulla on käynnissä jo rakentamisen korkeasuhdanne, mistä osoituksena se, että vain yksi tarjous saatiin rakentajilta. Esimerkiksi elementtitehtaat käyvät todella kuumana, Köykkä kertoo.

Kunta aikoo pysäyttää kokonaisurakkahankinnan ja pilkkoa urakoita osiin, jotta pienempiäkin yrityksiä saataisiin kiinnostumaan hankkeesta.

− Kirjastohankkeen mistään toiminnoista ei ole tarkoitus vielä luopua. Uskomme, että pystymme laskemaan hintaa muilla toimilla. Lisämäärärahaa jouduttaneen kuitenkin pyytämään, Köykkä toteaa.

Urakoiden pilkkominen viivästyttää Köykän mukaan kirjastohanketta näillä näkymin 2-3 kuukautta.

Palvelutuotannon lautakunta käsittelee kirjastohankkeen nykytilaa 18.5.

(10) kommenttia

Kommentit (10)

Sivut

Homepäiväkodissa on meidänkin lapset.
Kirjastoon kaikki rahat vaan.
Tärkein ensin
Hahahaaa..Knummen kunta tietää.
Pois muuttava 6 henkinen perhe
Miksi ei voida rakentaa ns tavallista asiallista taloa kirjastoksi? Eihän siinä tarvitsisi olla satoja kulmia ja nurkkia ja muutenkin kummalliset ratkaisut. Mitähän ne huippu-arkkitehdin oivallukset, jotka ovat kuntalaisten käsityskyvyn ulottumattomissa maksavat?
Eras politikko lausui tästä hankkeesta että Kirkkonummelaiset ansaitsevat tällaisen rakennuksen, mistäköhän rankaistaan tällä kertaa?
tosi typerää
Näin se menee aina. Rakennusfirmoihin yhteydessä olevat konsulttifirmat antavat liian pienet hinta-arviot ja hanke hyväksytään. Sitten kun rakennettaan huomataan, että "oho, maksaakin enemmän." Työ on pakko viedä loppuu hinnalla millä hyvänsä ja rakennus- sekä konsulttifirmojen miehet kippistää hyvä veli -saunassa.
Keke
No yllättikö taas ketään.Ensin hinta karkaa käsistä ja sitten alkaa ongelmat itse rakennuksen kanssa.Ei tässä tarvitse kummoinen ennustaja nykyrakentamisessa olla.
Terminator

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx