(6) kommenttia

Kiistelty maankaatopaikka Kylmälässä: Kuuma lupapäätös siirrettiin kuntavaalien yli toukokuulle

Soramontun omistava yhtiö haluaisi täyttää vanhan soranottoalueen Helsingin seudulta rahdattavilla maa-aineksilla.

Paikallisten asukkaiden kiivaasti vastustama maankaatopaikan perustaminen Kylmälässä on niin kuuma asia, että lupapäätöstä saadaan odottaa vasta kuntavaalien jälkeen.

Kirkkonummen rakennus-ja ympäristölautakunta päätti tiistai-iltana yksimielisesti jättää ympäristölupahakemuksen pöydälle toukokuun kokoukseen saakka.

Lupa-asia on ollut ensimmäisen kerran lautakunnan käsittelyssä viime marraskuussa. Asia on jo kerran aiemmin jätetty pöydälle ja viime kokouksessa se lähetettiin uudelleen valmisteluun.

Lautakunta haluaa yhä lisäselvityksiä päätöksen pohjaksi.

Lautakunnalla on näillä näkymin kokous 4.4. eli juuri ennen kuntavaaleja ja sitä seuraava 16.5.

Kylmälässä Ristinummentien päässä sijaitsevan soramontun täyttäminen ja varsinkin rekkaliikenne kohteeseen on nostanut kovan vastustuksen.

Lautakunnalle jätettiin viime kokouksessa vajaan 360 henkilön allekirjoittama adressi, jossa vastustettiin luvan antamista.

> Tähän monttuun Kylmälässä haluttaisiin ajaa tuhansia rekkakuormia savea Helsingistä (Viisykkönen 24.11.2016)
 


(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Samat asukkaat ja maanomistajat vastustavat edelleen hanketta ja ovat valmiit tekemään valituksen jos kunta puoltaa asiaa. Kunta voi siinä tapauksessa valmistautua kovaan protestiin. Sen bverran päätön asia se on. Massiivivta rekkaliikennettä neljä metriä leveellä tiellä.
Kerstin Lönnrot
Se olisikin ollut yllätys, että jotain olisi haluttu tai pystytty päättämään. Kauheata, jos nämä pistettäisiin päättämään jotain ihan oikeasti tärkeää. Ihan kylmä hiki tulee ajatuksesta.
Sivuraiteilla
Isä Veikkolasta.

Ympäristölupahakemuksessa on virheellistä tietoa.
Melumallinnus on väärin ja tarkoituksenhakuisesti tehty. Oiken mallinnettuna ihmiset asuvat melualueen sisäpuolella.
Jätevesisuunnitelma on laskea jätevedet naapurin metsään ja sitä kautta ojia pitkin ihmisten kaivoihin.
Vedentarkkailusuunnitelmissa lähimmät juomavesikaivot on sopivasti jätetty pois.
Ristinummitie ei tule kestämään rekkojen painoa (yli 70 tonnia). Tie ei ole rakennettu raskasta liikennettä varten. Ennen vanhaan kuorma-autot painoivat max. 25 tonnia ja tie ei oikein kestänyt niitäkään. Edes Sjökullantie ei tule kestämään.
Ristinummitie on 4 m leveä, rekka on 2,6m . Kohtaamispaikkoja ei ole. Tien alla kulkee 20kV keskijännitekaapeli ja puhelinkaapelit.
West Express Oy on useaan otteeseen saanut täydentää hakemustaan.

Tässä muutama syy minkä takia ympäristölupaa ei pidä myöntää.
Kunnassa asuu ihmisiä ja he valitsevat keskuudestaan ihmisiä hoitamaan asioitaan. Asukkaiden etu on tällä kertaa se että ympäristölupaa ei myönnetä.
Karl Holmberg
Politiikot lautakunnassa pelkäsivät menettävänsä ääniä. Vaalien jälkeen tuota pelkoa ei enää ole. Vaikeat ja vastustusta aiheuttavat päätökset voidaan rusikoida heti toukokuussa. Poliitikoille pitäisi antaa jotain konkreettisia syitä, miksi heidän ei tarvitse myöntää maankaatopaikalle ympäristölupaa. Onko muuten yrittäjän kanssa kukaan keskustellut?
isä Veikkolasta
eikö tällaiset kaatopaikat voitaisi sijoittaa kauas ihmisistä kysymys on kuitenkin onneksi savesta ei mistään ympäristömyrkystä. surullisinta on se että olemmeko koskaan miettineet minne meidän omat jätteemme viedään?
todistaja

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx